nedjelja, 28.11.2010.

U Bratstvo primljen b. Ivan Karlić

Image and video hosting by TinyPic

Na današnjoj redovitoj mjesečnoj skupštini u naše je bratstvo primljen sadašnji bogoslov Zadarske nadbiskupije b. Ivan Karlić. Dok se radujemo zbog novog brata, molimo da ustraje prema svećeničkom i franjevačkom pozivu.
- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 27.11.2010.

Obećanja trsatske Frame

Image and video hosting by TinyPic

Uoči početka Došašća pod svetom misom u Svetištu Majke Božje Trsatske naših je 30 framaša obnovilo svoja obećanja krsna življenja u bratstvu Frame. Misu obećanja predvodio je fra Milan Krišto, nacionalni duhovni asistent Frame.
Po prvi puta, obećanja su dali: Dijana Barkić, Verena Šamanić, Antonio Šarin, Iva Ćurić, Iva Cincarević i Ivo Pekić. Obećanja data Bogu pred okupljenim bratstvom obnovili su: Martina Jurin, Lucija Hrkač, Domagoj Brozičević, Filip Polegubić, Dolores Turkalj, Marija Zelenika, Katarina Zubac, Sandra Kvaternik, Katarina Paparić, Marta Radoš, Ariana Kurtović, Katarina Zvanić, Sabrina Pintar, Ivan Anđelić, Jakov Mandić, Filip Mandić, Marina Lovrić, Suzana Ravaršan, Antonela Grgić, Dražen Rogić, Ana Radošević, Franciska Križanac, Ivan Planinšek i Miro Banović.
Nakon mise, slavlje je nastavljeno u Auli mjuziklom framaša, zakuskom i druženjem do kasnih večernjih sati.

- 23:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.11.2010.

Dobili smo prostor za socijalnu samoposlugu!

Na blagdan Svete Elizabete, naše zaštitnice, Odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke uručio nam je ključeve poslovnog prostora na adresi Brajda 7, na maloj tržnici, kako bi u njemu mogli provoditi projekt "Socijalna samoposluga".
Prostor veličine 80 kvadratnih metara prvo valja urediti a potom i opremiti, kako bi ishodovanjem suglasnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi bio spreman za početak provođenja ovog projekta, zasad jedinog u Hrvatskoj.
- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.11.2010.

Slavlje zavjetovanja u našem bratstvu na blagdan Sv. Elizabete

Image and video hosting by TinyPic

Pod večerašnjim misnim slavljem u Svetištu Majke Božje Trsatske na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice FSR-a i Frame, dvanaestero sestara i braće iz našeg bratstva pristupilo je zavjetima.

Image and video hosting by TinyPic

Vječne zavjete položile su: s. Tajana Nagy, b. Marin Mrvčić, s. Dinka Pek, s. Sanja Bjelajac i s. Mirjana Pucić. Kao simbol trajnog zavjetovanja na život prema Pravilu FSR-a koji obvezuje na neprestanu relaciju iz Evanđelja u život te iz života u Evanđelje, sestre i brat su na dar dobile franjevački pasac.

Image and video hosting by TinyPic

Privremene zavjete na godinu dana življenja u bratstvu FSR-a dali su: b. Srđan Ravaršan, b. Antun Zlomislić, s. Martina Kekelj, s. Katica Jurjević, s. Ana Šokčević, s. Marinela Superina i s. Livia Moskatelo. Dobili su Pravilo i Generalne konstitucije FSR-a i franjevački znak TAU. Sestre i braća su svoje zavjete izrekli pred ministrom b. Sinišom Pucićem, te dva svjedoka: doministrom s. Ljiljanom Pelčić i voditeljicom formacije s. Angelom Lovrić, dok je njihove zavjete primio duhovni asistent fra Lucije Jagec uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

Image and video hosting by TinyPic

Zbog objektivnih razloga, večeras Bogu pred bratstvom i ostalim vjernicima nisu mogli zavjete dati s. Snježana Miter, s. Mirja Tomas, b. Dario Tomas i s. Tamara Štokić, što bi to trebali učiniti uskoro.

Image and video hosting by TinyPic

Slavlje zavjeta na blagdan sv. Elizabete Ugarske uveličali su i naši ovogodišnji jubilarci za koje je nakon mise u samostanskoj blagovaonici u nazočnosti ostatka bratstva upriličen čin dodjele uspomena na ovaj dan.
Jubilarci su: 5 g. – s. Ivanka Juretić, s. Biserka Blažević, s. Anica Relata i s. Ančica Zečević; 10 g. – s. Vinka Perović i s. Nevenka Perović; 25 g. - s. Marija Csorba; 35 g. - s. Zorica Vežić; 40 g. - s. Sonja Lanc i s. Nada Rušin
- 22:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.11.2010.

Program Prihvatilišta za beskućnike u drugom danu trodnevnice za Sv.Elizabetu

Nakon franjevačke krunice i svete mise, koju je i danas fra Rozo Brkić obogatio svojom zapaženom propovijedi, u Auli je kasniji program drugog dana trodnevnice za blagdan Sv. Elizabete posvećen našem Prihvatilištu. U glazbenom dijelu predstavio se novoosnovani bend volontera i bivših korisnika Prihvatilišta "Mad Roses", a posjetitelji su razgledali i kupili neki od eksponenata s kreativnih radionica volontera i korisnika Prihvatilišta te pogledali prezentaciju rada Prihvatilišta.
- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.11.2010.

Početak trodnevnice povodom blagdana Sv. Elizabete

Nakon krunice i svete mise koju je predvodio fra Rozo Brkić s Kaptola, otvorenjem izložbe "Žene danas - na tragu Sv. Elizabete" u klaustru trsatskog samostana počo je program trodnevnice povodom blagdana Sv. Elizabete. Predstavnike Zaklade Hanns Seidel i Društva Maria-Pawlowna pozdravio je gvardijan i duhovni asistent fra Lucije Jagec, koji su potom kazali više o ovoj međunarodnoj izložbi 40-ak fotografija čiji je cilj promoviranje nenasilja i dobrote. Prigodnim riječima nazočnima su se obratili dr. Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske Paneuropske unije, i Aleksandra Markić Boban, koja je sve pozdravila uime Zaklade Hanns Seidel.
Zbirci fotografija žena iz 6 zemalja, pridruženo je i 10 foto-portreta žena iz Vukovara. Žene na fotografijama su različite dobi, interesa i zanimanja. Povezuje ih ruža koju svaka ima u ruci – ruža koja se veže i asocira na sv. Elizabetu Ugarsku. Izložba na Trsat došla je iz Vukovara, Zagreba i Splita te nastavlja put po Europi.
U kulturno-zabavnom programu nastupili su zbor franjevačkih novaka i trsatski framaš Luka Totar na gitari.
- 21:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.11.2010.

Elizabeta Ugarska - svetica siromaha (Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 20. listopada 2010.)

Image and video hosting by TinyPic

Draga braćo i sestre, danas vam želim govoriti o jednoj od žena iz Srednjega vijeka koja je pobuđivala silno divljenje kod ljudi: riječ je o svetoj Elizabeti Ugarskoj, zvanoj također Elizabeta Tirinška.

Rođena je 1207. Njezin je otac bio Andrija II., bogati i moćni ugarski kralj, koji je, da bi ojačao političke veze, oženio njemačku groficu Gertrudu iz Andechs-Meranije, sestru svete Hedvige, žene šleskoga grofa. Elizabeta je, zajedno sa sestrom i trojicom braće, živjela na
ugarskom dvoru samo prve četiri godine djetinjstva. Voljela je igre, glazbu i ples; redovito je molila svoje molitve i pokazivala posebnu pozornost prema siromašnima, kojima je pomagala lijepom riječju ili djelima ljubavi. Njezino je djetinjstvo naprasno prekinuto kada su, iz dalekog Thüringena, stigli konjanici da je odvedu u njeno novo sjedište u središnjoj Njemačkoj. Prema običajima toga doba, naime, njezin je otac utanačio da Elizabeta postane tirinška princeza. Landgraf, to jest grofa toga kraja, bio je jedan od najbogatijih i najutjecajnijih europskih vladara na početku 13. stoljeća, a njegov je dvorac bio središte raskoši i kulture. Ali iza slavlja i prividne slave skrivalo se častohleplje feudalnih knezova, koji su često jedni s drugima ratovali i bili u sukobu s kraljevskim i carskim vlastima. U takvim okolnostima, landgraf Hermann je rado prihvatio zaruke između svoga sina Ludovika i ugarske princeze. Elizabeta je otputovala iz
svoje zemlje s bogatim mirazom i velikom pratnjom, uključujući i njezine osobne sluškinje, od kojih su joj dvije ostale vjerne prijateljice do kraja. Upravo su nam one ostavile dragocjene informacije o svetičinom djetinjstvu i životu. Nakon dugog putovanje stigli su u Eisenach, odakle su se trebali uspeti prema tvrđavi Wartburg, golemom dvorcu koji se izdizao iznad grada. Tu su proslavljene zaruke između
Ludovika i Elizabete. U narednim godinama, dok je Ludovik pekao viteški zanat, Elizabeta i njezine drugarice su učile njemački, francuski, latinski, glazbu, književnost i vezenje. Usprkos činjenici da su zaruke bile dogovorene zbog političkih razloga, između dvoje mladih se rodila iskrena ljubav, jačana vjerom i željom da vrše Božju volju. U dobi od 18 godina, nakon očeve smrti, Ludovik je počeo vladati Thüringenom. Elizabeta je međutim postala predmetom potajnih kritika, jer njezin način ponašanja nije odgovarao životu na dvoru. Tako ni samo ženidbeno slavlje nije bilo raskošno i dio sredstava namijenjenih za troškove gozbe bio je ustupljen siromasima.

Image and video hosting by TinyPic

U svojoj dubokoj osjetljivosti Elizabeta je vidjela proturječje između vjere koju se ispovijeda i kršćanske prakse. Nije trpjela kompromise. Jednom prilikom, ušavši o svetkovini Uznesenja u crkvu, skinula je krunu, položila je pred križ i ostala prostrta na tlu pokrivena lica. Kada ju je svekrva prekorila zbog te geste, ona je odgovorila: "Kako mogu ja, bijedno stvorenje, nastaviti nositi krunu zemaljskog dostojanstva, kada vidim moga Kralja Isusa Krista okrunjena trnjem?" Kako se ponašala pred Bogom, jednako se tako ponašala prema podređenima. Među "Izrekama četiriju sluškinja" nalazimo ovo svjedočanstvo: "Nije jela hranu ako nije bila sigurna da ona potječe od vlasništva i legitimnih dobara svoga supruga. Dok se suzdržavala od nezakonito stečenih dobara, nastojala je također nadoknaditi
štetu onima kojima je počinjeno nasilje" (br. 25 i 37). Bila je pravi primjer za one koji vrše odgovorne zadaće: vršenje vlasti, na svakoj razini, mora se živjeti kao služenje pravdi i ljubavi, u stalnom traženju općeg dobra.

Elizabeta je često činila djela milosrđa: davala je jesti i piti onima koji su kucali na njezina vrata, dijelila je odjeću, plaćala dugove, brinula se za bolesne i pokapala mrtve. Kada bi silazila sa svoga dvorca, često je sa svojim sluškinjama odlazila u kuće siromaha, noseći im
kruh, meso, brašno i druge namirnice. Osobno je dijelila hranu i pažljivo provjeravala odjeću i ležajeve siromaha. S tim je njezinim ponašanjem upoznat muž, kojemu ne samo da se to nije svidjelo, već je onima koji su je optuživali odgovarao: "Sve dok ne proda dvorac, ja sam zadovoljan!" U taj se kontekst smješta čudo o kruhu preobraženom u ruže: dok je Elizabeta išla putom sa svojom pregačom punom kruha naišla je na supruga koji ju je pitao što to nosi. Ona je raširila pregaču i, namjesto kruha, u pregači osvanuše prelijepe ruže. Taj simbol ljubavi je često prisutan u prikazivanju lika svete Elizabete.

Njezin je brak bio veoma sretan: Elizabeta je pomagala mužu izdići svoje ljudske osobine na nadnaravnu razinu a on je, zauzvrat, štitio suprugu u njezinoj velikodušnosti prema siromašnima i u njezinim pobožnostima. Sve više zadivljen velikom vjerom svoje supruge, Ludovik, osvrćući se na njezinu pažnju prema siromasima, reče joj: "Draga Elizabeto, Krist je taj kojeg si oprala, nahranila i za kojeg si se pobrinula". To je jasno svjedočanstvo kako vjera i ljubav prema Bogu i prema bližnjemu jačaju obiteljski život i još više produbljuju bračno jedinstvo. Mladi je par našao duhovnu potporu kod manje braće, koja su se, počev od 1222., širila grofovijom Thüringen.

Elizabeta je izabrala brata Rüdigera za duhovnog vođu. Kada joj je on ispripovijedao obraćenje mladog i bogatog trgovca Franje iz Asiza, Elizabeta je s još više oduševljenja prionula kršćanskom životu. Od tog je trenutka bila još odlučnija slijediti siromašna i raspeta Krista, prisutna u siromašnima. I kada joj se rodilo prvo dijete, nakon kojeg je slijedilo još dvoje, naša svetica nije nikada zanemarila svoja djela ljubavi. Pomogla je, među ostalim, manjoj braći sagraditi u Halberstadtu samostan, čiji je poglavar postao brat Rüdiger. Duhovno vodstvo Elizabete preuzeo je tako Konrad iz Marburga.

Tešku kušnju je predstavljao oproštaj od supruga, krajem 1227., kada se Ludovik IV. pridružio križarskom pohodu cara Fridrika II., podsjećajući suprugu da je to bila tradicija za vladare Thüringena. Elizabeta je odgovorila: "Neću te sprječavati. Dala sam samu sebe Bogu i sada moram dati i tebe". Groznica je, međutim, desetkovala Ludovikove postrojbe te je i on sam obolio i umro u Otrantu, prije nego se ukrcao na brod, u rujnu 1227., u dobi od 27 godina. Elizabeta, doznavši tu vijest, toliko se ražalostila da se povukla u osamu, ali se zatim, ojačana vjerom i utješena nadom da će supruga ponovno ugledati u nebu, ponovno počela zanimati za poslove kraljevstva. Čekala ju je, međutim, druga kušnja: njezin je rođak uzurpirao vlast u Thüringenu, izjavivši da je pravi Ludovikov nasljednik i optužujući
Elizabetu da je pobožna žena koja je nesposobna vladati. Mlada udovica, s troje djece, izbačena je iz dvorca u Wartburgu i počela tražiti mjesto gdje će se skloniti. Samo su dvije njezine sluškinje s njom ostale, pratile je i povjerile troje djece brizi Ludovikovih prijatelja.
Putujući po selima, Elizabeta je radila gdje bi je primili, pomagala je bolesne, prela i kuhala. Tijekom te kalvarije koju je podnosila s velikom vjerom, strpljivošću i predanošću Bogu, neki rođaci, koji su joj ostali vjerni i smatrali nezakonitim rođakovu vladavinu, rehabilitirali su
njezino ime. Tako je Elizabeta, na početku 1228., primila pripadajuće joj prihode te se povukla u obiteljski dvorac u Marburgu, gdje je boravila sa svojim duhovnim vođom fra Konradom. Upravo je ovaj potonji izvijestio papu Grgura IX. o slijedećem događaju: "Na
Veliki petak 1228., ruku položenih na oltar u kapeli svoga grada Eisenacha, gdje je primila manju braću, u prisutnosti neke braće i rođaka, Elizabeta se odrekla vlastite volje i svih ispraznosti svijeta. Htjela se odreći i svih posjeda, ali sam je ja od toga odgovorio iz ljubavi
prema siromasima. Malo nakon toga izgradila je bolnicu, primila u nju bolesne i invalide i posluživala za svojim stolom najbjednije i najusamljenije. Nakon što sam je prekorio zbog toga, Elizabeta je odgovorila da je od siromaha primala posebnu milost i poniznost" (Epistula magistri Conradi, 14-17). Možemo otkriti u toj tvrdnji određeno mistično iskustvo slično onom koje je doživio sveti Franjo: Asiški je siromah izjavio, naime, u svojoj oporuci, da se, služeći gubavce, ono što mu je prije bilo gorko pretvorilo u slatkoću duše i tijela (Testamentum, 1-3). Elizabeta je provela posljednje tri godine u bolnici koju je osnovala, poslužujući bolesne, bdijući uz uzglavlje umirućih. Nastojala je uvijek vršiti najniže službe i odbojne poslove. Ona je postala ono što bismo nazvali ženom posvećenom u svijetu (soror in saeculo) i osnovala, zajedno s drugim svojim prijateljicama, odjevenim u sivu odjeću, redovničku zajednicu. Nije slučajno
zaštitnica Trećeg reda svetog Franje i Franjevačkog svjetovnog reda. U listopadu 1231. oboljela je od jake groznice. Kada se pronijela vijest o njezinoj bolesti, mnoštvo je naroda pohrlilo vidjeti ju. Nakon desetak dana, zatražila je da se vrata zatvore, kako bi ostala sama s Bogom. U noći 17. studenoga slatko je usnula u Gospodinu. Svjedočanstva o njezinoj svetosti bila su toliko brojna i takva da ju je, svega četiri godine kasnije, papa Grgur IX. proglasio svetom i iste je godine posvećena lijepa crkva podignuta u njezinu čast u Marburgu.

Draga braćo i sestre, u liku svete Elizabete vidimo kako vjera, prijateljstvo s Kristom stvaraju osjećaj pravednosti, jednakosti svih, prava drugih ljudi i stvaraju ljubav i milosrdnost. Iz te milosrdnosti rađa se također nada, sigurnost da nas Krist ljubi i da nas Kristova ljubav čeka i čini nas tako kadrima nasljedovati Krista i vidjeti Krista u drugima. Sveta nas Elizabeta poziva ponovno otkriti Krista, ljubiti ga, imati vjere i tako naći pravu pravednost i ljubav, kao i radost da ćemo jednoga dana biti uronjeni u Božju ljubav, u radost vječnosti s Bogom.
- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.11.2010.

Poljski framaši na Trsatu

Image and video hosting by TinyPic

U sklopu višednevnog boravka u Hrvatskoj, 50-ak poljskih framaša u pratnji dvojice duhovnih asistenata posjetili su Trsat te veći dio dana proveli u druženju s našim i ostalim riječkim članovima Frame. Gosti su proslavili svetu misu u Svetištu, koje su potom razgledali. Nakon ručka prošetali su središtem grada i potom posjetili naše prihvatilište gdje su saznali više o tome kako franjevci svjetovnjaci skrbe za beskućnike. Povratkom na Trsat upriličen je zajedniči susret riječkih i poljskih framaša kroz njihovo međusopbno upoznavanje te prije povratka na noćenje u Samobor zadržali su se u svetištu u jednosatnom klanjanju pred Presvetim. Nije izostao niti poziv našim framašima da budu dragi gosti članovima Frame u Poljskoj.
- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.11.2010.

V. Dani Svete Elizabete na Trsatu

Povodom blagdana sv. Elizabete Ugarske naše bratstvo već pet godina u nizu organizira Dane sv. Elizabete na Trsatu kao svojevrsnu višednevnu pripravu za blagdan zaštitnice FSR-a i Frame.
Duhovni dio ove manifestacije - večernje svete mise - tijekom trodnevnice u Svetištu predvodi fra Rozo Brkić, magistar bogoslova s Kaptola.

NEDJELJA, 14. 11. 2010.

17.45h franjevačka krunica
18.30h sveta misa
19.30h otvorenje međunarodne izložbe fotografija "Žene danas – na tragu sv. Elizabete" u klaustru samostana

PONEDJELJAK, 15. 11. 2010.

17.45h krunica
18.30h sveta misa
19.30h program u izvedbi Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje" - nastup benda beskućnika "Mad Roses" u Auli Pastoralnog centra

UTORAK, 16. 11. 2010.

17.45h krunica
18.30h sveta misa
euharistijsko klanjanje

SRIJEDA, 17.11. 2010. blagdan Sv. Elizabete Ugarske

17.45h krunica
18.30h svečana sveta misa - zavjeti braće i sestara
zakuska i druženje u Pastoralnom centru
- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.11.2010.

Generalni vizitator braće franjevaca susreo se s našim bratstvom i Framom

Fra Marko Mrše, generalni vizitator braće franjevaca HFP sv. Ćirila i Metoda susreo se s našim bratstvom i Framom, što je bila prigoda da dozna više o djelovanju svjetovnjih franjevaca na Trsatu. Ne krijući veliko zadovoljstvo onime što je čuo od braće i sestara, fra Marko je istaknuo kako će mu naše trsatsko bratstvo FSR-a i Frame biti model u daljnjem pohodu i susretanju s bratstvima u Provinciji. Na kraju susreta je potpisao Matičnu knjigu, Knjigu zapisnika sa susreta Vijeća te Knjigu blagajne.
- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.11.2010.

Područno hodočašće FSR-a i Frame povodom 10. godišnjice regionalizacije

Image and video hosting by TinyPic

Oko 60 braće i sestara Primorsko-istarskog područnog bratstva FSR-a i Frame, i to: iz našeg bratstva, kao i ostalih riječkih bratstava Krnjeva, Žabice, Pehlina, te Pule i Malog Lošinja, hodočastilo je malobrojnim bratstvima u Križišće, Kraljevicu i Crikvenicu, pritom obilježivši 10. godišnjicu regionalnog ustrojstva FSR-a.
Nakon molitve krunice u župi Presvetog Srca Isusovog u Križišću, proslavili smo svečano misno slavlje u zavjetnom svetištu sv. Nikole u Kraljevici, koje je predvodio područni duhovni asistent fra Petar Runje, TOR, u nazočnosti domaćeg župnika vlč. Ivice Klanca. Nakon mise, sve okupljene pozdravila je s. Marija Altin iz kraljevičkog bratstva, a nakon druženja valjalo je krenuti prema Crikvenici gdje je u tamošnjoj crkvi sv. Franje predavanje na temu "Živjeti Evanđelje u duhu sv. Franje ovdje i sad" održao duhovni asistent naše Frame fra Zoran Bibić.

Image and video hosting by TinyPic

Dolaskom u sva tri bratstva, domaći članovi priredili su lijepi doček i bogatu ponudu jela i pića. Sve u svemu, ovo je hodočašće potvrdilo važnost češćeg susretanja na područnoj razini, kako bi posjetom manjim i prema godinama braće i sestara starijim bratstvima dali podršku i potaknuli župljane da se pridruže mjesnim bratstvima.

- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.11.2010.

Formacijski susret pred zavjete

Drugu godinu zaredom u Pastoralnom centru Aula pape Ivana Pavla II. naše bratstvo je organiziralo formacijski susret uoči blagdana sv. Elizabete te na isti pozvala i sestre i braću iz drugih riječkih bratstava. Nakon prvog predavanja pod nazivom "Mlađi i stariji članovi u bratstvu - bogatstvo ili podjela" koje su održale s. Ana Fruk, član Međunarodnog vijeća FSR-a i s. Danijela Rebac, nacionalni povjerenik za formaciju, obje iz Zagreba, te drugog predavanja "(Ne)Spremnost prihvaćanja proročke službe članova posvećenog života u Crkvi danas" s. Nele Gašpar, doktorice dogmatske teologije iz Rijeke, 40-ak FSR-ovaca i framaša imalo je prilike sudjelovati u radu po skupinama i nakon međusobnog razgovora iznijeti zaključke zajedničkog rada.
- 22:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.11.2010.

Mons. Nikola Uravić predvodio misu i klanjanje

Image and video hosting by TinyPic

Ovomjesečni središnji duhovni program u kapeli našeg prihvatilišta predvodio je rektor Bogoslovnog sjemeništa mons. Nikola Uravić. Raduje dosad najveći broj nazočnih korisnika Prihvatilišta.
- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.11.2010.

Naše bratstvo u studenom

Mjesečna misa i klanjanje u kapeli Prihvatilišta - 2.11. - u 17.30 sati.
Formativni susret –6.11.–za sve članove, priprema za zavjete, u Auli od 9h.
Područno hodočašće FSR-a i Frame - 7.11. - bratskim pohodom manjim bratstvima u Crikvenici, Križišću i Kraljevici, obilježit će se 10 g. regionalizacije FSR-a. Cijena 35 kn. Prijave: b.Siniša
Susret s vizitatorom braće franjevaca – 8.11. iza večernje mise.
Trodnevnica i zavjeti bratstva – 14.– 17.11 – svaku večer misu u 18.30h predvodi fra Rozo Brkić s Kaptola, a potom u crkvi i Auli prigodan program. U srijedu, na blagdan sv.Elizabete, neki od naših sestara i braće dati će privremene i trajne zavjete.
Susret novaka – 19.11. – iza večernje mise u našoj prostoriji.
Obećanja Frame – 27.11. – na misi u 18.30h podržimo naše framaše u njima važnom danu.

- 22:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.