utorak, 21.06.2011.

Pripremni turnir Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika u Splitu

Image and video hosting by TinyPic

U sklopu priprema hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika na splitskoj Rivi odigrao se promotivni turnir. Od šest ekipa (Split Stars, Grad Split, Splitski novinari, Udruga Most, Reprezentacija hrvatskih beskućnika i Reprezentacija slovenskih beskućnika) najuspješnijom se pokazala momčad splitskih zvijezda, dok je treće mjesto pripalo beskućnicima.
Hrvatska reprezentacija beskućnika, projekt koji vodi Neformalna mreža za beskućnike u Hrvatskoj, čiji je član i naše bratstvo s projektom prihvatilišta, od 21. do 28. kolovoza nastupit će na Svjetskom prvenstvu beskućnika (Homeless World Cup) u Parizu. To je međunarodni sportski projekt koji ima za cilj pozitivnu snagu nogometa usmjeriti na teško socijalno ugrožene osobe te putem sporta promicati potrebu za pomoć siromašnima. Jedan od najvažnijih ciljeva je socijalno uključivanje sudionika, koja se pokazala kao najuspješnija strategija u mnogim državama.


- 23:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.06.2011.

Našem prihvatilištu za beskućnike treća nagrada Erste fondacije za najbolje projekte socijalne integracije

Image and video hosting by TinyPic

Prihvatilište za beskućnike Ruže Sv. Franje, koje vodi naše bratstvo, osvojilo je treću nagradu Erste Fondacije za najbolje projekte integracije socijalno marginaliziranih skupina ljudi u 2011. godini, odlučeno je na današnjoj dodjeli nagrada u Pragu. U više od četiri godine rada ova jedina kuća za ljude bez krova nad glavom zbrinula je 270 beskućnika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, pomogavši im u pronalasku smještaja, trajnog zaposlenja i svega onoga što im je najpotrebnije u ponovnom zadobivanju ljudskog dostojanstva. Vrijednost ovog projekta pokazuje i činjenica da je više od 60 posto dosadašnjih korisnika riječkog prihvatilišta uspješno reintegrirano u društvo.

Image and video hosting by TinyPic

Natjecanje za Nagradu ERSTE Fondacije za društvenu integraciju 2011. odvijalo se u najoštrijoj konkurenciji do sada. Od ukupno 1.850 prijavljenih projekata iz dvanaest zemalja srednje i jugoistočne Europe - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije - izborne komisije pažljivo su provele evaluaciju i u uži izbor izabrale 133 projekta iz svih zemalja koje su sudjelovale. Na dodjeli nagrada u Pragu međunarodni žiri izabrao je 30 najboljih projekata, koji su tako podijelili 710 tisuća eura koliko je iznosio novčani fond. Među njima su čak četiri od dvanaest prijavljenih projekata iz isto toliko organizacija iz Rijeke, Cresa, Zagreba, Splita, Pule i Poreča.
Uz financijsku pomoć ERSTE Fondacije, PR konzultanti će nagrađenim organizacijama pružati dvogodišnju podršku u odnosima s javnošću, a imat će i priliku sudjelovati u radionicama za izgradnju kapaciteta, odnosno za razvoj društvenog poduzetništva kao alternativni način financiranja.Nagrada za društvenu integraciju je ustanovljena 2007. i dodjeljuje se svake druge godine radi poticanja razvoja građanskog društva u zemljama srednje i jugoistočne Europe. Nagradom se odaje i javno priznanje projektima na području društvene integracije koji nastoje donijeti promjene i boljitak čitavoj regiji. Projekti se ocjenjuju na osnovi djelotvornosti i posebne koristi za društvo u cjelini.

- 23:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.06.2011.

Filip Mandić ponovno izabran za predsjednika Frame Trsat

Image and video hosting by TinyPic

Na večeras održanim izborima za vijeće naše Frame, 25 framaša s pravo glasa izabralo je one koji će u idućih godinu dana voditi, animirati i koordinirati rad trsatske Frame.

PREDSJEDNIK: Filip Mandić
POTPREDSJEDNIK: Antonela Grgić
VODITELJ FORMACIJE: Filip Polegubić
TAJNIK: Dolores Turkalj
BLAGAJNIK: Suzana Ravaršan

Čestitamo novoizabranim vijećnicima i preporučamo ih u molitve!

- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.06.2011.

Naše bratstvo na susretu s papom u Zagrebu

Image and video hosting by TinyPic

Malobrojni članovi našeg bratstva odazvali su se poziv na dvodnevni susret s papom Benediktom XVI. u Zagrebu pod geslom "Zajedno u Kristu". Ovaj jedinstveni događaj za Crkvu i društvo u Hrvatskoj počeo je jučerašnjim bdijenjem mladih s papom na Trgu bana Jelačića na kojem su u zajedništvu s trsatskim framašima sudjelovala mlađa braća našeg bratstva, dok su im se oni nešto stariji, predvođeni duhovnim asistentom fra Lucijem Jagecom i ministrom s. Biserkom Blažević, pridružili na današnjem središnjem misnom slavlju na hipodromu povodom Prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.
- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.