život je kratak

22.08.2006., utorak

ZABRANJENI FILMOVI?


DJECA PRED TELEVIZOROM!
I od same pomisli na to diže vam se kosa na glavi. U takvom položaju sve ih češće nalazite.a još kad vidite što gledaju: nasilje.GROZNO. Postavljamo si pitanje dali je dobro pustiti djecu da gledaju takve filmove ili ne. Naravno da ne, ali...
Najprije da pojasnimo(što naravno svi već znamo) da dugi boravak pred TV ekranom nije zdrav i šteti svakom dijelu organizma. Od očiju, preko kičme, do nožnih mišića koji bi više uživali da trče po dvorištu, parku ili nekoj livadi.
No, što je, tu je. Televizor je tu , kupili smo ga i sami "buljimo" u njega pa kako onda da djeci branimo. Pitanje je samo što im dozvoliti da gledaju. Od malena gledaju crtane filmove.u kojima se isto stalno love, tuku ,podvaljuju jedan drugome.Tu su i drugi izumi:Opet filmovi u kojima ima dosta nasilja i likova od kojih bi se i vi prepali u mraku. Čak se proizvode i igračke sa tim likovima, koje djeca nose kao što ste vi nekad nosili plišanog medu.
Moramo biti svjesni da djeca danas sve brže napreduju, sami uključe televizor, video DVD i gledaju filmove koje žele. ILi , ako im mi ne damo odu u kino i isto to gledaju.
Nažalost moramo reći da im ne treba braniti da gledaju takve filmove. Ako ih nakon horora bude strah, to će im biti poruka za kasnije, a uostalom...pa i u svakodnevnom životu gledaju kako se ljudi tuku.

Što se tiće"onih" filmova ,ako imate kazetu stavite je na sigurno mjesto, takvi filmovi su obično kasnije pa to možete kontrolirati. No , dobna granica odrastanja se pomiče, pa ćim dobiju dozvolu za izlazak ne možete više kontrolirati što gledaju u kinu ili kod susjeda na videu.
Koliko će razumjeti od svega toga, to je pitanje, ali ako ih uhvatite da gledaju erotske filmove onda im, bez galame pokušajte objasniti neke stvari...ali to je onda priča za sebe.

<< Arhiva >>