Oko slijepe Galjufove

petak, 05.10.2007.

Sila, nepravda ... i još neke moći

05.10.2007. javno.hrGaljufovci: Na Galjufovoj je umrla demokracija

Galjufova je možda probijena, ali ne znači da je pala, kažu stanari.

Stanare iz Galjufove iznenadilo je službeno puštanje probijene, dvosmjerne Galjufove u promet, te kažu da se na Galjufovoj nastavlja kršiti zakon i traže da im se glavni projekt stavi na uvid, kako bi se uvjerili u legitimnost puštanja u promet njihove ulice, stoji u priopćenju stanara iz Galjufove ulice.

Galjufovce je posebno iziritiralo veselje pročelnika Jelavića koji navodi, kako novi Zakon o prostornom uređenju i gradnji, Gradu ide na ruku jer se za navedene radove više ne traži građevinska dozvola, nego je dovoljan samo potvrđeni glavni projekt.

Stanari sumnjaju u legitimnost puštene Galjufove

U priopćenju stanari zaključuju, neovisno o aktualnom Zakonu o gradnji, da glavni projekt mora biti sukladan građevinskim propisima koji se u tom dijelu nisu promijenili. U nastavku naglašavaju kako nažalost, nisu dobili na uvid takav projekt, a time niti mogućnost da se, kao stranke u postupku, na njega očituju. Zbog toga javno pozivaju odgovorne da im dostave navedeni projekt jer će u suprotnom sumnjati u njegovo postojanje i legitimnost.

Također kažu, da se u Galjufovoj ponovno krši zakon jer se u redovnim uvjetima, tek nakon završenih radova obavlja tehnički pregled i izdaje uporabna dozvola. Nakon toga se cesta pušta u promet. A Galjufovcima nije jasno kada se to sve misli ispoštovati jer se tek krenulo u asfaltiranje ulice.

- Ovim putem javno tražimo da nam se dostave na uvid ti dokumenti, posebno imajući u vidu činjenicu kako ovakvo rješenje predstavlja opasno mjesto u prometu, koje je izvedeno izvan postojećih standarda, uz, od strane struke, nepotvrđen javni interes koji navode Bandić i njegov stručni tim, kao i neprimjereno estetsko oblikovanje i rješenje koje se rijetko susreće u praksi – traže stanari iz Galjufove.

Na Galjufovoj je umrla demokracija

Stanari smatraju da će na točki probijene ulice postati novo mjesto gdje će se bilježiti nesreće.

- Je li se netko upitao i snosi li već itko ikakvu moralnu odgovornost za djevojku koja je stradala na pješačkom prijelazu preko Vlaške, dvadesetak metara od naše ulice, u trenutku dok Kvatrić još niti izdaleka nije u svojoj punoj funkciji bio pušten u promet - upozoravaju Galjufovci.

U nastavku kažu da je Galjufova možda probijena, ali ne znači da je pala. Samo je na tom mjestu umrla demokracija. Stanari još nisu stavili točku na svoju borbu, a priopćenje su završili pozdravom iz 'sirote, uzduž i poprijeko više puta raskopane uličice'.


Bandićeva stotkaza one koji žele znati više



NOBLE MIDAS, JUNAK NAŠEG DOBA
USKOK istražuje Bandićevu nagodbu
USKOK istražuje je li Milan Bandić uime Grada Zagreba
sklopio štetne nagodbe kada je u srpnju mijenjao parcele
u Maksimirskoj ulici za one u Sesvetskom Kraljevcu.
Direktori, koji su zemlju kupili za 25,
pa Gradu prodali za 185 eura po kvadratu



- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #