život je kratak

29.07.2006., subota

5 NAJVEĆIH ZABLUDA MUŠKARACA

Žena manje uživa nego muškarac!
To je netočno već i iz bioloških razloga.Ako niste dosad znali:- U žene se seksualni užitak neprestano pojačava i na vrhuncu je oko njezine 30 godine života. Na toj visokoj razini užitak ostaje sve do poodmakle dobi. s muškarcem je drugačije. Njegov je najveći seksualni užitak oko 20 godine života, a poslije 30 počinje slabiti, polako ali nezaustavljivo.
Razlog zbog kojeg muškarci vjeruju da žene uživaju manje nego oni krije se u različitosti faze seksualnog uzbuđivanja: ženi jednostavno treba više vremena nego muškarcu da postigne pravi stupanj nadraženosti.

Žene uvijek traže romantiku u seksu
To je istina - ali samo u romanima i ljubavnim filmovima. Upravo maštovite i u seksualnom smislu vrlo otvorene žene imaju za vrijeme spolnog odnosa mnogo manje romantičnih osjećaja nego seksualnih maštanja.Više od 76% anketiranih žena ( u jednoj psihološkoj studiji) ustvrdilo je kako su ta maštanja bitan dio njihova seksualnog života.

Žene ne vole eksperimente!
Žene žele eksperimentirati u postelji, no na to su spremne tek pošto poslije određenog vremena steknu povjerenje u partnera. Tako dugo dok žena strahuje da partneru služi samo kao seksualni objekt ona se neće odlučiti da iskušava neke novosti s njim u postelji.

Žena svaki puta mora doživjeti orgazam!
Istraživanja su pokazala da trećina žena u dobi između 18 i 55 godina nije nikada imala orgazam, čak ni prilikom samozadovoljavanja., a 54% svih žena nisu nikada doživjele orgazam za vrijeme spolnog odnosa.No to ne znaći da sve žene ne čeznu za seksualnim vrhuncem.

Žene ne mogu oprostiti preljub!!
Žena doduše ne može nevjeru zaboraviti,no ona je ipak kadra svome partneru oprostiti njegov" skok ustranu" Samo 16% žena(pri jednom itstraživanju) nije moglo oprostiti partnerov preljub i one su odmah prekidale takvu vezu.
Muškarci su u tome mnogo nepomirljiviji. više od tri četvrtine anketiranih( u istoj anketi) bi poslije neke pustolovine svoje partnerice odmah prekinuli vezu s njom.

26.07.2006., srijeda

5 NAJVEĆIH ZABLUDA ŽENA

Muškarci ne žele nježnosti!
Muškarci su - zbog toga što su na to naviknuti odgojem - u svojim izjavama i spontanim nježnostima samo uzdržaniji od žena.Ustanovljeno je da:- žena 12 puta na dan pruži ruku da bi nekoga dodirnula, muškarac to učini 8 puta.43 % muškaraca tvrdi da u svom životu nisu našli bliskost i nježnost koju su tražili.

Muškarci hoće i mogu uvijek!
Među muškarcima mlađima od 40 godina njih čak 64 % imalo je teškoća da postignu erekciju.Stres, brige, strah, alkohol i premorenost mogu u muškaraca jednako kao i užena" ubijati" seksualni užitak.Čak 75 % muškaraca priznaje da i bez erekcije mogu osjetiti seksualni užitak i ljubavnu strast prema svojoj partnerici.Muškarci koji vrlo vole , vrlo cijene neku ženu, često osjećaju strah da neće biti dovoljno "dobri".

Muškarci uvijek žele biti" kolovođe" u postelji?
Muškarcima su drage žene koje im jasno pokazuju koliko uživaju u seksu i koje mu se zaista potpuno predaju.Drugim riječima, oni vole preuzeti pasivnu ulogu, dopustiti da budu zavedeni.Npr: 84 % muškaraca rado prepušta partnericama da ih razodjenu. 95 % želi ženu koja već ima seksualno iskustvo, ženu koja pozna svoje tijelo, koja zna gdje će i kako osjetiti najveći užitak.Zbog toga su dosta česti parovi gdje je žena starija od muškarca.

Muškarcima je važna samo vanjština! Muškarcima su ženina ličnost i značaj važniji od njezine vanjštine.91 % muškaraca cijeni ženino poštenje, njih 88 %- vjernost, 59 % inteligenciju, a 56 % njezinu putenost. Žena ne mora biti nužno ni plavooka i plavokosa.

Muškarci ne mogu ostati vjerni!
Ustanovljeno je u istaživanjima seksologa da muškrac može desetljećima voditi posve zadovoljavajući seksualni život samo s jednom partnericom.Seksualna dosada- većini muškaraca je izlika i opravdanje za jednokratne ili trajnije preljube- nastaje samo onda kad muškarac poznaje nedovoljno svoju partnericu i kad se premalo predaje odnosu s njom

24.07.2006., ponedjeljak

KREVET PUN ZABLUDA

Jasno je da žene vole seks- muškarci također. No ni jednima ni drugima on nije najvažniji. Povjerenje, prijateljstvo, i pouzdanost uvjeti su da bi se u postelji uopće moglo nešto dogoditi.
Unatoč tomu i žene i muškarci uporno vjerujku kako " dobar seks" može riješiti probleme života udvoje. Većina istaknutih seksologa tvrdi da je to jedna od največih zabluda u vezi sa seksom u našem dobu.Naime, istraživanja su pokazala da je prosječan par dva do četiri sata na tjedan zabavljen seksom. A tjedan ima 168 sati. Nerazumno je vjerovanje, tvrde ti stručnjaci, da bi se u to malo vremena provedenog u seksu mogli izgladiti svi nesporazumi što se gomilaju cijeli tjedan.
Nakon toliko godina poslije seksualne revolucije , znamo o seksu mnogo više. Ipak , nismo još svi naučili opuštenorazgovarati o njemu, otvoreno izlagati svoje potrebe i želje. Upravo zbog toga i ima toliko nesporazuma , toliko zabluda u vezi s njim. Zabluda koje ubijaju užitak i rađaju strah i razočaranje.
Znanstvenici su pobrojali najvažnije zablude u vezi sa seksom. Pet grešaka kojima su podložni muškarci i pet njih kojih su žrtve žene.

5 NAJVEĆIH ZABLUDA ŽENA:

* Muškarci ne žele nježnosti
*- Muškarci hoće i mogu uvijek
* Muškarci uvijek žele biti " kolovođe" u postelji
*- Muškarcima je važna samo vanjština
*- Muškarci ne mogu ostati vjerni

5 NAJVEĆIH ZABLUDA MUŠKARACA :

*- Žena manje uživa nego muškarac
*- Žene uvijek traže romantiku u seksu
*-Žene ne vole eksperimente
*- Žena mora svaki puta doživjeti orgazam
*- Žene ne mogu oprostiti preljub

19.07.2006., srijeda

NE OSTAVLJAJ ME , MAMA!

Dugotrajna odvojenost od majke za djecu je bolna, pogotovo ako se samo ona brine o njima. Najteže to podnose djeca mlađa od tri godine.

I najmanja osutnost majke bit će djetetu neizdrživo dugom, a pogotovo ako ona potraje dan- dva, ili tjedan dana.Za dugih izbivanja djeca počinju osjećati strah i uglavnom najprije reagiraju protestom, odnosno dugotrajnim histeričnim plačem. Odbijaju svako približavanje ili utjehu osobe koja ih čuva ili im želi pomoći.
Potom plač prelazi u očajavanje.Uz stalno tješenje da će se mama vratiti dijete povremeno tužno plače, loše i malo spava. Bilo bi dobro ako možete ostaviti dijete na čuvanje osobi koju poznaje i kojoj vjeruje, i koja može doći u vaš stan jer se dijete tamo najbolje osjeća.
Imate li telefon, zovite dijete uvijek u dogovoreno vrijeme. Tako će vam vjerovati da ćete se vratiti.
Prije spavanja dijete će biti uznemireno, prestrašeno. Zato ga osoba koja ga čuva mora smiriti, ohrabriti i nakratko ostati uz njega.
Za kraj možda jedan savjet:- pokušajte dijete odgajati tako da ne bude isključivo vezano uz vas.
Ako jednako prihvaća i oca,već je ta povezanost podijeljena na dvoje, pa će tako lakše prihvatiti treću osobu.

14.07.2006., petak

MOTORIZIRANE NEVOLJE

IZLAZI BEZ PITANJA; SJEDA NA MOPED; NIKAD NE ZNATE GDJE JE I KADA ĆE SE VRATITI:

Kako je to samo bio sladak i pristojan dječak. Umiljat, poslušan. Poštovao je roditelje i volio provoditi vrijeme u njihovoj blizini.
Bilo je to prije deset godina. A danas? Što je to nastalo od njega? Odjednom kao da imate gosta, stranca u kući.Osjećate se kao osoblje hotela koje kuha, sprema, pere rublje, a gosta vidite samo u prolazu i dok jede.

Da, teško je to. Obično takvi problemi nastaju u 16-17 godini kad djeca, osobito muška, žele samostalnost i stalno je na neki način pokušavaju dokazati.
Roditelji, uglavnom naviknuti da imaju svoje čedo "pod okom", teško prihvaćaju tu promjenu. U tim godinama počinje sebe malo po malo shvaćati kao muškarca, nije više dječačić.
A to, naravno, želi još više naglasitipostupcima koji su potpuno drukčiji od onih na koje ste navikli.

I došao je sedamnaesti rođendan. Ispunjavate mu najveću želju i kupujete motorčić, moped, bilo što.Tko sretniji od njega. Sad će se pokazati prijateljima, djevojci. dokazati svima da je odrastao i da može raspolagati sobom i svojim vremenom kako zna i umije.

I što sada?Još ste u većem strahu kad ga nema kod kuće, jer sad uz sve to što ne znate gdje je i kada će se vratiti imate dojam da mu je glava stalno u torbi. Svjesni ste i sami da nema smisla da mu prigovarate, jer motor je dobio od vas ili vašom pomoći.

Moj mlađi ,je isto bio lud za motorima , no ja sam se jako bojala ta dva točka , tako da mu nismo kupili motor, no kad su obojica ( i stariji i mlađi) položili vozački , počeli su voziti auto i prolazila sam isto takve muke.
Šta učiniti? Mislim da treba razgovarati sa djecom , stalno im ukazivati na to da budu oprezni u vožnji, da su roditelji u stalnom strahu da im se što ne dogodi.Zamoliti ih za suradnju da bar otprilike kažu kamo idu i kad će se vratiti.

Šta nama roditeljima drugo preostaje nego utjeha da nam je svima glava u torbi i samim izlaskom na ulicu, pa su tako u jednakoj opasnosti i pješaci i vozači.

11.07.2006., utorak

Tko bolje podnosi hladnoću-žene ili muškarci?
.
ŽENE:Priroda je zaštitila žensko tijelo slojem potkožne masti koja djeluje kao izolator. Osim toga metabolizam je u žene finiji nego u muškarca, zbog čega zimi " proizvodi" više topline, a ljeti manje.

Je li moguće željeti nešto a ne željeti to istodobno?

DA. Mi smo puni takvih proturječnosti. Djevojka koja, ljuta na svog dragog, kaže" Ne želim ga nikad više vidjeti2 istodobno će teško podnijeti ako on uistinu ode iz njenog života.

Jeli točno da žene češće mijenjaju mišljenje nego muškarci?

NE: I spitivanja pokazuju da muškarci mijenjaju mišljenje dva do tri puta više nego žene.Žene su neo dlučnije i najčešće im je potrebno neko vrijeme da stvore mišljenje o nečemu. Ali kad jednom stvore , ostaju mu dosljedne.

10.07.2006., ponedjeljak

Vole li mladići djevojke koje su superiornije od njih?
Djevojke mogu biti superiornije, ali samo u nečemu. Mladićima ne smeta ako su djevojke bolje plesačice od njih, ako bolje poznaju pravila lijepog ponašanja, ako su bolje učenice ili superiornije u poznavanju raznih grana umjetnosti itd. međutim, nije im drago da djevojka bude bolji vozač automobila, bolji sportaš, veći poznavalac politike, a osobito da zarađuje više od njih.

Ako volite ples, znači li to da ste društvena, pa čak i čovjekoljubiva osoba?

Da. Psiholozi su ustanovili da se osobe koje vole plesati- bez obzira na to plešu li dobro ili loše-više zanimaju za druge nego osobe koje ne mare za ples. Zapravo, ples, igranje kolektivnih sportskih igara,grupni izleti i slično pridonose razvoju društvene ličnosti.

09.07.2006., nedjelja

Jesu li lijepe žene sretnije u životu od onih koje priroda nije tako obdarila?
Najčešće-ne.Statistički podaci govore da su lijepe žene češći posjetioci psihijatrijskih klinika te da je broj samoubojstava odnosno pokušaja samoubojstava među njima veći nego u žena čiji izgled ne privlači poglede muškaraca.

Pridonose li naočale da žena djeluje inteligentnije?
Da, a i muškarci. Skupina američkih psihologa dala je pojedinačno fotografirati večlik broj muškaraca i žena, s naočalama i bez njih.Fotografije su predočene učenicima triju završnih razreda srednje škole, a oni su- samo na osnovi vizuelnog dojma- osobe snaočalama proglasili inteligentnijima od onih bez naočala.

08.07.2006., subota

Jeli točno da brak razaraju sitnice?
DA: Žena, naprimjer, obično želi da joj se muž obraća, da se pristojnije ponaša za stolom, da joj što češće kaže " volim te" i slično. Sve to ne zahtjeva nadljudske napore i takav bi se muž u tom pogledu mogao promijeniti preko noći, ali on to ne čini.
Muž je pak obično osjetljiv na ženinu neurednost, nemarnost u obavljanju kućanskih poslova, na njenu zanemarenu frizuru itd. i takva bi se žena tih nedostataka mogla osloboditi preko noći, ali to ne čini.
Sve su to sitnice koje "potiho" nagrizaju brak.

Može li se čovjek i u sedamdesetoj godini zaljubiti kao u dvadesetoj?

Da. Zaljubljivost, kao i brojna druga čovjekova svojstva."ne stari". Poznati su primjeri mnogih velikih ljudi koji su upravo u svojim šesdesetim ili sedamdesetim godinama doživljavali velike " romanse".

07.07.2006., petak

ŠTO ZNAMO ILI NE ZNAMO O SEBI?

Ljudi moji, nema me, znam, ali toliko imam posla da je to ludo. Danas sam konačno završila sve što sam zapustila u vrtu. Prvo je padala kiša skoro cijeli tjedan, pa sam onda imala "luđački" tjedan na poslu, tako da mi je vrt izgledao kao đungla. Sad kad sam sve što ne valja počupala sad je kao u raju -DIVOTA JEDNA!!Obožavam to raditi - ne smeta mi ni vručina- to je i inače moje vrijeme. Ja ne volim hladnoću i debelo oblačenje, ovo sada je divota.

Da li zaista sve znamo o sebi ? Možda još uvijek ima pitanja na koja neznamo odgovor. Da se poigramo sa nekim pitanjima, jedan čovjek možda nezna sve, ali zato su tu razna mišljenja i kroz to naučimo puno toga.
Pa da počnemo!
Ako je dijete ljevak, je li poželjno da ga roditelji primoravaju da se služi desnom rukom?

images
Ne! Budući da se cijela naša civilizacija na neki način zasniva na dešnjaštvu( čemu su podešeni strojevi, način pisanja, prometna pravila itd.) mnogi drže da ljevake treba"liječiti". Međutim, utrđeno je da takvo" liječenje" ne samo da nije efikasno( jer ljevaci ostaju ljevaci) već može izazvati i živčane poremećaje. Ljevaštvo ima neke svoje duboke uzroke koji još nisu istraženi, ali da su ti uzroci zaista duboki, vidi se i po tome što se služenje lijevom rukom većinom javlja kao nasljedna osobina( ako su otac i majka ljevaci, u 6 do 8 sliučajeva sigurno je da će i dijete biti ljevak.)

Moj muž piše desnom rukom ali i nož i čekić drži lijevom- što znači da večinu poslova obavlja lijevom rukom. Ja mislim da je to velika prednost jer može raditi i lijevom i desnom, dok meni lijeva bez desne naprosto smeta. Ništa ne mogu raditi samo lijevom rukom!

02.07.2006., nedjelja

KAD SULTAN KUPUJE!


Najbogatiji čovjek na svijetu,sultan od Bruneija, krenuo je u New Yorku u šoping i u jednoj prodavaonici kupio 40 košulja, šestoro hlača za jahanje, dvoje kaubojke i jedne čizme za jahanje, da bi na svoje zaprepašten, a i pratnje, doživio da ga blagajnik zapita ima li neki dokumenat za identifikaciju koji bi potvrdio da je njegov ček od nekoliko tisuća dolara valjan.
U pomoć zabezeknutom sultanu pritekao je jedan tjelohranitelj, koji je blagajniku pod nos gurnuo novčanicu s Bruneija na kojoj je sultanov lik.
TA JE VRSTA IDENTIFIKACIJE BILA PRIHVAĆENA.

01.07.2006., subota

Jesu li muškarci psihički otporniji od žena?
Po svemu sudeći - NISU! Iako se općenito drži da žene lakše podliježu raznim psihičkim potresima i da brže gube psihičku ravnotežu, brojne činjenice pokazuju da u to valja sumnjati. Poznato je, primjerice, da je među civilnim stanovništvom koje je za vrijeme drugog svjetskog rata biloizloženo bombardiranju mnogo više muškaraca nego žena reagiralo histerično.
Također je poznato da je među samoubojicama dvostruko više muškaraca nego žena!

Je li istina da su žene sklonije sitnim lukavostima od muškaraca?
DA: Ako niste znali- najčešće muškarci pričaju krupne laži.Međutim, žene su sklonije sitnim lukavostima, mnogo češće smišljaju male laži, čine male prijevare, pronalaze lažne izgovore,
Te osobine, uz intuiciju, jedno su od jačih oružja fizički( ne biološki) slabijeg spola.
Da bi nadomjestile manjak fizičke snage, žene su se oduvijek oslanjale na lukavost.Trudile su se i naučile primati dojmove i zaključivati na mnogo istančaniji način od muškaraca.

Je li točno da nas sitne brige više iscrpljuju od krupnih?
DA. Brige i uzbuđenja zbog sitnih neprilika koje ne možem spriječiti ili ukloniti( čekanje tramvaja, sporost gradskog prometa u trenutku kad žurimo na posao, zakašnjeli ručak kod kuće, dodijavanje bračnog druga zbog posve beznačajnih pojedinosti...itd) psihički nas mnogo više iscrpljuju nego zaista teški problemi, koje uglavnom dočekujemo spremni.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>