Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

26.08.2008., utorak

LJETNI SEKILI GULAŠ

Sekili gulaš se kod mojih doma naziva gulaš s puno kisela zelja iliti kupusa i svinjetinom . Ovo jelo brat i ja obožavamo, a mama to napravi fenomenalno. Kad sam danas razmišljala o ručku, a gledajući zelje u frižideru zaželila sam se sekili gulaša. Naravno, budući da je ljeto, kiselo zelje će čekati zimu, ali ovo slatko i mlado tako zove i poziva ukusni ljetni obrok. I tako mi padne ideja!dead Pa patlidžan na mnogo mjesta daje "mesni" ugođaj, a ovo slatko zelje voli se družiti s povrćem i tako sam dobila inačicu sekili gulaša, ali u ljetnom ruhu!



Sastojci (za dvije osobe):
pola luka
pola glavice slatkog zelja
1 srednji patlidžan
sol, papar, majčina dušica, crvena paprika
malo pancete narezane na male komade
voda za podlijevanje

--------------------------



Patlidžan isjeckati na kockice, nasoliti i pustiti da stoji.
Na vruću tavu staviti pancetu da pusti masnoću.
Nasjeckati luk i dodati..
Kada se zarumeni dodati zelje izrezano na sitno. Dinstati dok ne omekani. (15-ak'), podlijevati da se ne primi.
Patlidžan dobro iscijeditit i dodati zelju, popapriti, dodat majčinu dušicu i crvenu papriku.
Dinstati dok se sve ne poveže i patlidžan skuha. (15-ak ')



Poslužiti s kuhanim krumpirom ili s kukuruznom krupicom.
- 13:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice