Gastrolovka

06.03.2008., četvrtak

Molteni na Wine Gourmet Festivalu u Mimari!

U zagrebačkom muzeju Mimara će se u petak i subotu, 7. i 8. ožujka održati prvi Wine Gourmet Festival. Sama manifestacija biti će i izložba i festival i skup predavanja i radionica, ali ono što mi se čini najzanimljivije u njoj jest najava da će u Kazalištu okusa, kako su nazvali gastronomski dio priče, biti prvi put izložen hrvatskoj javnosti Molteni štednjak!

Image Hosted by ImageShack.us


Jedina Molteni kuhinja u Hrvatskoj, koliko je meni poznato, je u dubrovačkom hotelu More. Vjerujem da svi koji su imali prilike vidjeti je, nisu ostali ravnodušni.

Ono što me fascinira kod tog štednjaka, osim što ga koriste najpoznatiji i najhvaljeniji svjetski chefovi (sigurno ne bez razloga), jest činjenica da se radi o najelegantnijem i bez sumnje najljepšem primjerku kojeg se može naći u kuhinji i uopće ne sumnjam da bi ga svaki kuhar rado svakodnevno koristio. A osim što je, očekivano, skup (a cijena je opravdana kad vidite o čemu se zapravo radi), takav se štednjak, pa i cijela Molteni linija, izrađuje po narudžbi prema odabiru kupca. Dizajn ove francuske linije malo koga ostavlja ravnodušnim, a kako čujem, Molteni kuhinja krasi i nemalo privatnih kuhinja. Ipak, to je profesionalni štednjak koji može biti ponos svakog restorana.

Image Hosted by ImageShack.us


Na Wine Gourmet Festivalu u Mimari, osim što će se moći kušati brojna izuzetna vina, na Molteni štednjaku i Electroluxovoj kuhinji kuhati će deset vrhunskih kuhara, i to redom:

Petak, 7.3.

11.30 - Damir Modrušan (Restaurant Zigante, Livade)
13.00 - Massimo Riccioli (Restoran La Rosetta, Rim, Italija) - nositelj Michelinove zvjezdice
14.30 - Zlatko Marinović (Restoran Noštromo, Split) - Hrvatski Zlatni kuhar 2006
16.00 - Roland Schiembri (Cesar's Palace, Marseille, Francuska)
17.30 - Jozef Oseli (Hotel Lev, Ljubljana, Slovenija) - trivia: butler Josipa Broza Tita

Subota, 8.3.

11.00 - Zdravko Tomšić (Restoran/Hotel Lovranska Draga, Lovranska Draga)
12.30 - Patricia Castillo Rebufa (Francuska)
14.00 - Branko Ognjenović (Restoran Bon Apetit, Zagreb)
15.30 - Medardo Gualtieri (Italija)
17.00 - Marin Rendić (Hotel Nautica, Novigrad)

Image Hosted by ImageShack.us


Ne sumnjam da će svakome od ovih kuhara biti posebno zadovoljstvo pripremati jela na Molteniju, a posjetitelji nek se naoružaju dobrim apetitom i foto aparatima! Ja sigurno hoću :-)


Gastrolovka
- 22:37 - Komentari (9) - Isprintaj - #


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

O blogu

Zapisi i bilješke o gastronomiji i kulinarskim trendovima.

Svi tekstovi vlasništvo su urednice bloga. Molim nemojte ih kopirati niti objavljivati bez oznake autorstva. Za dodatne informacije kontaktirajte me e-mailom. Zahvaljujem.

Kontakt: gastrolovka@gmail.com

Add to Aboogy
Dodaj ovaj blog u svoj Aboogy.