Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

22.08.2008., petak

Lonac svačega

Jutros pogledah u frižider i uočih kako mi se domaći paradajz "loše drži" i da mu je vrijem da ga skuham ili ću morat ga bacit, a hrana se ne baca... vidi i par mrkvica i tikvica za potrošiti... sve nasjeckam na kockice skupa skombinirah i eto! još jedno ukusno zdravo i pametno rješenje za ljetni ručak njami:

Sastojci:
dvije šake nasjeckane mrkve - na kockice
dva krumpura oba veličine šake - na kockice
dvije rajčice, na kockice
dvije šake tikvica - na kockice
sol, papar, ružmarin, origano, češnjak
malo vina

--------------------

U lonac staviti posoljene krumpire i mrkvu. Na tavi popržiti na malo maslinjaka rajčicu dok se skroz ne raspadne pa dodati kratko tikvicu. Kad je skoro gotov krumpir dodati rjčicu i tikvice i vino, posoliti po volji, popapriti, dodat mirodije, pustiti još malo, dobro promiješati (slobodno malo zdrepati krumpir da bude gušće). Dodati češnjak na sitno, promiješati i ostaviti da odstoji barem 30' prije konzumacije da se okusi lijepo prožmu.

>>Inačice:
može i bez vina, onda je malo nježnije
može se dodati i neka kobasica, pa je malo teže
pašu razne grahorice (ali ja ne smijem!) pa probajte grašak ili grah ili slanutak...
tko voli luk može prije rajčice malo popržiti luka...

- 14:48 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se