Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

01.12.2008., ponedjeljak

MESO U ŠPINATU



Prisjetim se malo dječijih dana: "Mornar sam Popaj ja...!" i onda priča o zdravom špinatu punom željeza. Zatim su krenule priče kako špinat nije zdrav i kako nema toliko željeza kako se pričalo. No, sve to na stranu špinat je zelena namirnica i samo svojim izgledom pokazuje koliko je zdrava. Da, teba paziti da špinat nije star jer veže metale, ali koga briga za kemiju, nije niti ukusan! Najbolji je friško kupljen na placu i odmah strpan u lonac. U slučaju da je doba godine kada nema baš špinata na raspolaganju, zavirimo u škrinju i kupimo smrznuti, kao što sam ja napravila za današnji obrok:

MESO U ŠPINATU

Sastojci za 2 osobe:

1-2 kremenadla po osobi
1 pakiranje smrznutog špinata
1-2 dcl acidofila ili kisele vrhnje
5 g maslaca
mljevena paprika, sol, vegeta
1 češnjovka češnjaka, usitnjena
malo muškatnog oraščića

-------------------------

Tavu, neljepive površine s dobrim poklopcem zagrijati na vatri. Staviti kremenadle koji su prije začinjeni (c. paprikom, soli i vegetom). Poklopiti. Kad se zazlati s jedne strane, okrenuti. Poklopiti. Smanjiti vatru i pustiti da se polako peče, po potrebi malo podliti vodom. Kad je meso mekano pod vilicom izvaditi u vatrostalnu zdjelu. Na masnoći od mesa staviti špinat poklopiti. Lagano kuhati dok se ne otopi, i još malo pustiti. Dodati češnjak, muškatni oraščić. Maknuti s vatre, dodati acidofil i maslac u vruće, promiješati.

Poslužiti tako da se prelije preko kuhane cvjetače i mrkvice, te kremenadla.



- 08:47 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se