The truth beneath the rose's blog

03.08.2008. 14:26

Frozen

I can't feel my senses
I just feel the cold
All colours seem to fade away
I can't reach my soul

I would stop running
If I knew there was a chance
It tears me apart to sacrifice it all
But I'm forced to let go

Tell me I'm frozen
But what can I do?
Can't tell the reasons
I did it for you

When lies turn into truth
I sacrifice for you
You say that I am frozen
But what can I do?

I can feel your sorrow
(I sacrifice)
You won't forgive me
(...)
But I know you'll be alright
(...)
It tears me apart that you will never know
But I have to let go

Tell me I'm frozen
But what can I do?
Can't tell the reasons
I did it for you

When lies turn into truth
I sacrifice for you
You say that I am frozen
But what can I do?

Everything will slip away
Shattered pieces will remain
When memories fade into emptiness
Only time will tell its tale
If it all has been in vain

I can't feel my senses
I just feel the cold

Frozen
But what can I do?
Frozen

Tell me I'm frozen
But what can I do?
Can't tell the reasons
I did it for you

When lies turn into truth
I sacrifice for you
You say that I am frozen 1 Komentara | Print | # | ^

31.07.2008. 15:18

Albums...

Nabrojala sam sve W.T- ove albume, a sada o ssvakom po nešto...
Enter (1997.)
Enter, prvi album, izdan je 1997. Album je bio veoma dobro prihvaćen i grupa je krenula na veliku turneju po zemlji, nakon čega im je ponuđen nastup na Dynamo Open Air festivalu u Eindhovenu, jednom od najvećih nizozemskih heavy- metal festivala. Iste te godine bend kreće na svoju prvu turneju izvan zemlje te odlaze u Austriju i Njemačku. Ubrzo nakon toga bubnjar Ivar de Graaf napušta grupu i zamjenjuje ga Ciro Palma.
Melodija s Enter je veoma melodična s primjesom dooma, kao i gothic doom metala, ponajviše zbog žestokog zvuka klavijatura i bubnjeva te rifova gitara.

The Dance (1998-1999)
Godine 1998. bend nastavlja aktivno s turnejama- uzdigli su se do glavnog mjesta na stageu na Dynamo... Festu. Ipak, Within Temptation ne izdaje ništa novo( čak nisu ni planirali izdavati drugi album), te objavljuju The Dance na kojemu su do savršenstva doveli pjesme s Entera.
Iduće godine uzimaju stanku, prekidaju s putovanjima i bend, čini se, stagnira. Ipak, ta će godina biti presudna za njih- formiraju vlastiti studio, biraju svoj jedinstven žanr i odlučuju se vratiti na scenu sljedeće godine.

Mother Earth (2000-2003)

Godina 2000. bila je veoma značajna za bend koji se vratio na scenu svirajući da tri nizozemska festivala: Waterpop, Bospop i Lowlands. Započeli su rad na drugom albumu koji je objavljen 1. prosinca. Album je postigao nevjerojatne uspjehe na nizozemskim ljestvicama već prvih nekoliko tjedana nakon puštanja u prodaju. Prvi singl koji su objavili s tog albuma bio je Our Farewell, no on nikada nije ušao na ljestvice. Drugi singl s Mother Earth, Ice Queen, postaje prekretnica- u ožujku 2002. popeo se na 2. mjesto u Nizozemskoj i na 1. mjesto u Belgiji. Uspjeh albuma se nastavio završavajući tu godinu na 3. mjestu.
U 2001. također se događaju promjene i u samoj postavi: Ruud Adrianus postaje drugi gitarist, bubnjar de Graaf zamijenjen je Stephenom van Haestregtom, a Matjin Westerholt ( obolio od mononukleoze) zamijenjen je Martjinom Spierenburgom. Westerholt kanije nastavlja u grupi Delain.
W.T. postiže veće uspjehe 2002. na svom prvom koncertu u Francuskoj i Mexico Cityju. Prestižna nagrada Dutch Silver Harp dolazi u njihove ruke. Albumom Mother Earth uistinu su se probili na svjetsku scenu- pohađajući još više europskih zemalja: postigli su veliki uspjeh u Njemačkoj gdje su osvojili platinastu nakladu u prodaji i uspeli se na 7. mjesto na ljestvici, a Ice Queen se našao među Top 30. Mother Earth je u Nizozemskoj dobila prestižni Edison Award.

The Silent Force (2004-2006)

Sljedeći plan je bio pustiti u prodaju 3. album u 2004. I uistinu, The Silent Force izlazi 15.11. u prodaju diljem Europe. Album je producirao Daniel Gibson, a uspjeh je bio zajamčen( prvo mjesto u Nizozemskoj i visoko rangiran u ostalim europskim zemljama). Potaknuti uspjehom, kreću na turneju po Europi 2005.( prvi put nastupaju na festivalu u Velikoj Britaniji- London) i na one- off showu u Dubaiu. Stand My Ground i Memories, prvi singli s novog albuma nastavljaju s uspjesima ovog već vrlo popularnog benda, kulminirajući drugom nagradom Edison Award. Stand my Ground kasnije je promoviran u traileru za film Krv i čokolada.
U siječnju 2006. Within Temptation osvaja Dutch Pop Prize( najcjenjeniju nizoz. pop kontribuciju) i Dutch Export Prize ( za najboljeg izvođača izvan Nizozemske).
W.T. kaže kako su bili veoma zauzeti izradom sljedećeg albuma, koji je trebao biti pušten u prodaju tjekom jeseni te kako će nastaviti svirati na festivalima počevši od travnja, turnejom koja će trajati do kraja godine.

The Heart of Everything (2007)

Novi album The Heart of Everythng pušten je u prodaju 9. ožujka 2007. u Nizozemskoj i 24. 7. u USA. Dvije stvari, The Howling i Sounds of Freedom bile su snimljene kao promotivni materijal za video-igru The Chronicles of Spellborn, a prva je otvorila i sam album. Potpuna lista pjesama objavljena je u sječnju te godine. Within Temptation kreće na svoju prvu turneju po Sjedinjenim Državama zajedno s Lacunom Coil u svibnju promovirajući svoj novi album.
Album je debitirao na prvom mjestu na nizozemskoj Top 100 ljestvici, postajući tako njihov drugi No.1 album. 30. ožujka 2007. album je prodan u 150 000 primjeraka.
Pjesma What Have You Done bila je prvi singl objavljen s albuma. Prvobitni video spot sniman je 12., 13. i 14. prosinca 2006. u klubu Koko u Londonu te ugošćuju vokala Keitha Caputa iz Life of Agony. Fanovima je bilo dopušteno sudjelovati u snimanju spota, iako je prva verzija spota razočarala članove benda. Ubrzo je snimljen potpuno novi spot za pjesmu.
Drugi singl, reproduciran u lipnju u Europi, bio je Frozen. Video je snimljen u Rumunjskoj, zemlji poznatoj po zlostavljanju djece, i novac zarađen od prodaje singla dodijeljen je u humanitarne svrhe za pomoć djeci.
Within Temptation je započeo svoju prvu turneju po Sjedinjenim Državama nakon što je Europi predstavljen The Heart of Everything zajedno s Lacunom Coil. Turneja, sponzorirana od he Hottest Chicks in Metal Tour 2007., postigla je nevjerojatan uspjeh.
The Heart of Everything predstavljen je Ujedinjenim Državama 24. srpnja sa singlom What Have You Done. To je bio prvi album predstavljen Americi.

W.T.- ovci kažu kako će krajem godine početi raditi na novom albumu, te se nadaju kako će biti predstavljen publici 2009./2010.


0 Komentara | Print | # | ^

31.07.2008. 14:46

The history...

U vrijeme procvata mnogih metal- bendova, vremenu nastanka raznih podvrsta metala mlada nizozemska pjevačica Sharon den Adel, rođena 12. srpnja 1974, i njen prijatelj gitarist Robert Westerholt osnovali su 1996. bend pod nazivom Within Temptation ( u slobodnom prijevodu= u iskušenju). Njihova je gazba opisana poput mješavine gothic i symphonic metala, a u kasnijem intervjuu Sharon je izjavila kako su krenuli s gothic rockom s različitim utjecajima na tu vrstu glazbe. Njihov kasniji rad, osobito uočljiv na albumu The Heart of Everything, obilježen je klasičnim elementima alternativnog metala. Odmah nakon izdavanja njihovog prvog albuma Enter, bend se istaknuo na underground sceni. Tek 2001. pridobili su širu publiku singlom Ice Queen ( Mother Earth) koji je dosegnuo 2. mjesto na ljestvicama. Njihov sljedeći album The Silent Force( 2001.) zauzeo je prvo mjesto na nizozemskoj ljestvici, kao i zadnji , The Heart of Everything ( 2007.)

Formiranje grupe...
Dugogodišnji partneri i prijatelji Robert Westerholt i Sharon den Adel osnovali su grupu 1996. te im se ubrzo priključuje Jeroen van Veen na basu, Michiel Papenhove na gitari, Martijn Westerholt na klavijaturama i Ivar de Graaf koji je u vrlo kratkom vremenu pokazao nevjerojatne sposobnosti svirajući na bubnjevima. Ubrzo su potpisali ugovor s DSFA Records iste te godine i započeli stvaranje njihova prva albuma.

Trenutna postava sastoji se od članova :
* Sharon den Adel - Vokal (1996-pristupila)
* Robert Westerholt - Gitara, vokal (1996-pristupio)
* Ruud Adrianus Jolie - gitara (2001-pristupio)
* Jeroen van Veen - bas gitara (1996-pristupio)
* Martijn Spierenburg - klavijature (2001-pristupio)
* Stephen van Haestregt - bubnjevi (2002-pristupio)

0 Komentara | Print | # | ^

30.07.2008. 23:57

Eh, da...

Kad sam prvi put čula ovu pjesmu, bila mi je onak- onak... Ništa posebno, vukla mi je na Evanescence i onak ništa posebno ( iako ja jaaako volim Evanescence,aal ne volim kad se neki bend fura na neki drugi bendno). Eh, da... I onda sam ju poslušala jednom, i još jednom,i još jednom i još puno puta... I zaljubila sam se naprosto u nju, posebno mi je ovaj stih prirastao srcu: Why did you leave me in silence... Onak, to me nekak baš pogodilo i baš sam pričala s dečkom mojim svojim i on mi je dao ideju zašto mi je taj stih tako lijep: Znate ono kad gledate neki romantic crying abuuuuuu movie i onak tip i djeva mu bajna i sve tak.. I oni se nešt fajtaju vamtam al onak vole se jaaaaako i sve i kažu si grozne stvari i onda jedno od njih ode i više nikad ne budu skupa zato što su glupi ( zbilja ne budu skupa, jer ako budu onda je to već sapunica)... E na to je mene podsjetio taj stih i onak baš sam se skoro rasplakala... I općenito mi je jako draga ta pjesma... Pa eto, ako imate nekih iskustava takvih sličnih, slobodno ih podijelite samnom... Ufuf i ja sam sad svašta napisala.. Slijedeći je post malo o povijesti ovog divnog i krasnog benda... I can't wait 0 Komentara | Print | # | ^

30.07.2008. 23:56

Forgiven

Couldn't save you from the start
Love you so it hurts my soul
Can you forgive me for trying again
Your silence makes me hold my breath
Oh, time has passed you by

Ooh, for so long I've tried to shield you from the world
Ooh, you couldn't face the freedom on your own
Here I am left in silence

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven

I watched the clouds drifting away
Still the sun can't warm my face
I know it was destined to go wrong
You were looking for the great escape
To chase your demons away

Ooh, for so long I've tried to shield you from the world
Ooh, you couldn't face the freedom on your own
And here I am left in silence

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven

I've been so lost since you've gone
Why not me before you
Why did fate deceive me
Everything turned out so wrong
Why did you leave me in silence

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven 0 Komentara | Print | # | ^

30.07.2008. 23:34

Within tepmtation

Booooooooooook ljudi fanovi ove najnajnajgrupe na svijetu,ali i svima onima koji to nisu želim najtopliju dobrodošlicu!!! Pa eto, što reći? Od trenutka kada sam čula prvi put melodiju ove grupe sazdanu u pjesmi Angels (to je, naime, prva pjesma koju sam od njih čula :) ) naprosto sam ostala bez daha i riječi ( što je relativno teško za mene jer inače pričam max brzo 110 riječi/ min cc) ali to sad nije toliko važno... Nadalje, prvo sam došla do albuma Mother Earth i bijah opčinjena dvjema- trima pjesmama... U to sam vrijeme bila veliki fan Nightwisha, no oni su bas bili pred raspadom, Tarja je izvodila neke gluposti, i moju je pozornost u potpunosti pridobio ovaj bend predvođen prekrasnom tridesetčetverogodišnjom Sharon... Pa evo nekoliko riječi o samom bendu:

Within Temptation je nizozemski symphonic metal sastav osnovan 1996., a njegovi su članovi :
Sharon Den Adel- vokal
Robert Westerholt- gitara
Rudolf Adrianus Jolie- gitara
Martinus Spierenburg- klavijature
Jeroen Van Veen- bas
Stephen Van Haestregt- bubnjevi.

Do sada su izdali četiri albuma ( a mi se svi nadamo da će ih biti još puuuuuno sretan ):
Enter ( 1997)
Mother Earth ( 2000)
The Silent Force ( 2004)
The Heart of Everything ( 2007)

Uspješno vode turneje po čitavoj Europi. Ove godine su posjetili Zagreb ( i s ponosom mogu reći da sam bila, oujea), potpuno su me fascinirali, pogotovo Sharon čiji je glas- za divno čudo, za razliku od mnogih glasova koji su obrađeni u milijardama programa prije no što su pušteni u reprodukciju- potpuno identičan, a u nekim trenutcima i mnogo ljepši,jači i sigurniji no što ga čujemo preko mizernih nam zvučnika. Kako god,W.T. def rulapjeva 0 Komentara | Print | # | ^

30.07.2008. 23:31

The truth beneath the rose

Give me strength to face the truth
The doubt within my soul
No longer I can justify
The bloodshed in his name

Is it a sin to seek the truth, the truth beneath the rose?
Pray with me so I will find the gate to Heavens door
I believed it would justify the means
It had a hold over me

Blinded to see
The cruelty of the beast
Here is the darkest side of me
(Forgive me my sins)

The field of my dreams
Deceived all I have seen
Forgive me for what I have been
(Forgive me my sins)

Pray for me 'cause I have lost my faith in holy wars
This paradise denied to me 'cause I can't take no more

Has darkness taken over me
Consumed my mortal soul?
All my virtues sacrificed
Can Heaven be so cruel?

I believed it would justify the means
It had a hold over me
(Forgive me my sins)

Blinded to see
The cruelty of the beast
Here is the darkest side of me
(Forgive me my sins)

The field of my dreams
Deceived all I have seen
Forgive me for what I have been
(Forgive me my sins)

I'm hoping, I'm praying
I won't get lost between two hearts
Follow a sin
The truth lies in between

Give me the strength to face the wrong that I have done
Now that I know
The darkest side of me

How can blood be your salvation
And justify the pain
That we have caused throughout the times

Will I learn what's truly sacred
Will I redeem my soul
Will truth set me free

Blinded to see
The cruelty of the beast
Here is the darkest side of me
(Forgive me my sins)

The field of my dreams
Deceived all I have seen
Forgive me for what I have been
(Forgive me my sins) 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (6)

< kolovoz, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvKomentari da/ne?

Opis bloga

Blinded to see the cruelty of the beast
It is the darker side of me
The veil of my dreams deceived all I have seen
Forgive me for what I have been
Forgive me my sins

Pray for me cause I have lost my faith in holy wars
Is paradise denied to me cause I can’t take no more
Has darkness taken over me, consumed my mortal soul
All my virtues sacrificed, can Heaven be so cruel?

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Zahvale

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se