Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

02.08.2008., subota

PIZZA BEZ KVASCA

Da budem iskrena ja obožavam dobru pizzu. Naglašavam ono dobru jer nije svaka takva! Obzirom na onu "100 ljudi 100 čudi" ne mora se svakome svidjeti ali ja obožavam kad je tijesto deblje, nadjev sočniji i s puno sastojaka. Zato radim takvu domaću pizzu. Priču o kvascu sam ispričala u postu najjednostavniji-kruh-na-svijetu. Dakle, u kratko izbjegavam kvasac jer znam da nije dobar. Zato je ovdije recept za tijesto za pizzu bez kvasca i s 4 vrste brašna, inačice ispod, a onda "punjenje" pa krećem njami :

Sastojci:

1šalica bijelog brašna
1/2 šalice raženog brašna
1/2 šalice integralnog brašna
1 šalica graham brašna
1 prašak za pecivo
1 jogurt
1,5 žlice ulja (može maslinovo)
malo soli i šećera

-----------------

Sve sastojke pomiješati i onda izraditi rukama, možda dodati malo graham brašna na dno da se ne lijepi, ako je pretvrdo dodati malo jogurta i ulja ili mlijeka.... sve zavisi od vrste i masnoće jogurta i količine brašna.

Umjesto raznih vrsta brašna može i samo bijelo, no s raznim vrstama brašna je rahlije, zasitnije i ukusnije.

Nauljiti kalup i rzvući prstima, valjkom ili kako god se snađete.


Potom staviti nadjev po ukusu...

Navest ću par nadjeva iako se na pizzu stvarno svašta može staviti:

Nadjev 1.:
1. domaći kečap (umak od rjčice + mala žličica senfa + malo origana + papar)
2. malo budžole na sitno nasjeckane
3. sir u listićima (gauda ili neki slični)
4. šunka za pizzu
5. kečap
6. mozzarella na ploškice
7. masline


Nadjev 2.
1. kiselo vrhnje
2. šunka za pizzu
3. svježi sir raspoređen u hrpicama
4. domaći kečap
5. tikvice na ploškice
6. parmezan
7. masline


Ili kako vam mašta proradi... Neka proradi punom parom!




- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice