Oko slijepe Galjufove

utorak, 21.08.2007.

Razog za tugu, nekome i sramotu - "specifična" posla

21.08.2007 00:11 cečernji.hr: Stanarima Galjufove prva runda sukoba s Bandićem
Autor DAMIR LUKA SAFTIĆ

Poput požara proširila se jučer poslijepodne Galjufovom ulicom vijest da je građevinska inspekcija ministarstva utvrdila da za probijanje ceste Galjufove na Vlašku ulicu Grad još nema pravomoćnu građevinsku dozvolu. I da se zato radovi ne smiju nastaviti.

Sretna vijest
Stanovnici su poslije 18 sati počeli spontano izlaziti iz zgrada i okupljati se u ulici kod mjesta gdje Grad želi otvoriti prometni izlaz na Vlašku. To je sinoć bila glavna tema razgovora posvuda, u kafićima oko Kvatrića, ispred kioska s novinama, na ulici...

U Galjufovu su navratili i načelnik gradskog ureda za promet dr. Stipan Matoš i Zdravko Čokić, posebni savjetnik Milana Bandića, ali ovaj put na kavu u kafić tik do mjesta gdje bi cesta iz Galjufove trebala izaći na Vlašku ulicu. Sa stanarima, koji su ih prepoznali, neko su se vrijeme šutljivo pogledavali.

Nećemo im smetati dobacili su stanari. Neće se ni seliti u Zagorje, kako im je preporučio gradonačelnik, kažu. Ostaju.

Dokazali smo da za probijanje ulice treba dozvola. Dobili smo prvu rundu i zadovoljni smo. Cijelo vrijeme lagali su nam u lice. Nemamo ništa protiv da nam susjedi u Domjanićevoj i Šrapčevoj ulici dobiju drvorede, a mi ćemo dobiti rat uvjerena je stanovnica Galjufove Mirna Lipovac.

Sada se pokazalo da je Grad prošli tjedan samo kupovao vrijeme da isposluje vrijedeću građevinsku dozvolu. Radovi od prošloga utorka u ulici temeljili su se samo na rješenju o pojačanom održavanju, koje si je Grad sam izdao.

Grad čeka dozvolu
Prema gradonačelnikovim riječima, Grad je zatražio građevinsku dozvolu od ministarstva prošli ponedjeljak. Kao i uvijek uvjeren je da će je dobiti te tako nastaviti probijanje ceste preko nogostupa u Vlašku.




Kako se osjećati kad se potvrdi da su lagali, obmanjivali, rugali se, prijetili, zloupotrebljavali položaj, silu... sve dostupno im - upravo oni koji moraju znati i što i kako se radi, jer ne bi smjeli bili tu gdje jesu kad bi bilo drugčije.

Tužno je danas biti u pravu.

- 09:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #