* Games World * https://blog.dnevnik.hr/gamesworld

petak, 04.07.2008.

Crysis

Igra po meni prerazvikana jer me malo razočarala što se tiče priče. Od razvojnog tima Crytek koji je napravio poznati FarCry i sada iščekujemo nastavak došao je Crysis. Imate nano odijelo i radnja se još jednom (mislim jos jednom radi FarCry-a) odvija na tropskim otocima. Koreanci ili več neki kosooki su pronašli vanzemaljce i vi idete vidjeti o čemu se radi i kroz jurnjavu sa svojim odijelom i modernim oružjem razbijate u većem dijelu igre ljude te nakon što iziđete iz svemirskog broda u kojeg dospijete igrom slučaja cijela planina se raspadne i tamo vidite veliku vanzemaljsku bazu koja zamrzne veći dio otoka vi se izbavite na brod letjelicom kojom upravljate što i nije spektakularno koliko se očekuje te ondje dobijete tek novo razvijeno oružje koje bi trebalo razvaliti vanzemaljce. Naravno par glupih generala ispuca atomsko oružje na otok i ono što se desi naravno nije očakivano umijesti da uništi ono ojača vanzemaljce i zaledi cijeli otok. Te brod na kojem jeste napadne neko ogromno čudovište koje nakon što razvalite završi igra, te vi odletite brodom sami na otok. Tijekom igranja saznate da su i kosooki razvili nanoodijela pa su Vam oni najjaći nerijatelji sve do izvanzemaljca, najlakše ih sredite ako ste u nekom vozilu i iz vozila pucajte po njima. Kada nastupi led i zima jedini lijek protiv zaleđivanja je kretanje znaći ako Vam se poćne lediti ekran to jest staklo na kacigi samo se krećite. Prića je po meni presiromašna iako grafici se klanjam jer je jednostavno spektakularna zbog toga je ocijena kakva je. Možete pristupiti na dva načina rambo način ili ninja način znaći možete uletjeti u bazu i razvaliti ih u većini sluučaja ili se možete šuljati i skidati jednog po jednog.
OCJENA: 8/10


04.07.2008. u 12:32 • 2 KomentaraPrint#^

F.E.A.R. Perseus Mandate

Danas sam završio Perseus Mandate i mogu reći da je odličan moram priznati da mi nije ulio strah u kosti kao prvi nastavak koji sam odigrao ali to je vjerovatno zato što već otprilike vidim i znam kada će mi se koja utvara pokazati iako su me puno puta iznenadile ako ćete zaigrati zanima me dali ćete se prestrašiti na sceni kada Vam neki tvor zabije nož pokraj glave i nestane. Evo odmah da kažem mali uski i dugački prostori, kanalizacija odvod ili što je već te prašina obično ukazuju na to da ćete susresti djevojčicu ili neko drugo stvorenje. Nova oružja kao što je laser, bacač bombi, struja, nova automatska puška sa crvenim nišanom s kojom sam prošao bolji dio igre i od novih to je više manje to i u ovom nastavku imate sva stara oružja koja možete vidjeti na http://fear.dasmirnov.net/info/weapons.php. Priča se nastavlja i odmah se najavljuje novi nastavak jer je sto puta spomenut unutar igre Project Origin. Napravili su genetsko biće perseus odatle i naziv igre i nedostaje DNA od jedne žene kojoj se trenutačno ne mogu sjetiti imena vi na kraju igre uspijete uzeti DNA ali neznam kako nisam ulovio kada credit poslije igre prođe pojavi se film u kojemu tip kojeg kroz cijelu igru lovite dostavi DNA i to je THE END. Nadam se da se priča razjasni u nastavku i da konačno saznam zašto me djevojčica toliko "voli" jer je ona po meni misteriozna skoro koliko i G-man u Half Lifu i dali ću ju konaćno likvidirati u što sumljam. Ipak igra se dosta naslonila na zadnji nastavak pa nema previše inovacija ali je odlična pucačina i ako se ne bojite svakako preporučam. Po meni najbolja scena je kada se konačno dočepate agenta kojeg lovate ne onaj koji dostavi DNA nego drugi i kada Vam kaže što smjeraju samo par minuta kasnije uđete u veliki hangar i tada se ukaže djevojčica i baci policijski kamion na njega. I jedna preporuka gađajte u glavu i koristite bateriju kada je najnužnije. To bi više manje bilo to uživajte.
OCJENA: 8/10


04.07.2008. u 12:08 • 0 KomentaraPrint#^

Half Life 2

Half life 2 po meni je jedna od najboljih pucačina iz prvog lica. Ponovno ćete zaigrati Kao Gordon Freeman ali ovaj puta dolazite kao zarobljenik u City 17. gdje Vas vaši suborci oslobađaju. Priča se nastavlja na prvi dio blackmeesa pa oni koji nisu igrali Half life 1 kao na primjer ja osobno malo je teško pratiti priču. Uglavnom u prvom dijelu Half life 2 nalazi se tvrđava zvana Citadel i kroz cijelu igru jedini je cilj da dođete tamo i to uništite iako ni u jednom dijelu igre to nije zadatak niti u tu tvrđavu odete s namjerom da ju uništite Već da spasite oca od lijepe Vam partnerice koja Vas prati kroz cijelu igru. Naravno u toj zgradi je portal pomoću kojeg se tipovi iz druge galaksije žele teleportirati k nama. U igri borit ćete se protiv neprijatelja zvanih Combine i malih čudovišta kojima se nemogu sijetiti imena. Sada da se vacim na oružja Vjerovatno najzabavniju temu. na početku imate zaštitni znak igre crveni pajser, kasnije dobijete pištolj, revolver, dvije automatske puške, gravitaciski pištolj, samostrijel, bazuku te neku organsku tvar pomoću koje kontrolirate kukce protiv kojih ćete se u jednom dijelu igre boriti. Tijekom igranja vozite dva vozila neku vrstu glisera te buggy. Po meni najzanimljiviji djelovi igre i rekao bih opuštajuću. Kao što već većina Vas zna igra ima jaki naglasak na Fiziku. To se najčešće odnosi na zakon poluge pa dobro pogledjte dali možete staviti cigle ili maknuti ciglu kako bi neka poluga mogla raditi. Svakako bih preporučio da zaigrate Half Life 2 "
OCJENA: 9/10


04.07.2008. u 11:50 • 0 KomentaraPrint#^

F.E.A.R. Extraction Point

Fear je doista do sada najbolja pucačina. Svi oni koji obožavaju igre kao što su Call of Duty ili Medal of honor sa ljudima, a ne sa čudovištima ovu igru nebi preporučio iako u igri nema čudovišta. Evo kako priča ide, naravno sve zakuha vlada koja napravi vojsku klonova te jednog jedinog klona koji svima njima upravlja. Taj zapovjednik se otme nadzoru zbog toga što djevojčica koja je dio propalog eksperimenta za napravti osobu koja bi bila kao Bog među ljudima baš kao i vi (samo vi niste propali slučaj) dođe i utječe na njegovu psihu. Taj pokus je predvodio njen otac, a pripomgala je i njezina sestra što sve saznate na kraju igre, oni kao i vi ste dio te nazovimo vladine organizacije pod nazivom First Encounter Assault Recon odatle i naziv igre F.E.A.R. Igra prebiva hrpom strašnih prizora kao što je prikazivanje djevojčice posvuda, nekakve utvare u kanalizaciji, mrtvi ljudi koji padaju sa čudnih strana te jezivi zvukovi i tome slične stvari koje su uklopljene u priču fantastično. Zbog toga oni koji teško po noći spavaju neka ni ne pale tu igru. Što se tiče oružja u igri teško mi je nabrojat koja su jer su malo naprednija od današnjih i opako su dobra. Vanjskih prizora ima malo ali kada izađete van ostat ćete bez riječi. Imate i mogućnot da usporite vrijeme ili se vi ubrzate uglavnom nešto takvo, to Vam preporučam da koristite što češće osobito protiv nekih brzih mutanata koji nemaju oružje na slikama ga možete vidjeti. I savjet je da kada Vas napadne robot vidjet ćete ako zaigrate, bacite ispred njega nagazne bombe ili bazukom ga gađajte koju ćete po prvi put dobit od robota. Moram spomenuti dva prizora u igri pred sam kraj kada uđete u prostoriju sa superračunalom ili nečim takvim grafika će Vas očarati i ostat ćete bez riječi, i drugi na samom kraju kada izađete iz zgrade nakon posljednjeg obračuna s djevojčicom te tada sve eksplodira i oduzme Vam dah. To bi bilo to i svima toplo preporučam ako Već niste da odigrate tu igru.
OCJENA 10/10


04.07.2008. u 11:48 • 0 KomentaraPrint#^

Age of Empires III

Age of empires je najbolj starteška igra svih vremena pored Warcrafta. Malo me je nastavak razočarao. Naravno najveća razlika od dvojke je ta što se radnja prebacila u drugo doba srednji vijek. Sve se zapravo odvija na području Amerike te osvajanju Amerike. Mačeve i lukove iz dvojke zamijenile su puške, katapulte topovi. No Age of Empires III ima i svijetlih starna kao što je prekrasna grafika, vjernost građevina te brodovi koji predivno izgledaju samo su u ovom dijelu dosta skupi i nemožete ih pretjerano puno napraviti. na početku igre kao i u prošlom nastavku morate odabrati civilizaciju s kojom ćete igrati. Civilizacije osim što se razlikuju po građevinama, vojsci razlikuju se i po posebnim pogodnostima. na primjer Otomansko carstvo automatski si radi radnike potpuno besplatno, Portugalci sa svakim ulaskom u drugo doba dobivaju jednu glavnu kuću više, Velika britanija sa svakom izgrađenom kućom za populaciju dobiva jednog radnika više itd. Vojske se neće razlikovati samo po vrsti već i po snazi na primjer mušketiri od Velike britanije nisu jednako jaki kao mušketiri od Španjolske (španjolski su slabiji). Sa odabirom civilizacije dobit ćete i glavni grad na raspolaganje tijekom igre iz kojeg ćete moći naručivati razne predmete ako ćete stijecati krz igru experience što će ujedno i slijediti napredovanjem grada. I u ovom nastavku na početku igre treba napraviti što više radnika kako bi dobili što jaču ekonomiju koja u ovoj igri znači jako puno jer kada dođete do petog doba unutar igre sa puno resursa postat ćete nezaustavljivi. To bi bio moj osvrt na Age of Empires III.
OCJENA 6/10


04.07.2008. u 11:47 • 0 KomentaraPrint#^

FlatOut 2

FlatOut je igra koja nije standardna trkačka igra već puno više od obićne jurnjave po gradu, stazama, šumi, nekoj zabiti itd. U FlatOut-u nije cilj samo pobijediti Već i uništiti i razbiti drugi automobile što je više moguće te sve što vam se nađe na putu raznijeti. Tako ćete zaraditi pare a još usto tijekom utrke to je jedini način da dobijete nitro. Na početku karijere odabirete jednu od tri skupine u kojima ćete voziti (ako želite završiti igru morat ćete prijeći sve tri). Te tri skupine su da kažem na Hrvatskom krntija, lijepo upakiranea krntijea te sportski auti za utrke po gradu. Na početku dobijete auto za prvu skupinu i preporučio bih Vam da se nje držite dok ju cijelu ne završite jer auti za druge skupine su skupi pa ako želite pobijeđivati nemojte čim skupite dosta novaca za auto iz iduče skupine, ga kupiti te prijeći jer će Vas svi prestizati. Uz standardno utrkivanje otvarate i "Izazove" na primjer katapultirati sebe iz automobila što je dalje moguće, porazbijati se međusobno pa ko zadnji ostane pokretan i takve stvari za koje ćete isto dobivati novce. Kada počnete kupovati aute imat ćete na raspolaganju brze, razbijače i nešto između tu neznam što bih Vam preporučio, odaberite onoga koji Vam je najatraktivniji. Par stvari me cijelo vrijeme tijekom igranja bode u oči na primjer vatra gori a hauba je čitava (kroz haubu) čovjek odleti 5 metara iz auta i vrati se te nastavi vozit te takve stvari vjerovatno se nećete ni zapitati tijekom igranja o tome. Nažalost u FlatOut-u nema nikakve priče što nije slučaj u Need for speed serijalu. Ovo je pravi izbor za one koji su se zasitili jurnjave po gradu ili rally vožnje. Opustite se i razbijte sve što vidite.
OCJENA 8/10


04.07.2008. u 11:46 • 0 KomentaraPrint#^

Medievla II

Medieval II je igra na poteze. Poslije Caesara najbolja igra svog žanra. Igra se odvija na prostoru Europe, sjeverne afrike te bliskog istoka, a kasnije i na dijelu Amerike to jest na prostoru starog svijeta. Igra je odlično napravljena grafički i slike koje ćete vidjeti u igri, igrajuću igru imat ćete pregršt takvih prizora. Savjetovao bih Vam da probate napraviti što je bolje moguće ekonomiju iako je to vrlo teško u igri pa evo da pomognem. Puno vijske traši puno novaca pa ako imate hrpu vojske iz poteza u potez skidat će vam se puno novaca i brzo ćete ostat bez para. najbolji način je napraviti nekoliko trgovaca, markete te uspostaviti trgovinu sa njima. najčešće narodi koji su na granici sa vama će prijeći iz prijateljskih u neprijateljske odnose sa Vama pa pazite i čuvajte granice sa puno vojske makar na drugoj strani bili vaši prijatelji. Bliski istok iz iskustva preporučam da idete zadnji osvojit jer će biti prodor mongola pa to može biti jako nezgodno. Što se tiče samih bitaka morate imati raznovrsnu borbu formacija koja pali je kopljanici prvi redovi polukrug neka istupe kada svi navale na njih vi udarite sa konjicom po njihovim jedinicama ili po strijelcima, a svoje strijelce držite iza svih tih događanja. To bi bilo to samo Vam mogu zaigrajte i uživajte u prekrasnoj grafici.
OCJENA 8/10


04.07.2008. u 11:46 • 0 KomentaraPrint#^

Need for speed Carbon

Need for speed može se opisati u par riječi jurnjava, grad, cure, brzi auti. U zadnjim djelovima Need for speed-a priča je na isti kalup. Vi se nekoj faci u gradu u kojem se radnja odvija zamjerite te kako bi ga porazili morate pobjediti sve njegove trkaće. najnoviji nastavak serijala je Carbon. U njemu su dodane neke vrste utrka koje su izbačene u Most Wantedu. Kao što su Drift, Canon, i dalje koje slijede cijeli serijal Circuit, Sprint te speedtrap i kao što neki primjećuju izbačen je toolboth. na početku ćete birati između tri vrste auta mislim da idu ovako nemojte mi zamjerit ako sam zezno već dugo nisam igro NFS. Ovako idu Muscle, Tuner, Exotic. Svaka vrsta je za nešto dobra ja bi preporučio da uzmete auto pod vrstom Tuner, a na samom kraju morat ćete otići u opciju Exotic da bi pobjedili. da pojasnim imena Muscle to Vam je mustang i takvi auti koji imaju veliku brzinu ali kočnice i drift su loši. Tuner su auti koji odlično driftaju, ali neznatno zaostaju s brzinom za razliku od drugih te Exotic je nešto između tih dviju vrsta. I u ovom nastavku sa Vama je sexy djevojka koja Vas prati kroz igru, kao i u drugim djelovima. Cijelo vrijeme je noć za razliku od Most Wanteda gdje je bio dan. Usudio bih se reći i da su auti malo izgubili na izgledu kao da su ružniji doduše imat ćete više opcija da ih uredite. Grad u kojem se utrkujete podjeljen je u 4 sektora a vi morate osvajati jedan po jedan, preporučio bih da ne šarate po karti već da idete po redu. U ovom nastavku novost je i ta da imate svoju ekipu. Koju sami birate te samo jedan od njih vam pomaže u većini utrka znači ako on pobjedi kao da ste i vi pobjedili. Ako volite serijal NFS svakako zaigrjte ako Već niste jer je prošlo dosta vremena od izlaska Carbona.
OCJENA 6/10


04.07.2008. u 11:44 • 0 KomentaraPrint#^

Overlord

Overlord je igra koju su po meni informatički časopisi Bug, Enter, PC chip itd. malo previše nahvalili. Igra ima zabavnih dijelova koji su uglavnom svedeni na vaše minione i gradnju kule te još neke likove unutar igre. No ako ste, a vjerojatno jeste igrali spyro ili igru sličnu njemu i shvatili da je Overlord igra slična tome pogriješili ste. Točno je da Vam da oduška ali ubrzo postane zamorna i dosadna. Ovako ide priča vi ste gospodar tame koji se nakon dugog sna probudi i svoje kraljevstvo nađe razrušeno (kraljevstvo je svedeno na kulu). Tada okuplja svoju vojsku miniona (neka vrsta trolova ili nečeg sličnog) i odluči obnoviti svoju kulu. I kada ju obnovi dozna da je stari gospodfar tame živ te ima dvije kćeri koje ste Vi uzeli kao svoje kraljice (malo više o njima kasnije). Stari gospodar je probražen u čarobnjaka i naravno da Vas gotovo svi pokušaju izdat i kasnije dok ga pobijedite ulizuju Vam se. Radnja se odvija u nekom ljepom selu svuda zelenilo, pustinji, vilenjačkoj šumi, gradu, rudnicima i neznam dali sam još nešto zaboravio. Da nebudem toliko negativan oko igre evo nekih stvari koje su me oduševile na primjer minioni pocugaju pive i napiju se i šta će od muke nego pišat kud stignu. Ili dok nađete jedan šuplji zlatni kip u koji se moraju ušuljat,a oni onako koda se igraju i kada uđu unutra jedan vikne Hello! Iako ste gospodar tame puno ćete pomagati ljudima ali ćete ih okrutno moći pobiti što u situacijama kada neznate kuda dalje, je dosta zabavno. Imate 4 vrste miniona. smeđe, zelene, plave i crvene. Plavi imaju posebnu sposobnost da liječe tijekom bitke to jest oživljavaju ostale minione ali u samoj bitci su jako slabi, smeđi i zeleni služe otprilike za isto, za borbu dok će vam smeđi biti glavni i najači, a zeleni za napad s leđa jer kada napadnu s leđa odnose protivničku energiju triput brže od smeđih i ako ih postavite da stražare postat će nevidljivi, a crveni minioni su otporni na vatru i imaju range attack bacaju vatrene kugle. Vi uz to što imate mač imate i posebne sposobnosti kao što je bacanje vatre i usporavanje itd. možete ih mijenjati za F1, F2, F3 itd. Pokušajte svoje minone zadržati što duže jer tako dobivaju iskustvo i bolji su u bitkama. Minione možete žrtvovati kako bi si povećali život ili "manu". Dosta su glupi i vrlo odani kuda god ih pošaljete i kakva god situacija bila oni će Vas poslušati i donositi od neprijatelja oružje, zlato i smeće. Još jedna zanimljiva stvar je kada nađete svoju princezu moći ćete i bračne dužnosti obavljati s njom ako me kužite. To bi uglavnom bilo to pa uživajte.
OCJENA 6/10



04.07.2008. u 11:42 • 0 KomentaraPrint#^