ponedjeljak, 11.02.2008.

ŠTO JE TO SATANIZAM


Satanizam je religijski sistem u kojoj individua na kraju postaje bozhanstvo, nezavisna od okova bilo kod drugog boga, ili bogova. Ovo nije samo pitanje mocji, vecj i etike, moralnosti, i psiholoshke zrelosti. Ona je staza metafizichkog razvoja, ali drugi je je pogreshno shvataju, i koriste je kao izgovor za svoju emotivnu nezrelost i egoizam. Oni koji naprave ovu greshku su uglavnom takozvani "Satanisti", koji sve shto rade, rade da bi privukli pazhnju na sebe.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ako analiziramo opshte priznate religije prema njihovim osnovnim filosofskim principima, primeticjemo da vecjina njih tezhi ka "spajanju sa izvorom". Satanisti su skloni da sagledavaju ove religije kao predstavnike primitivnog chovekovog kompleksa da ostvari "jedinstvo" sa "Univerzalnom harmonijom". Veruje se da je ovaj problem nastao od fenomena ljudske svesti -- mogucnost da se sagleda, i da se napravi neki sklad izmedju misli i stvari -- i na nachin na koje razlichite metafizichke doktorine koje su prishle ovom fenomenu kroz vekove. Neki su se uplashili ovog fenomena, mislecji da ako se "odvoje" od "prirodnog reda" da cje biti kazhnjeni, ili da cje celo "greshno" chovechanstvo biti "spasheno", ili da cje biti "opet ubrojeni" u takozvani red (ovce ochigledno ne mogu da zhive bez njihovog lepog i toplog tora (sic!)). Ovu primitivnu ideologiju, mozhemo nacji kod mnogo konvencionalnih religija, i one su jednostavno etiketirane kao "Put Desne Ruke", chijim poklonicima je ostavljeno u zaveshtanje da kroz vekove unishte svu i svaku prirodnu pojavu individualizma. Poklonici Puta Desne Ruke fanatichno tezhe ka takozvanom "prirodnom nachinu stvari" -- oni nikako ne shvataju da je Priroda sama po sebi haotichna i konstantno menjajucja. Dodushe, drugi ne predstavljaju ovo stanje svesti kao dokaz za razdvajanje od Priode, vecj kao dokaz da je Priroda sama po sebi haotichna i bezredna. Ove individue su shvatile da je ispravno da velichaju ovo unikatno stanje, individualnost i znanje, kao i pravilno shvatanje njene mocji. Te individue su radile u korist adaptacije tog sveta za sebe, a ne obrnuto. Ova ideologija kojoj su Satanisti dosledni, naziva se "Staza Leve Ruke" (Left Hand Path. Nagoveshtaj: to shto je Satanizam LHP, ne mora da znachi da je sve shto je povezano sa Putom Leve Ruke Satanizam) Satanisti odbacuju uverenje da je potrebno prilagodjavanje nekom zakonu, ili nekom spoljashnjem 'apsolutu', verujucji da isti ne postoji. Oni shvataju da je zhivot sam po sebi kontinualni tok promena i mutacija, i oni slave konachnu katalizaciju (ubrzavanje reakcije) za transformaciju: Sopstvo je kao unikatan entitet, ne nalik bilo chemu drugom. Satanista odbacuje imaginarni "prirodni red", i umesto toga velicha Sopstvo, znajucji da je Priroda sama po sebi odredjena - i konstantno re-definisana pomocju individua od kojih je sastavljena.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kao Lucifer, Satanista zauzima mesto Boga u svome zhivotu, a to je chin koji zahteva veliki stepen etichke i psiholoshke zrelosti. Umesto spajanja sa "univerzalnom energijom", mi odluchujemo da odrzhavamo, slavimo i proshirujemo tu unikatnu individualnost do svojih najshirih granica. Ovo je izdizanje, evolucija individualne psihe. To je metafizichko-ciljni proces koji neki Satanisti oznachavaju kao Xeper (Kefer). Xeper je staroegipatski glagol kojeg su Egipcjani predstavljali stilizovanim skarabejem. Prevod bi ishao otprilike ovako "I Have Come Into Being" (Ja Sam Doshao u Postojanje). Xeper je takorecji jedina "dogma" koja je prihvacjena u Satanizmu; ne rachunajucji ovaj, svi drugi aspekti Satanizma -- kao shto su verovanja, i pretstavljanja Satane, zagrobnog zhivota, i tako dalje, su ostavljena sa strane za odluku individualnog praktikanta. Dodushe, neki Satanisti cje za sebe recji da veruju u entiet kojeg nazivaju Satana, kojeg u vecjini sluchajeva smatraju za Oca, ili najboljeg prijatelja, ili jednostavno entitet sa kojim hocje da budu ekvivalentni. (individue koje veruju u Satanu kao zhivo bicje se nazivaju" tradicionalni Satanisti"), a drugi cje za sebe recji da su ateisti( tkz. "moderni Satanisti"), koji Satanu koriste kao simbol/arhetip svoje psihe. Tama nije "zla", ona je deo nas samih, neosveshcjeni deo nashe podsvesti.

Svaki individualni Satanista odredjuje njegovu ili njenu metodologiju ka evoluciji njihove svesnosti (Xeper) prema njihovom lichnom iskustvu. Kako je Xeper neophodan za lichno I unutrashnje iskustvo koje ne mozhe biti naucheno, vecj samo dozhivljeno. Buducji da je Satanizam neizostavno religija koja se bazira na sebi, ona odbacuje sve konachno odredjene, chvrsto fiksirane ideologije, i tezhi radije ka atmosferi koja je bazirana na "najboljim mogucjim stavovima" koja je uvek osnova za tkz 'inteligentni kriticizam', eksperimentaciju i menjanje.
Image Hosted by ImageShack.us

Jedna od novijih, rastucjih denominacija Satanizma, je i takozvani "Spiritualni Satanizam". Medju teistichkim Satanistima, postoji negodovanje kada sebe neko nazove "Spiritualnim"(mislecji na Joy of Satan sistem), jer vecjina teistichkih praktikanata uprazhnjavaju magiku i redovne meditacione i ritualne prakse. Kao i kod ostalih, cilj Spiritualnih Satanista, je da posle smrti dostignu bozhanstvo. Vecjina Satanista ZNA da Lucifer nije analogan sa Deda Mrazom koji cje eto da nam "daruje" bozhanski nivo. Ne, ovo se postizhe redovnim meditacijama koje ponekada mogu da traju i do nekoliko godina, a u vecjini sluchajeva rade se i vishe od sat vremena dnevno. Ochigledno je da ovde mora da postoji mnogo samodiscipline. Jedan od razloga zashto se ova bransha naziva i "Spiritualnim", je zato shto su gotovo svi rituali iskljucheni (sem onih najosnovnijih kao shto su - ritual inicijacije/posvecjenja, ritual unishtenja, ritual zahvalnosti itd), i zato shto Spiritualni Satanista nalazi da su ritualne igrachke nepotrebne, jer ne preferira da zavisi od spoljashnjeg izvora. I Demoni (stari Bogovi) se prizivaju ovim putem. Kao Satanisti, mi ne vidimo razlog da prolazimo kroz chudne, glupe i nepotrebne prakse kao shto su krugovi. Demoni su nashi prijatelji i uchitelji, i zbog toga ih se ne plashimo, i pokazujemo im svo duzhno poshtovanje. Ovo je tezhi, ali po mishljenju autora, jedan od ispravnijih puteva. Takodje, Spiritualni Satanisti smatraju Lucifera za kreatora chovechanstva. Ovo je otkriveno kroz istrazhivanje stare mitologije, arheologije i kroz iterakciju sa LUCIFEROM. Po mishljenju S. Satanista, Lucifer je Enki, a u Egiptu Ptah. Naravno da se on pojavljivao i u drugim sistemima (po mom mishljenju i u Slovenskom kao Svarog), ali se mi trenutno fokusiramo na ova dva, da bi smanjili konfuziju.

Postoje umno poremecjene osobe koje sebe nazivaju "Satanistima", i koji se nikako ne uklapaju u pravu definiciju Satanizma. Ovo nije greshka Satanizma ili Satanista, vecj tih individualaca koji pokushavaju da "naskoche na vagon" bez ikakvog razumevanja dubokih metafizhkih koncepata na ovom spiritualnom putu. Dodushe, svaki Satanista ima drugachiji ugao gledanja. Mozhda cje se neko slozhiti samnom, a mozhda ne.

I na kraju da dodam: pre nego shto iko krene da pljuje o nechemu o chemu ni sam nije svestan, neka uradi sledecje: Uzmi crnu ili plavu svecju, skoncentrishi se i pitaj: Lucifere, pokazhi mi istinu, vecjina vas cje biti prijatno iznenadjena.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
"Svi pojmovi kao što su na primjer Kršćanstvo, Islam, Hinduizam, Gnosticizam, Budizam i mnogi drugi, vrlo su jasno definirani za razliku od pojma Satanizam. Postoje razna objašnjenja tog pojma. Na primjer kršćanske organizacije uče da su sve ne-kršćanske religije, a i svi oblici kršćanstva koji nisu pod direktnom kontrolom njihove organizacije, potaknuti od Satane i prema tome neki oblici satanizma. Iz toga izlazi komičan podatak da oko 75% populacije na zemaljske kugle čine satanisti. Također, tvrdi se da su mnoga dobroćudna učenja i grupacije kao New Age, Gnosticizam, Yoga, Magika, Wicca, razni paganizmi direktno satanističke organizacije sa osnovnom namjerom zavjereničkog služenja Satani. Takve definicije stvaraju veliku zbrku, koja pogoduje jedino "lovu u mutnom" iskrivljavanju činjenica i političkim obračunavanjima s neistomišljenicima.

Zato, da bi dali osnovne informacije o ovom pojmu, podijeliti ćemo sve oblike Satanizma u nekoliko osnovnih oblika pojavljivanja, zanemarivši praznovjerja i tumačenja tipa "svatko tko nije s nama ima rogove i rep".
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Religija Satanizam
Satanizam kao religija podrazumijeva Satanu kao apstraktni princip prirode, a vrlo rijetko kao osobu - superiorno biće. Iako je odgovor na kršćanstvo velikih organizacija i jedan oblik opozicije doktrinama tih organizacija, nema zajedničkog s kršćanskim pojmovima Boga, Satane, Pakla, demona ili zla. Satanisti koji prihvaćaju ideju postojanja Satane kao osobe, ne iskazuju vjeru i odanost slično kršćanima ili pripadnicima nekih drugih velikih religija.

Prema mnogim kršćanskim autorima, iako bez ozbiljnih dokaza, stvaratelj modernog - religijskog Satanizma jest Aleister Crowley, . Iako je glavnina njegovih "grijeha" danas normalna svakodnevnica, Crowleyev rad je bio šokantan za svoje vrijeme i tadašnje prilike, njegovo učenje i praksa suprotna temeljnim interesima velikih kršćanskih organizacija, ali opet u potpunoj suprotnosti sa osnovnim postavkama satanizma. Satanisti kao i kršćani potpuno negiraju osnovne postavke Theleme, religije ustanovljene od Crowleya, težnju za samospoznajom, dolaženje do mističnih iskustava i zaživljavanje spoznatih Istina u životu, stapanje Višeg i Nižeg, nadilaženje osobnosti - Ega i stapanje s Univerzumom. Etiketu prvog ili največeg sataniste moglo je dobiti mnogo osoba koje su postojale prije ili poslje Crowleya ali kao danas najznačajnijem protivniku kršćanskih doktrina s radikalno novim učenjima i velikim utjecajem, pripala je upravo njemu.

Pravi otac današnjeg Satanizma je Anton Szandor LaVey koji nakon proučavanja raznih magijskih i magičkih vještina, psihologije itd. , 1969 g ere vulgaris objavljuje "Satanic Bible", zatim "Satanic Witch" i "Satanistic rituals" , pored gomile naslova ispunjenim praznovjerjem gotovo jedine pouzdane izvore koji govore o satanizmu današnjice.

Prema Satanističkim učenjima Satana ima pretkršćansko-paganski oblik Vraga ili egipatskog boga Seta. Prema učenju ljudi su stvorili pojam Boga, a satanista ne treba prihvatiti tuđi - već stvoreni oblik, već sam naći njemu pogodan oblik zbog toga jer Bog nije osoba već sila prirode koju on doživljava na svoj osobni način. Pakao i Raj ne postoje - to su laži i izmišljotine. Treba oslobađati i zadovoljavati animalne strasti, biti usmjeren na uživanje u zemaljskim užicima, moć i vještinu njihovog pribavljanja. Teži se snazi, samostalnosti, lukavosti i inteligenciji, negira se samospoznaja, vrijednost mističnog iskustva, duhovni razvoj, humanizam. U odnosima s okolinom kod satanista vrijedi politika odnosa sa stanovišta moći i uzvraćanja istom mjerom - prijateljstvom prema prijateljstvu a neprijateljstvom prema neprijateljstvu dok je osvetoljubivost na visokoj cijeni. Život je svet, strogo je zabranjeno ubijanje, samoubojstva, ritualna žrtvovanja, čak ni največi neprijatelji ne smiju se ubiti već samo onesposobiti i eventualno mučiti. Čovjek se shvaća kao vrsta životinje, sposobnija i opasnija od ostalih, što ga i odvaja od ostalih vrsta.

Koriste se magijske prakse i rituali za razvijanje i korištenje moći za pomoć sebi, svojim prijateljima a i za onesposobljavanje neprijatelja

Free Image Hosting at www.ImageShack.us(TEKST MOŽETE SKINUTI I POVEĆATI.DOBRO SE VIDI)
Današnji satanisti su uglavnom udruženi u tri osnovne organizacije: Church of Satan, Temple of Set i Church of Satan Revelation, u takozvane "grottoe" ili "temple" kako ih zovu parodirajući kršćanske hramove ili vještičarske "coverne" Pojavljivali su se također, ili se pojavljuju u nekoliko minornih grupa. Teško je odrediti broj satanista danas, zbog uobičajenog prikrivanja njenih članova pred progonima, ali neki izvori američke vojske procjenjuju da ima oko 10-20 tisuća pripadnika u USA.

Odnos satanista prema njihovim najljućim neprijateljima -kršćanima i pripadnicima ostalih velikih religija je potcijenjivački, smatraju ih smiješnim i manje vrijednim bićima izmučenih strahom, mržnjom i tupošću, koje se jedino može sažalijevati. Kažu za sebe da su najbolji prijatelji kršćanskih organizacija kojima omogućuju da ostanu u poslu.


Gotički Satanizam
Gotički Satanizam je izmišljena, krajnje zla religija, zamišljena najvjerojatnije od strane visokih autoriteta Katoličke Crkve u srednjem vijeku, u toku velikog progona paganskih religija zaostalih iz pretkršćanskih vremena poznatog kao "Lov na vještice". U toku 15-tog stoljeća, u Katoličkoj Crkvi nastala je velika histerija usmjerena protiv svih postojećih religija i zajednica na području njene dominacije u kojima se vidjela velika opasnost za egzistenciju Crkve radi postojanja mogućnosti da pojedinci sami izabiru religiju kojoj će pripadati. Takva politika se stopila s fenomenom već stare kršćanske mržnje prema ženama, nastalom kao posljedica politike ćudoređa - potiskivanja seksualnosti, efikasnog oruđa u slamanju samopouzdanja i samosvojnosti pojedinca; a kojem je prirodna prepreka bila muška požudnost i ženska zavodljivost. Pošto je ženska zavodljivost radi provociranja muške požude bila največi neprijatelj kršćanskog ćudoređa, a ista je u svim paganskim i ostalim religijama bila mnogo prirodnije prihvaćana, stvoren je temelj za jedan od največih genocida u povijesti čovječanstva.

Dominikanski svećenici Kramer i Sprenger, 1486 g. e.v. pišu knjigu "Malleus Maleficarum" (Vještičjin Malj) koji postaje glavna optužnica za genocid. Prema njihovim tvrdnjama satanisti su uglavnom žene zbog njihove intuitivnosti, perfidnosti, orijentiranosti na zemaljsko, osvetoljubivosti i intelektualne zaostalosti prema muškarcima. Bog, pošto je muškarac, mnogo je bolje zaštitio muškarce od krivovjerja. Dalje, satanisti ubijaju, truju i šire zarazu među životinjama, bacaju čini zbog kojih krave više ne daju mlijeko, uzrokuju impotenciju, sterilnost, abortuse i mrtvorađanja djece, noću jašu na metli i učestvuju u seksualnim orgijama, piju krv i jedu meso onih koji nisu kršteni u Katoličkoj Crkvi ili od njih proizvode sapun a njihove kosti koriste kao svoja magijska oružja, nude djecu demonima, bacaju uroke na ljude pogledom, izgovaranjem čarolija, pljuvanjem, uzrokuju da gromovi pogađaju ljude i njihove kuče; tuku, ubijaju, muče, lome kršćanske križeve gdje god stignu itd.

1620 g. e.v. Guazzo piše "Compendium Maleficarum" još jednu značajnu knjigu u povijesti "Lova na vještice" u kojoj opisuje kako satanisti jašu na leđima jarca kroz zrak, mažu sebe magijskim uljima i lete ili isčezavaju, mijenjaju oblik u životinjski i natrag u ljudski, mijenjaju spol ljudima i životinjama; plešu, pjevaju jedu i piju u prisutnosti Satane koji je u obliku crnog jarca; sakate, ubijaju, kuhaju i jedu vlastite kolege sataniste itd.

Na temelju informacija iz tih knjiga, inkvizitori su iznuđivali dotična priznanja krajnje okrutnim mučenjima do smrti ili priznavanja navedenih grijeha. Ukoliko bi netko slučajno izdržao sve muke i umro a da nije priznao gore navedeno, bio bi proglašen pravednim, a njegova smrt bi bila grijeh na inkvizitorovoj duši što bi bio sretan kraj ispitivanja.

Ipak postepeno je jačao otpor prema Katoličkoj Crkvi što je dovelo do pada njene moći i utjecaja, i kao posljedica toga Crkva je morala napustiti metode otvorenog nasilja u cilju održavanja na vlasti. Pred kraj perioda "Lova na vještice" koji je u Europi trajao do 1792 g. e.v. ( a u Latinskoj Americi i do 1830 g. e.v. ), uveden je i koncept "Crne Mise" prema kojoj su navodno satanisti radili parodiju na Katoličku Misu i tako je oskvrnjivali. Prema toj konstrukciji u pričesti mokraća i prljava voda zamjenjuju vino, pljesnivi kruh zamjenjuje hostiju, misa se navodno izgovara na lokalnom jeziku koji je profan i tako pod vlašću Vraga, a ne na Božjem latinskom. Tekst se navodno čita unatrag, hram je opremljen ukradenim i slomljenim križem, jedan od prisutnih vjernika biva žrtvovan Satani, te je ta misa potpuno suprotna "božjoj" katoličkoj misi.

I danas neki ljudi, posebno u kršćanskim crkvama, a naročito u Evanđelističkoj crkvi, vjeruju u postojanje takve vrste Satanizma ali razna ispitivanja kao policijska i druga, pokazuju neosnovanost takvih sumnji. Svaki nađeni oblik satanizma potpada pod kategoriju Maloljetničkog Satanizma i ili neki oblik prevare.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Maloljetnički Satanizam

Maloljetnički Satanizam je sociološki fenomen - oblik mladenačkog bunta isprepleten s mladenačkom žudnjom za mistikom, moći uz nezadovoljeni religijski instinkt. Iskazuje se u mnogobrojnim oblicima radi nepostojanja bilo kakvog sistema učenja ili ozbiljne organizacije. U pravilu ga prakticiraju mladi između 14-20 godina, u pravilu kraći period, uzimajući razne informacije iz literature katoličkih i evanđelističkih izvora, LaVey-ovih knjiga, magije, magike i bilo kakvih izvora s senzacionalističkim prizvukom. Često su uključeni u razne oblike vandalizma kao što su crtanje grafita s raznim satanističkim simbolima, uništavanja groblja, zatim narkomaniju, manje kriminalne radnje kao nasilničko ponašanje, sitne krađe i sl.

Broj mladih uključenih u ovakve aktivnosti ne može se odrediti radi nepostojanja bilo kakvih stabilnih organizacija i u pravilu kratkog perioda bavljenja tim aktivnostima.
Image Hosted by ImageShack.us



Drugi oblici pojavljivanja pojma Satanizam
Postoje razni drugi oblici pojavljivanja pojma Satanizam koje je teško nabrojiti a naročito analizirati, ali može se primijetiti da se glavnina takvih pojava veže uz privlačenje publiciteta. Na primjer u jednom periodu '70-tih i '80-tih godina, vrlo često rock grupe u svoj image uzimaju provokativne simbole Satanizma. Često nalazimo knjige i horror filmove prepune detalja porijeklom iz Gotičkog Satanizma, pojedince koji uspijevaju privući pažnju novina i televizije predstavljanjem kao Satanista itd.

Povremeno imamo slučajeve izjava teških kriminalaca i serijskih ubojica o navodnom vršenju svojih dijela pod utjecajem Satane ali u pravilu istraga pokazuje slabu upućenost u Satanizam, i pokazuje prvo da su njihova znanja o Satanizmu određena kršćanskim predajama, i drugo nemogućnost dokazivanja svojih navoda što upućuje na zaključak o pokušajima izbjegavanja i ublažavanja kazne radi psihičkih problema.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Također povremeno se javljaju i slučajevi ozbiljno poremećenih osoba koje su uvjerene u to da su pod utjecanjem Satane pod čijom komandom vrše razna po kršćanskom moralu nemoralna dijela ili čak kriminalna dijela, kod kojih se u pravilu primjećuje identificiranje s kršćanskim predstavama Satanizma a što je posebno interesantno, i veliki upliv na formiranje osobnosti od strane kršćanskih organizacija, što je materijal za opširnu studiju magijskog djelovanja kršćanskih organizacija i nije direktno predmet ovog prikaza.

Uz pojam satanizam vezuje se mnogo dezinformacija i negativnog publiciteta, što zbog neupućenosti, a što zbog metode stvaranja bauka koji služi kao motiv okupljanja pripadnika vlastitih organizacija, koje u svom učenju ne mogu osigurati dovoljno snažne poticaje za instinktivno okupljanje većeg broja ljudi. Satanizam u suštini ne dovodi do mogućnosti religioznog ispunjenja - spoznaje Istinske Volje i ostvarenja Velikog Rada, i radi toga ne može dobiti prolaznu ocjenu kao potpuna religija, te kao minorna pojava kako u prošlosti tako i danas ne zaslužuje publicitet koji mu se pridaje"
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zahvaljujem se prvenstveno O.T.O.-u,a naravno i forumima koji znaju biti korisni

- 20:16 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Srpanj 2011 (1)
Siječanj 2010 (1)
Kolovoz 2009 (4)
Prosinac 2008 (1)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (10)
Svibanj 2008 (16)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (23)
Siječanj 2008 (35)
Prosinac 2007 (24)
Studeni 2007 (18)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (16)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (17)
Ožujak 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Image Hosted by ImageShack.us



PREKODIRAO MI I POMOGAO UREDIT BLOG: Dominic


BLOGOVI PO KOJIMA PROŠARAM


mrak66
noćna mora
slaven
satan šakić
Baka Kmica
CUT ME...And Kiss The Raven
Poison Girl
Dominic
Fantom Slobode
Bloody
Dežurna Vještica
denco
VampLady
nevjerojatno,ali istinito
Idira
Androgyny
PoisonIvy
Suden Joiku
Tinolovka
LobyM
Beautiful Nightmare
Fetusič
Poison
Snow White Queen




Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!




website design
website design


CURRENT MOON


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

OPIS BLOGA

KROZ MOZAK ULETI KROZ PRSTIĆ IZLETI


GLASAJTE,JAKO MI JE VAŽNO!!!

Image Hosted by ImageShack.us




GLAZBA :
GOTHIC ,DEATH IN JUNE,OLD BUT CAVE, DEAD CAN DANCE ,INDUSTRIJAL,ELEKTRO,PREKO GOE , DO PSYCHODELIČNOG AMBIJENT CHILLOUT-A

KNJIŽEVNOST:
BUKOWSKI,KAFKA,E.A.POE,MILER,TAGORE,BAUDELAIRE,MANN,VASKO POPE...

HOBBY:
FOTOGRAFIJA,KRISTALI,EZOTERIJA,...

KUĆNI LJUBIMAC:
NAJDRAŽI I NAJMILIJI PAS NA SVIJETU - MAZA (lelica)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

DUGINE BOJE

Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

alt="QuickPost" border="0"> Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Image Hosted by ImageShack.us

DRUGA STRANA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!