novosti i vijesti oko nas https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

petak, 21.05.2010.

PETI SUSRETI FOLKLORA U OTROVANCU - 23.05.




Domaćini, KUD "Otrovanec" iz Otrovanca, organizira PETE SUSRETE FOLKLORA, u Otrovancu u nedjelju 23. 5. 2010. s početkom u 15 sati, u Društvenom domu u selu. Gosti - izvođači susreta biti će: Ženski zbor "Korijeni" iz Martinaca, Republika Mađarska, KUD "Vinica" iz Vinice – Međimurska županija, pjevačko društvo "Ferdinand" iz Ferdinancovca, KUD "Prugovac" iz Prugovca, Koprivničko-križevačke županije i KUD "Čaćinci" iz Čačinaca. Dođite na susrete. Obećavamo vam nezaboravno nedjeljno popodne, poziv je Kulturno umjetničkog društva "Otrovanec" iz Otrovanca.

foto i tekst: Barica Mihoković

21.05.2010. u 13:25 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 14.05.2010.

POSVETOM NOVIH VATROGASNIH VOZILA OBILJEŽILI DAN SVETOG FLORIJANA






PITOMAČA: 4. 5. 2010. blagdan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, povijesni je dan za vatrogasce DVD Pitomača. Nakon 30 godina dobili su novo vatrogasno kombi vozilo marke RENAULT TRAFIC sa 9 sjedala, auto cisternu MERCEDES 16 22 zapremine 7000 litara vode s visoko tlačnom pumpom. Na početku slavlja vozila je blagoslovio vlč. Ivica Puškadija, župnik u Pitomači i pritom naglasio; "Da je ovo DVD 1968. godine imalo ovakva tehnička vozila sigurno ne bi do temelja izgorjela vrijedna barokna crkva Svetog Vida u Pitomači". Na prigodnoj svečanoj sjednici DVD-a, prisutnima se obratio Željko Živko, predsjednik DVD-a Pitomača. Posebno je pozdravio uvažene goste: Josipa Đakića, saborskog zastupnika, Tomislava Tolušića, župana i Zdravka Dijakovića, dožupana Virovitičko-podravske županije, Željka Grgačića, načelnika općine Pitomača, Dražena Rengela i Renatu Badanjek, predstavnike službe DUZS, podružnice Virovitica, Željka Palkovića, počasnog člana društva i predsjednika VZO Pitomača i župnika Ivicu Puškadiju.
Svem članstvu je čestitao Dan Svetog Florijana. Posebno se zahvalio Josipu Đakiću,Tomislavu Tolušiću i Tomislavu Tomiću, ravnatelju robnih zaliha DUZS, koji su omogućili dobivanju upravo posvećenih vozila. Pohvalio se povećanjem članstva u 2009. i 2010. godini sa 15 novih članova i poimence ih pobrojio.Podvukao je učlanjenje novog člana Željka Grgačića, načelnika općine Pitomača i žensku A ekipu, koja se plasirala za županijsko natjecanje. Rekao je da im nedostaju sredstva veze, neophodna kod intervencija. Željko Grgačić načelnik općine Pitomača, je čestitao Florijanovo 2010.i rekao: "Ovo je povijesni dan za DVD Pitomača. Dva nova vozila dana su na korištenje općini Pitomača. Hvala županu na novom kombiju. Hvala Josipu Tomiću na vozilu Mercedes koje je tu, da štiti naš kraj te Tomislavu Tolušiću i Josipu Đakiću, koji su doprinijeli sređivanju akutnih potreba pitomačkih vatrogasaca". Čestitki se pridružio Tomislav Tolušić i rekao; " Došao sam na poziv pitomačkih vatrogasaca. Zadovoljan sam što sa saborskim zastupnikom, predstavnicima DUZS i načelnikom Općine uspijevamo podizati vatrogastvo na višu razinu. Posvećena vozila vrijedna su milijun kuna. Iduće godine pokušati ćemo opremiti i neka druga DVD-a". Informirao je: "U dopodnevnim satima u Županijskoj vijećnici VPŽ podijeljeno je Vatrogasnim zajednicama unutar županije, vatrogasne opreme u vrijednosti od 250.000 kuna. Dio te opreme pripao je i VZO Pitomača. Nabava opreme biti će prioritet i idućih godina. Svjesni smo da vam nedostaju sredstva veze i navalno vozilo. Radimo na tome da se i to ostvari" - rekao je župan. Josip Đakić, saborski zastupnik zaželo je mnogo uspješnih vježbi i što manje intervencija."Veseli me da općina Pitomača sada ima u pripravnosti novu cisternu, kombi vozilo i prateću opremu. Znam da imate još mnogo problema. Dobrovoljna vatrogasna društva Podravine i Slavonije drugačije su ustrojena u odnosu na Priobalje. Nakon dugo godina ozbiljno očekujemo zaposlenje 4 profesionalna vatrogasca, koji će dežurati u DVD-u Pitomača. Na pragu je da se to ostvari. Na vama je da budete u vatrogasnom dijelu osposobljeni informatički, s određenim ispitima, tehnološki, da budete osposobljena ekipa, koja će raditi kao što rade profesionalci u Virovitici". Pohvalio je vidljiv pomak vatrogastva u Pitomači, koji spremni služe svome narodu. "Na nama je da osiguramo opremu", rekao je Josip Đakić . Livio Lauš i Josip Mađar naveli su da imaju 30 intervencija godišnje, da očekuju konačno vraćanje stalnih dežurstava u Pitomaču. Iznijeli su da na području Pitomače djeluju još tri stožerna društva, s kojima se međusobno ispomažu. Na kraju svečane sjednice načelnik općine Željko Grgačić i novi član ovog DVD-a uručio je
Vatrogasne spomenice i medalje: Josipu Mađaru za 20 godina rada u vatrogastvu diplome i brončane plakete, za 30 godina Ivanu Veličanu, Slavku Lovrekoviću, Darku Šelimberu, Zlatku Jakupcu i Marijanu Henclu.
Središnje društvo DVD Kladare obilježilo je Florijanovo svečanom povorkom i masovnim prisustvom na Svetoj misi i proštenju u Kladarama. Središnja društva Vukosavljevica i Turnašica blagdan su obilježili zajedničkom misom i svečanom sjednicom, na kojoj su podijelili diplome vatrogasnoj mladeži za zvanje "vatrogasac". Tako je bilo i u DVD-u Velika Črešnjevica.

Barica Mihoković

14.05.2010. u 13:20 • 0 KomentaraPrint#^

NAJBOLJI SPREMNI ZA ŽUPANIJSKA NATJECANJA

VZO Bukovica i Gradina- natjecanja

ŠPIŠIĆ BUKOVICA – GRADINA: Prema odluci VZŽ Virovitičko- podravske i VZO-a, u toku je održavanje Općinskih vatrogasnih natjecanja. U nedjelju 18. 4. 2010. natjecanje je održala VZO Špišić Bukovice u Okrugljači. U organizaciji DVD Okrugljača, na natjecanje se odazvalo 15 ekipa djece, mladeži i odraslih vatrogasaca. Svi su uspješno provjerili svoja znanja prije nastupa na ovogodišnjim županijski natjecanjima 6. lipnja u Kladarama za djecu i mladež i 20. lipnja za odrasle u Dugom Selu Lukačkom. DVD Vukosavljevica došlo je na natjecanje sa 9 ekipa i to: - dvije ekipe djece muške i dvije ženske, sa A i B ekipom žena, dvije muške A ekipe i jednom ženskom B ekipom. Kući su se vratili s 8 pehara. DVD Špišić Bukovica nastupila je s tri ekipe i to dječaci, mladež muška i muška A ekipa. DVD Bušetina nastupila je s ekipom muški A i žene A. domaćini DVD Okrugljača sa ekipom žene A i DVD Lozan sa muškom ekipom mladeži. Izvan konkurencije nastupila je ekipa žena A iz Imbriovca – Koprivničko-križevačka županija, s kojima je DVD Okrugljača ove godine potpisalo povelju o bratimljenju.
U nedjelju 25. travnja 2010. natjecanje je održala i VZO Gradina u Gradini. Najbolje rezultate postigli su: djeca muška DVD Budakovac 1, DVD Gradina 2. Kod ekipa mladeži M DVD Budakovac l, DVD Gradina 2. i DVD Stara Brezovica 3. Kod odraslih muška B prvi su bili DVD Budakovac i 2. DVD Stara Brezovica. Na Županijsko natjecanje plasirala se i ženska B ekipa DVD-a Gradina. Najveća konkurencija bila je u muškoj A kategoriji. Na daljnje natjecanje plasirale su se ekipe DVD Budakovac, sa osvojenim 1. mjestom, DVD Rušani su 2. i DVD Gradina sa osvojenim trećim mjestom.
Barica Mihoković.

14.05.2010. u 13:10 • 0 KomentaraPrint#^

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA VZŽ VIROVITIČKO-PODRAVSKE U ORAHOVICI




ORAHOVICA: - Godišnju izvještajnu Skupštinu u Orahovici 23. 4. 2010. otvorio je Milan Majetić, predsjednik VZŽ Virovitičko-podravske. Pozdravio je goste, Milana Šultera, dopredsjednika HVZ, predsjednika koordinacije Istočne Hrvatske i predsjednika VZ Brodsko-posavske, Josipa Nemeca, gradonačelnika Orahovice, Zdenka Čapu, načelnika područnog ureda zaštite i spašavanja, Đuru Petrića, predsjednika i Zdenko Brankovića, zamjenika županijskog zapovjednika VZŽ Bjelovarsko-bilogorske, Josipa Ugrina, zamjenika županijskog zapovjednika Požeško-slavonske županije, Zvonka Ljubljanovića, zamjenika županijskog zapovjednika i Vladu Zavorčeka iz Osječko-baranjske županije, Petra Čačinovića, predsjednika VZ Orahovica, Roberta Orinu zapovjednika DVD Orahovica, Ivana Kovačevića, dugogodišnjeg tajnika VZŽ i prisutne delegate Skupštine. Kratak izvještaj o prošlogodišnjem radu podnio je Milan Majetić predsjednik VZŽ. Pobrojio je sve izvršene aktivnosti, materijalne i ljudske resurse, od djelomične popune opreme, obilježavanja vatrogasnih obljetnica, sudjelovanje djece i mladeži u Vatrogasnom kampu HVZ u Fažani, bratimljenja, susrete naše i Slovenske mladeži, gostovanja na smotri Vatrogasnog puhačkog orkestra Orahovice, Spomenicu za najbolji pothvat DVD Turnašica, i još mnogo toga. Naglasio je međunarodnu suradnju sa vatrogascima Mađarske, Slovenije i Njemačke. Zastalo se na Planu rada za 2010. prepunom aktivnostima, planu pojačanih mjera zaštite i spašavanja, osposobljavanju i školovanju. Darko Troha predsjednik samostalnog DVD-a Četekovec imao je primjedbu na natjecateljske norme za državna natjecanja, manjak opreme, liječnički pregledano članstvo. Iznio je da je članovima DVD Četekovca uskraćeno upućivanje na dislokacije, jer zbog nemogućnosti poštivanja normi, zbog manjka novca, nikada ne bi smjeli izaći na intervencije. Zatražio je i više pravovremenih pismenih informacija iz VZŽ. S time se u svezi informiranja usuglasio i Mirko Solar, zapovjednik DVD-a Suhopolje. Franjo Viljevac, županijski zapovjednik, predložio je da se maksimalno angažiraju DVD Četekovec i DVD Mikleuš i zajedno s načelnikom općine Mikleuš osnuju VZO. Tako će zajednički doprinositi rješenju problema s kojima su suočeni, jer na dislokacije upućivani su samo osposobljeni za gašenje šumskih požara, a oni prethodno trebaju riješiti zakonske prepreke. Zamolio je prisutne da redovitije dolaze na sjednice zapovjedništva i informirao da će na jesen ove godine započeti ponovno osposobljavanje – školovanje vatrogasaca. Žarko Mlinarić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice, predložio je zajednički radni sastanak i pojačanu suradnju VZ svih gradova i općina unutar Županije, s naglaskom na financiranje i zatražio pomoć pri organizaciji obilježavanja 135. godišnjice DVD Virovitica 25. 9. 2010. Mato Orina zamolio je da se na višoj instanci raspravi i ukine naplata eko poreza od 1000 kuna po vatrogasnom vozilu, koja najmanje zagađuju okoliš, a novac odlazi u Državnu blagajnu, umjesto u vatrogasnu opremu. Na dio predloženog financijskog plana primjedbe su iznosili Žarko Mlinarić, Drago Medvedović, Darko Troha navodeći primjenu Statuta zajednice. Smatraju da Skupština raspoređuje svega dvadesetak posto proračunskih sredstava odobrenih od Županije, čime nisu zadovoljni, uključujući i pitanje Ugovora od djelu Župan – predsjednik VZŽ. Tražili su da se taj novac prebaci na konto opreme, što su glasanjem ostvarili. Na Skupštini proglasili su Ivana Kovačevića počasnim tajnikom VZŽ Virovitičko-podravske, za rad na poslovima tajnika od 2001. do 2009. godine.
Skup su pozdravili, čestitali na uspješnom radu, Đuro Petrić, Josip Ugrina i Zdenko Čapo. On je naglasio izvanrednu suradnju VZŽ i DUZS, što je rezultiralo donacijom sredstava i opreme. Josip Nemec, načelnik i Petar Čaćinović, predsjednik VZ Orahovice izrazili su zadovoljstvo radom vatrogasaca unutar županije, posebno na svojem području, s naglaskom: - "vatrogasci su svetinja". Mato Orina pozdravio je skup u ime Nenada Radojčića direktora firme "Vatropromet" Zagreb i uručio majice s amblemima djeci i mladeži, učesnicima na Državnom vatrogasnom natjecanju 14. do 16. svibnja u Šibeniku, predstavnicima DVD Turnašica, DVD Kladare, DVD Vukosavljevica DVD Velika Črešnjevica i donaciju domaćinima DVD-u Orahovica. Na daru zahvalio se Željko Palković predsjednik VZO Pitomača i dopredsjednik VZŽ.
Milan Šulter dopredsjednik HVZ prenio je pozdrave u ime Ante Sanadera predsjednik HVZ, Željka Popovića načelnika HVZ i u ime vatrogasaca Brodsko- posavske županije. Pohvalio je VZŽ na svemu učinjenom u protekloj godini. Naglasio je istinitost brojnih nepravilnosti, uključujući i naknadu za okoliš, što smatra neopravdanim, ali zakonski utemeljenim. Glavni problemi vatrogasca su neadekvatno financiranje Hrvatskog vatrogastva. Republika Hrvatska financira samo 61 JVP, a istovremeno ne financira ostalih 495, što je negativno. Razlozi svih diskusija su premalo novca, koji dobiva kontinentalno vatrogastvo. Dok na ovom području razgovaramo o raspodjeli 600.000, na moru istovremeno vatrogasci raspolažu sa 6 do 8 milijuna kuna. Teško je reći kada ćemo se izboriti za ravnopravno financiranje vatrogastva u RH. Iznio je da 22.000.000 koje za vatrogastvo izdvajaju "Hrvatske šume" dijeli samo 7 od 21 županije. Naknade neće biti brzo ukinute, jer se time puni državna blagajna. Problem 495 općina rješava Ustavni sud RH, koje ne dobivaju ni lipe iz državne blagajne. Krucijalno pitanje vatrogastva je financiranje. Pohvalio je ostvarenje prošlogodišnjeg plana rada i financijskog plana i zaželio dobre rezultate mladeži ove županije na Državnom natjecanju u Šibeniku.
Sjednicu je zaključio i zahvalio se prisutnima Milan Majetić predsjednik VZŽ Virovitičko-podravske.
Tekst i fotografije Barica Mihoković

14.05.2010. u 13:07 • 0 KomentaraPrint#^

VUKOVARSKI VATROGASCI PROSLAVILI 135. GODIŠNJICU RADA I POSTOJANJA





VUKOVAR: U ponedjeljak 3. 5. 2010., Na Dan grada, uoči blagdana Svetog Florijana, vatrogasci DVD, JVP i grada Vukovara zajedno su obilježili 135. obljetnicu humanitarnog djelovanja DVD-a Vukovar. Svečani skup, prepun gostiju iz svih dijelova Hrvatske i članove DVD-a, prvi je pozdravio Silvestar Doroghazi, predsjednik DVD-a Vukovar. Naglasio je obilježavanje 135-te obljetnice društva. Sjetio se svih poginulih i umrlih vatrogasaca diljem Republike Hrvatske. Izrazio je divljenje i zahvalnost vatrogascima, koji su djelovali kroz svih 135 godina postojanja i utvrdio da će obilježavanjem visoke obljetnice učvrstiti prijateljsku suradnju. Stjepan Draganić, zapovjednik DVD-a Vukovara posebno je pozdravio prisutne goste i to: Petra Mlinarića, Saborskog zastupnika, Antu Sanadera, predsjednika HVZ, Željka Popovića, načelnika HVZ, Teodora Fritskog, počasnog predsjednika HVZ, Željka Sabu gradonačelnika Vukovara, Zdenka Buljana, predsjednika Gradskog vijeća Vukovara, Ivu Dominikovića, inspektora MUP-a RH, Peru Čavara, brigadira Vojarne Vukovar, Zdenka Lovrića pročelnika DUZS Vukovara, Nenada Jerkovića, izaslanika župana županije Vukovarsko-srijemske, Zdenka Jukića, predsjednika VZŽ Vukovarsko-srijemske, Antuna Jelića, zapovjednika županije Vukovarsko-srijemske, Borisa Banjana, zapovjednika JPVP grada Osijeka, Krešimira Jelića, predstavnika VZG Vinkovci, Gordana Propadalo, gvardijana i Matu Martinkovića, župnika grada Vukovara, kumu zastave Milku Novosel, počasne članove i bivše vatrogasne djelatnike, obitelji poginulih, Radio Vukovar, Vinkovačku televiziju, Gradski puhački orkestar, Gradski muzej, Hrvatski dom, Koordinaciju Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pokrovitelje i donatore sve ostale goste i uzvanike. Potom su Božana Maul i Dario Dejanović u kratko, kronološkim redom dočarali povijest rada i zbivanja DVD-a Vukovar, kroz proteklih 135. godina. Slavljenicima je visoku 135. obljetnicu prvi čestitao Ante Sanader, predsjednik HVZ. Zahvalio se i čestitao prijašnjem i sadašnjem članstvu, koje je stvorilo veliku, jaku organizaciju vatrogastva, dalo doprinos prijašnjim i Domovinskom ratu. Vukovarski vatrogasci, časno i ponosno pronosili su dugogodišnju povijest. Apelirao je i zaželio ovom društvu daljnje osposobljavanja ljudstva, s naglaskom - tehnike će biti. Podvukao je da su vatrogasci vezani uz svoj broj 093, koji je tradicija. To je jezgra koja mora ostati nerazbijena. Predsjedniku DVD Silvestru Doroghaziju uručio je poklon i pisano Priznanje HVZ povodom obilježavanja 135. obljetnice DVD-a Vukovar. Čestitkama se pridružio Nenad Jerković izaslanik županije Vukovarsko-Srijemske. Čestitao je slavljenicima i naglasio vukovarsko vatrogastvo kao jedno od najstarijih u RH. Čestitkama su se pridružili: Zdenko Lovrić, pročelnik DUZS Vukovara, predsjednica Udruge Njemaca i Austrijanaca, Mato Vukićević, pismeno, potom JVP Miskolc – gosti iz Mađarske, Boris Banjan, DVD Hrašće, predstavniki: JVP grada Zagreba, DV-a Novi Vinodoski, Nenad Radojčić direktor "Vatroprometa" Zagreb, Milka Novosel kuma zastave DVD Vukovara, predstavnik firme Mi-Star, DVD-a "Mladost" Sisak, Petar Čavar brigadir Vojarne Vukovara, DVD-o Zadvorje, DVD-o Pitomača. Pridružili su se DV-o Tovarnik, DVD-o Lovas, DVD-o Lopar, otok Rab, DVD-o Bogdanovci, DVD-o Sotin, DVD-o Svinjarevci, DVD-o Petrovci, DVD-o Antin, DVD-o Nuštar, JVP-a Ilok, DVD-o Čelije, DVD-o Zadvarje, DVD-o Borovo i drugi.
Slijedilo je uručenje priznanja, odličja i zahvalnica. Đuro Ivanković predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Vukovara uručio je brončana priznanja Mirjani Bilušković, Zvonku Ragaču, Mariu Tarle i Mariu Širiću. Srebrna odličja uručio je Zdenko Jukić, predsjednik VZŽ Vukovarsko-srijemske, Andriji Ivanoviću, Petru Raku, Slobodanu Ristiću, Stjepanu Draganiću, Željku Samarđiću, Zdravku Hovančeku i I Josipu Papcu. Ante Sanader predsjednik HVZ uručio je zlatna odličja Ivici Maulu, Mirku Ištuku Stjepanu Wagneru i Mati Filkovcu. Vatrogasne medalje za posebne zasluge Ante Sanader, predsjednik HVZ uručio je Silvestru Doroghaziju i Đuri Ivankoviću, te spomenice za 50 godina u vatrogastvu Miljenku Vukićeviću. Zdenko Jukić uručio je Spomenicu 30. godina u vatrogastvu Iliji Mašetiću. Ostala priznanja i zahvalnice uručili su Silestar Doroghazi i Stjepan Draganić.
Na kraju svima se zahvalio Silvestar Doroghazi, predsjednik slavljenika DVD-a Vukovar i pozvao prisutne 4. 5. 2010. u 9 sati, na blagdan Svetog Florjana zaštitnika vatrogasaca, na Svetu misu u crkvu Filipa i Jakova u Vukovaru.

Barica Mihoković

14.05.2010. u 13:05 • 0 KomentaraPrint#^

Prva pričest u Pitomači 09.05.2010.




OSAMDESETERO DJECE PRIMILO SVETU PRIČEST

PITOMAČA: - Najvažnije boravište mladog čovjeka je dom. Tu se osjeća prihvaćen voljen i siguran. Mjesto blagovanja u domu je stol. Sve što jedemo mijenja nas i hrani za život. Pritom, vjera u Isusa Krista, hrana je riječi i djela, u kojem uvijek ima mjesta za prijatelja, a Sveta Hostija duhovna je hrana, koja daje život, zdravlje, snagu i sreću. Ponesite te vrijednosti u svoje domove, svojim roditeljima i prijateljima, riječi su vlč. Ivice Puškadije, župnika crkve Svetog vida u Pitomači, upućene osamdesetorici prvopričesnika - djece pitomačke župe Svetog Vida. Bilo je to u nedjelju 9. 5. 2010., na Majčin da. Tom prigodom sve majke primile su po cvijet od svoje djece – prvopričesnika.

Tekst i fotografija Barica Mihoković

14.05.2010. u 13:01 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 13.05.2010.

Komemoracija dr. Marijanu Jergoviću 12.svibnja 2010.

Pitomača se oprostila od doktora Marijana Jergovića, bivšeg dožupana Virovitičko-podravske županije, uglednog liječnika, sportaša i skladatelja, koji je svojim predanim, svestranim i plodonosnim radom, desetljećima obogaćivao društveni život ovoga podneblja.



više na www.pitomaca.hr, povratakpitomace.blog.hr, www.marijanjergovic.com, Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja.

13.05.2010. u 11:35 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 04.05.2010.

Krizma u Pitomači




PITOMAČA; - U subotu 1. svibnja, na blagdan Svetoga Josipa radnika, u pitomačkoj župnoj crkvi Svetog Vida, slavio se svečan i velik dan, za župu, koju predvodi vlč. Ivica Puškadija, pitomački župnik. Bio je to ozbiljan dan radosti i slavlja za sedamdeset troje krizmanica i krizmanika, koji su primili sakramenat Svete potvrde i time postali zagovornici sv. Duha i vjerodostojni svjedoci vjere. To je i svečan dan za njihove roditelje i firmane kumove. Sakramenat firme podijelio je ovlašteni delegat biskupa vlč. Josip Koprek, koji je bio visoki gost pitomačke župe.

Barica Mihoković

04.05.2010. u 22:01 • 0 KomentaraPrint#^

Skupština Udruge umirovljenika Pitomače


PITOMAČA; - Antun Begović predsjednik, Udruge umirovljenika Pitomače,
29. 4. 2010. u restoranu "Verica" otvorio je Godišnju izvještajnu skupštinu Udruge umirovljenika Pitomača. Pozdravio je brojne goste i članove skupštine. Posebno je naglasio Sinišu Siladića donačelnika općine Pitomača, sve goste, predstavnike Udruga umirovljenika s područja Virovitičko-podravske županije. Iz Izvještaja o radu u protekloj godini, proizlazi da su se družili, uz otvorenost, susretljivost i komunikaciju, putovali diljem lijepe naše, po toplicama i Svetištima. Protekle godine posjetili su Mariju Bistricu bili u Daruvarskim, Tuheljskim, toplicama, u Svetom Marinu na Muri, Stubičkim toplicama i drugdje. Ove godine već pregovaraju o posjetu Szigetváru u susjednoj Mađarskoj, spremaju se u Blajburg.
U svibnju ove godine planiraju posjet Poreču, u srpnju planiraju posjetiti Budimpeštu. Financijski izvještaj, u ime Financijske agencija poslovnice Pitomača, podnijela je Ružica Ferić, iz kojeg proizlazi pozitivno poslovanje. Izvještaj Nadzornog odbora podnio je predsjednik odbora Antun Rengel.
Od gostiju Skupštini se prvi obratio Siniša Siladić, donačelnik Općine Pitomača. Naglasio je da pitomački umirovljenici imaju Franju Pankasa aktivnog delegata u Općinskom vijeću Pitomača. Informirao je da je Općina krenula u nekoliko velikih projekata s kojima je i Pankas, član HSU upoznat. Pridružio mu se s izrazima dobrih želja za daljnji uspješan rad Antun Rengel dopredsjednik Hrvatske strane umirovljenika, podružnice Pitomača. Slijedili su ih predstavnici Stranke i Udruga umirovljenika Virovitice, Korija, Suhopolja, Milanovca, Golog Brda, Voćina, Slatine, Orahovice, Svetog Đurđa, Podgorja, Špišić Bukovice i dr.
Na kraju svima se zahvalio Antun Begović predsjednik Udruge umirovljenika Pitomača, pozvao ih na zajedničku večeru i druženje, koje je potrajalo do kasnih sati.

Tekst Barica Mihoković

04.05.2010. u 21:57 • 0 KomentaraPrint#^

16. VATROGASNO NATJECANJE VZO PITOMAČA



PITOMAČA: - U nedjelju 25. 4. 2010. na Nogometnom igralištu NK Pitomača održano je 16. vatrogasno natjecanje. Domaćin natjecanja bilo je DVD Pitomača, a organizator VZO Pitomača sa zapovjednikom Zdravkom Fras i tajnikom Nevenom Milanovićem. Natjecanje je otvorio Željko Grgačić načelnik općine Pitomača u prisustvu Zdravka Dijakovića dožupana Virovitičko-podravske županije. Nastupile su 23 ekipe djece i mladeži i 19 ekipa odraslih, koji su uspješno provjerili svoje znanje prije županijskih natjecanja ove godine u Kladarama za djecu i mladež 6. lipnja, a za odrasle u Dugom Selu Lukačkom 20. lipnja 2010. Ujedno su to i pripreme za ljetnu sezonu zaštite od požara. S najviše ekipa, čak 9, nastupilo je središnje društvo DVD Velika Črešnjevica, središnje društvo DVD Turnašica sa 5 ekipa, središnje društvo DVD Kladare 6, domaćini središnje društvo DVD Pitomača 3 ekipe. Slijede domicilna društva; DVD Dinjevac sa 6 ekipa, DVD Otrovanec 4, Stari Gradac 4, Sedlarica 2, Grabrovnica 2 i Starogradački Marof s jednom ekipom. Uz domaće suce, sudili su i Marijana Đođ, Dean Lovreković, Tomislav Golubić i Željko Bukvić iz Koprivničko – križevačke županije. Po završetku dopodnevnog natjecanja odraslih najbolje rezultate postigli su: Muška B ekipa, DVD Turnašica prvo mjesto, DVD Kladare drugo i DVD Velika Črešnjevica treće mjesto. Žene B, prvo mjesto osvojio je DVD Velika Črešnjevica, i drugo mjesto DVD Turnašica. Žene A, prvo mjesto osvojilo je DVD Velika Črešnjevica, DVD Pitomača, drugo mjesto. Muški A, prvo mjesto osvojio je DVD Turnašica I i drugo mjesto DVD Turnašica II i treće mjesto DVD Velika Črešnjevica. Turnašićani su ponijeli i prijelazni pehar, sada u trajno vlasništvo, jer su tri godine uzastopce u kategoriji muške A ekipe bili prvi.
Poslije podne od 23 ekipe djece i mladeži najbolje rezultate postigli su: Muška Mladež DVD Kladare osvojilo je prvo mjesto, DVD Turnašica drugo i DVD Velika Črešnjevica treće mjesto. Ženska mladež, prvo mjesto osvojio je DVD Velika Črešnjevica, drugo DVD Kladare i treće mjesto DVD Dinjevac. Od Djece ženske, prvo mjesto pripalo je DVD-u Velika Črešnjevica, drugo mjesto osvojio je DVD Dinjevac i treće mjesto DVD Kladare. U kategoriji Djeca muška, prvo mjesto osvojio je DVD Velika Črešnjevica, drugo mjesto DVD Kladare i treće mjesto DVD Turnašica. Najviše pehara čak 9 osvojilo je i ponijelo kući DVD Velika Črešnjevica. Natjecatelje je pozdravio Josip Nemet , predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži za Virovitičko-podravsku županiju i zaželio dobre rezultate ekipama mladeži koje se natječu na Državnom vatrogasnom natjecanju od 14. do 16. 5. 2010. u Šibeniku. Svima se na kraju zahvalio Željko Šubić zamjenik predsjednika VZO Pitomača i zatvorio natjecanje.
Slike i tekst Barica Mihoković

04.05.2010. u 21:30 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (7)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (8)
Lipanj 2010 (10)
Svibanj 2010 (10)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (19)
Veljača 2010 (7)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (6)
Listopad 2009 (6)
Rujan 2009 (4)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (6)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (11)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Novosti i vijesti kao i zanimljivosti vezane uz Pitomaču i okolicu koje nisu u direktnoj vezi s aktivnostima Foto video kluba "Mirko Lauš" a prikupljaju ih članovi FVK, objavljujemo na ovom blogu koji se veže uz fvkml.blog.hr kao osnovni blog našeg kluba.

Linkovi

Foto video klub "Mirko Lauš"

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr