Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

11.08.2008., ponedjeljak

Marinirani tikvice i patlidžani

Ovaj sam recept našla na coolinariki i odmah sam ga morala isprobati. Budući da tikvice obožavam, a u ovo doba godine su pravi boom, našla sam kako im produžiti rok trajanja, a isto tako da budu malo drukčije. Ja sam radila sa manje povrća kad mi je od ručka ostalo spečenih tkvica, a sada imam u naumu spremiti za "jesenicu" - budući da može trajati kojih 4-6 tjedana spremljena u staklenke u frižideru, ne mogu zvati zimnicom. Za one koji još ne znaju, tikvice su jako zdrave, a pune su vode pa su jakodobar diuretik. Prijatelj savkoj neuravnoteženoj prehrani i mrski neprijatelj celulita i dehidriranih umornih tijela.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Sastojci:
2kg patlidžana i /ili tikvica (ja radila samo s tikvicama)
sol
mješavine maslinova i suncokretova ulja
češnjaka, narezan na listiće
bosiljak


Marinada:
200 ml vinskog octa
150 ml vode
2 male crvene papričice ili 2 žličice ljute crvene paprike
1 žličica Vegete

--------------------------


Priprema
1.Tikvice i patlidžane očistite i narežite na 0,5 cm debele ploške.
2.Posolite ih, ali patlidžane nešto prije, da bi sol iz njih izvukla gorkasti sok. Zatim ih dobro osušite upijajućim papirom. Češnjak narežite na tanke ploškice, a papričicu na kolutiće.
3.Na tavici na malo ulja kratko prepecite tikvice i patlidžane*
4.Pečene patlidžane i tikvice posložite u zdjelu, a svaki red posipajte listićima češnjaka.
5.Ocat, vodu, papričicu i Vegetu prokuhajte i vruće prelijte preko povrća. Pospite listićima svježeg ili sušenog bosiljka i pokriveno ostavite da odstoji preko noći.



*ili na nauljeni lim posložite tikvice i patlidžane, po površini ih malo nauljite i stavite peći u pećnicu na 200°C oko 10 minuta.


by Coolinarika

- 13:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice