Foto video klub " Mirko Lauš"

četvrtak, 26.03.2009.

KLADARE DRUGI DIO

Image Hosted by ImageShack.us

Da računalo možemo koristiti i za izražavanje svoje kreativnosti tj. nešto korisno a ne samo za igranje igrica, potvrdili su svojim radom mali filmaši u Kladarama. Svoje vesele likove u crtiću radnog naslova "Ribić" obojali su s velikim veseljem. Oni koji kod kuće imaju računalo vrlo vješto rukuju mišem i tipkovnicom ali i oni koji nemaju, brzo se "ušaltaju" pa sve pršti oko njih. Osim rada na računalu trebalo je nacrtati i puno crteža koji su u stvari faze pokreta likova te još i neke detalje za popunjavanje okoline u kadru. Sve to mali filmaši odradili su s veseljem i pokazali veliki interes za daljnji rad na filmu tj. nakon završetka radionice.

Image Hosted by ImageShack.us

26.03.2009. u 18:33 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 24.03.2009.

CRTIĆI U KLADARAMA

Image Hosted by ImageShack.us

Projekt "Škola crtanog filma" napreduje kako je i planirano, pa je današnja radionica crtanog filma u područnoj školi u Kladarama razveselila mališane uvijek raspoložene za gledanje, ali kako se pokazalo, i za stvaranje crtanog filma. Iako na televizijskim ekranima često gledaju crtiće koje rade profesionalci, ipak su s veseljem dočekali i crtiće koje su radili njihovi vršnjaci a to je bio i poticaj da se i oni uključe u stvaranje filma. Prvi dio je uspješno odrađen (uvod, projekcija i crtanje karaktera likova) pa sad slijedi animacija i rad na računalu.

Image Hosted by ImageShack.us

24.03.2009. u 14:28 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.03.2009.

SNIMLJEN FILM "ZIMA"

Image Hosted by ImageShack.us

Nedjelja, sunčan dan, malo prolaznika i plan za realizaciju plus puno volje. To je sve što je bilo potrebno malim filmašima, članovima "Filmske grupe" da snime sav potrebni materijal za jedan kratki film radnog naziva "Zima" u kojem je korištena po prvi put i posebna tehnika animacije - pikselacija. Priprema za snimanje obavljena je još u srijedu, tako da je snimanje prošlo bez ikakvih problema, slijedi još montaža a tek tada će se vidjeti je li film uspješno napravljen.

Image Hosted by ImageShack.us

23.03.2009. u 08:46 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 18.03.2009.

PONOVNO NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Image Hosted by ImageShack.us

Danas je u 16 sati u emisiji "Kokice" ponovno prikazan jedan naš film. Ovaj put to je crtani film "Super klara" koji je nastao na našoj prvoj radionici crtanog filma. Prikazivanje naših filmova na Hrvatskoj televiziji je izgleda postalo pravilo a ne izuzetak (da se malo pohvalimo). Takav način promoviranja našeg rada je sigurno vrlo poželjan pa smo zahvalni urednicima emisije "Kokice" a trudimo se i nadalje da nam filmovi budu tako dobri da zaslužuju prikazivanje na HRT- u jer time promoviramo i naš klub, djecu koja u njemu rade, ali i našu Općinu Pitomača, jer kad najavljuju naš film kažu da će prikazati film Foto video kluba "Mirko Lauš" iz Pitomače.

Image Hosted by ImageShack.us

18.03.2009. u 17:36 • 0 KomentaraPrint#

DRUGI DIO RADIONICE

Image Hosted by ImageShack.us

U Otrovancu je odrađen drugi dio filmske radionice, može se reći i da je to dinamičniji dio, zbog rada na računalu i crtanju faza pokreta pojedinih likova. Za male filmaše vrlo je zanimljiv dio bojanja likova u računalu jer iako jedan dio njih ima računalo kod kuće, ipak ga koriste za nešto drugo a ne za crtanje i bojanje. Program za animaciju omogućava veliku zabavu a k tome i koristan rad na crtanom filmu. Eksplozija boja i veselja bila je neizbježna.

Image Hosted by ImageShack.us

18.03.2009. u 07:57 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 15.03.2009.

DONACIJA IZ HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA

Image Hosted by ImageShack.us

Naš klub je kao član Hrvatskog filmskog saveza uvršten u projekt u kojem HFS osigurava za svoje članice licencirane programe za obradu videa. Bili smo na radnom sastanku u Tuškancu te preuzeli tri licence s pripadajućim DVD-ima
Adobe Production Premium CS3 CLP te jednu Adobe Production Premium CLP. Zahvaljujemo Hrvatskom filmskom savezu.

Image Hosted by ImageShack.us

15.03.2009. u 17:55 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 12.03.2009.

Svi naši filmovi na Dailymotionu u cijelosti

Godišnjicu osnutka kluba koju oblježavamo tradicionalno 08.03. sa izložbom fotografija, ove godine smo odgodili za drugi tremin zbog iseljenja u drugi prostor (sadašnji prostor vratili smo vrtiću).
Umjesto foto izložbe, ovaj jubilej prigodno obilježavamo objavom od preko 40 naših video uradaka u cijelosti (neizrezani), koji su sada dostupni na video portalu Dailymotion.

12.03.2009. u 22:40 • 0 KomentaraPrint#

"MATEMATIKA" U OTROVANCU

Image Hosted by ImageShack.us

Crtani film "Matematika" bit će uskoro završen zahvaljujući spretnim rukama i velikoj volji za rad na filmu, malih filmaša iz područne škole u Otrovancu. Danas je odrađen prvi dio kako je predviđeno projektom "Škola crtanog filma" a to znači da su se učenici zabavili gledajući crtiće a usput naučili i kako se takvi filmovi stvaraju. Na praktičnom dijelu vrijeme je još brže prošlo pa su mali filmaši poželjeli još ostati i nakon za to predviđenog vremena, no nastavit će ipak idući tjedan.

Image Hosted by ImageShack.us

12.03.2009. u 17:11 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 11.03.2009.

NAŠI FILMOVI NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Image Hosted by ImageShack.us

Danas je u emisiji Hrvatske Televizije, "Kokice" u 16 sati i 15 minuta prikazan crtani film "Poštarove muke". To je film nastao u okviru grupe mladih filmaša (srednjoškolci) našeg kluba, koji se svojom šaljivom temom očigledno svidio urednicima emisije "Kokice". Valja napomenuti da ovo nije prvi put da su naši filmovi uvršteni u program HRT-a. U toku prošle godine u 5 navrata prikazani su dječji filmovi iz Pitomače a valja i još jednom spomenuti da je HRT početkom prošle godine izabrala naš film "Štreberice" da kao najbolji igrani dječji film predstavlja HRT na svjetskom festivalu dječjeg filma u Italiji (grad Treviso) pod imenom "CIAK JUNIOR". Na tom festivalu upoznali smo male filmaše iz cijelog svijeta s kojima održavamo kontakt (ICQ, e-mail i sl.). Zanimljivo je da je danas prikazani film "Poštarove muke" uradak iste ekipe koja je snimila i "Štreberice".

Image Hosted by ImageShack.us

11.03.2009. u 16:22 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 10.03.2009.

DRUGI DIO FILMSKE RADIONICE

Image Hosted by ImageShack.us

Mali filmaši iz Sedlarice pokazali su danas da se dobro snalaze i na računalu, pa nije bilo problema prilikom bojanja likova koje su nacrtali u prvom dijelu radionice. Naravno da likovi pršte bojom i veseljem kako i priliči dječjem crtanom filmu. Osim toga danas su nacrtani i ostali potrebni crteži za ovaj dio crtića a najprecizniji dio posla a samim tim i najdugotrajniji bilo je crtanje faza u kretanju glavnog lika. Veliki interes za rad na crtanom filmu pokazali su svi sudionici i poželjeli da i nadalje bude takvih radionica u njihovoj školi. Prezentacija filma dogovorena je za lipanj, kako bi tim događajem uveličali Dan Općine Pitomača.

Image Hosted by ImageShack.us

10.03.2009. u 13:11 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 09.03.2009.

SEDLARICA- ZAPOČELA FILMSKA RADIONICA

Image Hosted by ImageShack.us

Djeca u područnim školama dobila su priliku za rad na filmu i objeručke su je prihvatila. Sedlarica je malo mjesto kroz koje mnogi pitomački vinogradari prolaze svakodnevno ali vjerovatno se nisu zapitali koliko je djece u područnoj školi tog malog podbilogorskog mjesta, no na sreću zapitali smo se mi u Fvk "Mirko Lauš". Zapitali smo se, pa saznali da ih je 19 u sva 4 razreda i odlučili smo da treba omogućiti i toj djeci kao i u ostalim područnim školama, rad na crtanom filmu. U okviru projekta "Škola crtanog filma" šesta po redu filmska radionica, započela je u Sedlarici. Kao i kod svake radionice do sad, odrađen je velik dio posla već u prvom danu, a naravno još puno treba napraviti da dio filma koji je predviđen za ove mališane, dobije svoj konačni oblik. Odgledali su crtiće s velikim zanimanjem, naučili kako se crtići ustvari rade, nacrtali karaktere a sutra nastavljamo s bojanjem i animacijom.

Image Hosted by ImageShack.us

09.03.2009. u 18:09 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 04.03.2009.

DRUGI DIO RADIONICE

Image Hosted by ImageShack.us

Crtani film je izazov kako za djecu tako i za odrasle. Puno rada i strpljenja a naravno i talenta potrebno je za samo nekoliko sekundi crtanog filma. Okusili su taj slatki problem i mališani iz Turnašice. Nakon što su pobojali svoje likove na računalu, prebacili su se na crtanje preostalih faza u crtiću koji će po svemu sudeći biti vrlo šaren i veseo kako i dolikuje dječjem filmu. Iako je cijeli posao prilično dugotrajan, sve muke zaboravljaju se kad se na projekciji prvi put pogleda gotov uradak.

Image Hosted by ImageShack.us

04.03.2009. u 17:56 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 02.03.2009.

FILMSKA RADIONICA U TURNAŠICI

Image Hosted by ImageShack.us

Mališani iz područne škole u Turnašici, danas su započeli rad na crtanom filmu. U okviru prvog dijela filmske radionice
koji je održan u okviru projekta "Škola crtanog filma", održana je projekcija crtanih filmova, uvodni (teoretski) dio a zatim i praktični dio radionice u kojem su nastali karakteri likova za dio crtanog filma "Matematika" koji je započet na radionici održanoj u Maloj Črešnjevici. Učenici u turnašici pokazali su se kao odlični crtači a sutra će se pozabaviti animacijom i više raditi na računalu.

Image Hosted by ImageShack.us

02.03.2009. u 16:43 • 0 KomentaraPrint#

SKUPŠTINA FVK "MIRKO LAUŠ"

Image Hosted by ImageShack.us

01. ožujka 2009. održano je zasjedanje Skupštine našeg kluba. Kako je ovo nakon četiri godine rada bila ujedno i sjednica na kojoj je trebalo razriješiti dužnosti dosadašnje odgovorne i ovlaštene osobe u klubu, to je i učinjeno nakon čega su izabrani i novi (a i neki stari ) članovi Skupštine za obnašanje određenih dužnosti u klubu. Osim toga kao i na svakoj redovitoj sjednici skupštine podneseni su svi uobičajeni izvještaji te donešeni planovi za rad u 2009. Jedino što u narednom periodu malo remeti uobičajene aktivnosti, je preseljenje u drugi prostor tj. u prostor starog farofa, jer zbog potreba proširenja kapaciteta dječjeg vrtića "Potočnica" naš klub mora napustiti prostor u kojem je do sad radio. Sjednica skupštine, tako je ujedno i zadnja aktivnost u starom prostoru te slijedi preseljenje.

02.03.2009. u 16:30 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (4)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (8)
Rujan 2009 (6)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (7)
Travanj 2009 (4)
Ožujak 2009 (14)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (6)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (11)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (6)
Prosinac 2007 (8)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (15)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

-----------------------------------
ŠKOLA CRTANOG FILMA


Projekt koji provodi naš klub pod nazivom "Škola crtanog filma", sastoji se od 11 filmskih radionica koje su namjenjene djeci koja nastavu pohađaju u područnim školama naše Općine Pitomača. Projekt obuhvaća dvjestotinjak djece prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda u Grabrovnici, Dinjevcu, Velikoj Črešnjevici, Maloj Črešnjevici, Turnašici, Sedlarici, Otrovancu, Kladarama, Križnici, Starom Gracu i Starogradačkom Marofu.

MALA ŠKOLA
DJEČJEG AMATERSKOG FILMA I FOTOGRAFIJE

je program po kojem radimo u školskoj godini 2007./2008.
Program omogućavaju naši pokrovitelji, sponzori i donatori
redom navedeni:
-----------------------------------
SPONZORI

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



-----------------------------------

O nama


Foto video klub “Mirko Lauš” osnovan je 8.ožujka 2005. s ciljem razvijanja, poticanja i unapređivanja stvaralačkog i kreativnog rada na fotografiji i filmu. U skladu s tim ciljem snimamo amaterske filmove u tri kategorije: djeca, mladi i odrasli, te sudjelujemo na mnogo revija i festivala u zemlji i inozemstvu. Filmovi koje snimamo obuhvaćaju sve žanrove pa se time omogućuje izražavanje filmom za sve uzraste i profile članova. Priređujemo izložbe fotografija te sudjelujemo na izložbama drugih priređivača.

Klub nastavlja tadiciju nekad popularnog i priznatog kinokluba “Slavica” kojeg je voditelj punih 30 godina bio gospodin Mirko Lauš. Prvi kadrovi u Pitomači su snimljeni filmskom kamerom

Kontakt

FOTO VIDEO KLUB “Mirko Lauš”
Pitomača,Trg kralja Tomislava 6
e-pošta 1: fvk-ml@net.hr
e-pošta 2: zdravkojakupec@gmail.com
mb:01932730
OIB:08637619384
ž.r.2360000-1101833533

Predsjednik kluba:
Zdravko Jakupec
mob:091/532 3165