Gastrolovka

03.11.2007., subota

Gastro kritika: Opium Buddha Lunch Bar, Rijeka

Na samoj riječkoj obali, uz Buddha Lounge bar, posljednjih se godina nalazi i restoran u istom vlasništvu. Uređen u prepoznatljivom buddha-bar stilu, na vrlo prometnom mjestu, sa sasvim solidnom ponudom, ovaj je restoran uglavnom loše posjećen. Nakon što sam nekoliko puta tamo objedovala, više mi to nije čudno.

Naime, pizze su im sasvim solidne i iako nemaju neki osobito velik izbor, može ih se dobiti u osnovnim varijantama koje zadovoljavaju većinu. U ponudi imaju i mesna i riblja jela, te neizbježne rižote i tjestenine. Dakle, sasvim pristojno ali ništa posebno. Cijenama ne odskaču od prosjeka, za centar grada sasvim korektno.

Nešto što mi se nikako ne sviđa jest nestalnost ponude. Ista su im jela u jelovniku već godinama, ali velike su šanse da ćete svaki put dobiti sasvim drukčije jelo pod istim nazivom. Česta promjena kuhara ili pražnjenje zaliha, potpuno je svejedno. Ali uopće ne ulijeva povjerenje.

Ovaj mjesec u tom je restoranu posebna ponuda kineskih jela. Premda sam sa skepsom naručila iz tog posebnog jelovnika, ipak se nisam razočarala, bar ne previše. Za grad koji nema razvikani kineski restoran, svako ovakvo osvježenje prolazi. Pa i ovaj put hrana nije bila spektakularna, ali niti nejestiva.

Ono što me užasava jest personal. Tamo su konobari već godinama pogrešni. Preglasni kod privatnih razgovora, neinformirani o ponudi koju prodaju, ali i nestručni. Ovo potonje si može oprostiti neka zalogajnica na rubu grada, ali restoran na takvoj lokaciji, koji ima potencijala biti jedan od vodećih u gradu, apsolutno ne smije. Možda bi im zaista dobro došla edukacija po pitanju elementarnih pravila posluživanja, od sušenja čaša nadalje. Moguće je da im se pokvarila perilica posuđa, ali baš da sve na stol dolazi mokro, to je ipak bezobrazno prema gostu.

Mogli bi, također, naučiti i razliku između aperitiva i digestiva. Kao i naručiti nešto osim tri žestoka pića koja su najprodavanija. Nemati u ponudi nikakav slatki liker meni se čini nevjerojatnim, osobito zbog činjenice da je samo jednim vratima restoran odvojen od jednog od najvećih i najpunijih riječkih šankova. Nadalje, umaci koji dolaze uz naručena jela stigli su na stol kad smo dobar dio već konzumirali. Bez isprike, jasno.

Unatoč relativno dobrim jelima iz ponude kineske kuhinje, još uvijek me prati osjećaj da je Opium Buddha Bar mjesto na kojem se štedi, štedi, štedi. Previše. Na pogrešnim stvarima.

I zbog toga ću se tamo vratiti kad zaista više nigdje drugdje ne bude bilo slobodnog mjesta. Jer niti dobra lokacija, niti sunčana terasa usred jeseni, niti solidne cijene ne mogu nadmašiti loš osjećaj kojeg imam na tom mjestu. Kao da ulazite u mašinu za gomilanje novaca.


Gastrolovka

DODATAK

Promaklo mi je napomenuti da u Opium Buddha Lunch Baru ne primaju nikakve kartice. Toliko o ozbiljnosti.

- 17:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

O blogu

Zapisi i bilješke o gastronomiji i kulinarskim trendovima.

Svi tekstovi vlasništvo su urednice bloga. Molim nemojte ih kopirati niti objavljivati bez oznake autorstva. Za dodatne informacije kontaktirajte me e-mailom. Zahvaljujem.

Kontakt: gastrolovka@gmail.com

Add to Aboogy
Dodaj ovaj blog u svoj Aboogy.