UGOR NA JUŠNO
Nisam već dugo ostavila neki recept... pa eto da se pohvalim što sam danas kuhala... kako je veliki petak treba jesti posno i ne mrsiti. Zato je savršena stvar riblji ujušak... kako to dalmatinci zovu nemam pojma ali je jako dobro. Inače, ovo je originalni recept jednog dalmatinca i kaže da je bolje s vodom koja nije tak tvrda ko ova naša kontionentalna... al što mene briga, ja pripremila s kontinentalnom vodom i ispalo super!
UGOR NA JUŠNO Sastojci: glavica luka malo maslinova ulja riba krumpir malo bijelog vina malo pasirane rajčice vegeta, papar, sol, ružmarin i list lovora ------------------------------ 1.Na malo maslinovog ulja predinstati jednu glavicu luka (može i više). Kad se zazlati staviti odreske ribe, najbolje ugora, debljine 1 cm . 2.Doliti malo bijelog vina i vode da pokrije ribu. 3.Oguliti i narezati par krumpira na tanke ploške, posložiti po ribi. 4.Posipati vegetom, paprom, soli, ružmarinom, dodati malo pasirane rajčice i list lovora. 5.Kuhati: Kad se krumpir skuha jelo je gotovo. *Napomena: ne miješati dok se kuha već samo protrest lonac. >>Inačice: ja sam imala osliće pa sam njihove filee stavila i na kraju dodla malo sjeckanog češnjaka i peršina |
< | travanj, 2009 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |