Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

10.04.2009., petak

UGOR NA JUŠNO

Nisam već dugo ostavila neki recept... pa eto da se pohvalim što sam danas kuhala... kako je veliki petak treba jesti posno i ne mrsiti. Zato je savršena stvar riblji ujušak... kako to dalmatinci zovu nemam pojma ali je jako dobro. Inače, ovo je originalni recept jednog dalmatinca i kaže da je bolje s vodom koja nije tak tvrda ko ova naša kontionentalna... al što mene briga, ja pripremila s kontinentalnom vodom i ispalo super!

UGOR NA JUŠNO

Sastojci:
glavica luka
malo maslinova ulja
riba
krumpir
malo bijelog vina
malo pasirane rajčice
vegeta, papar, sol, ružmarin i list lovora

------------------------------

1.Na malo maslinovog ulja predinstati jednu glavicu luka (može i više). Kad se zazlati staviti odreske ribe, najbolje ugora, debljine 1 cm .
2.Doliti malo bijelog vina i vode da pokrije ribu.
3.Oguliti i narezati par krumpira na tanke ploške, posložiti po ribi.
4.Posipati vegetom, paprom, soli, ružmarinom, dodati malo pasirane rajčice i list lovora.
5.Kuhati: Kad se krumpir skuha jelo je gotovo.

*Napomena: ne miješati dok se kuha već samo protrest lonac.


>>Inačice: ja sam imala osliće pa sam njihove filee stavila i na kraju dodla malo sjeckanog češnjaka i peršina
- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice