nedjelja, 31.10.2010.

U bratstvo primljena nova braća i sestre

Image and video hosting by TinyPic

U sklopu redovite mjesečne skupštine dosadašnji simpatizeri obredom primanja započeli su svoju godinu novicijata u našem bratstvu.

Image and video hosting by TinyPic

Obred je u Kapeli zavjetnih darova predvodio duhovni asistent fra Lucije Jagec, a primljeni su: Saša Bičvić, Nela Pujić, Nina Lovrić, Marija Radoš, Dolores Turkalj, Jana Kovačević i Ana Kovačević, dok bi na idućoj skupštini u studenom trebao biti primljen i Ivan Karlić.
- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.10.2010.

U Zadru održan 4. susret o beskućnicima

Image and video hosting by TinyPic

Voditeljica našeg Prihvatilišta s. Vilma Mlinarić i č.s. Danijela Sinčić, voditeljica Kuće utočišta "Sveti Vinko" predstavljale su rad s beskućnicima u Rijeci na dvodnevnom 4. susretu o beskućnicima, održanom u Zadru.
Analizirajući problematiku rada s ovom populacijom socijalno isključivih u hrvatskom društvu, u nazočnosti predstavnika sedam gradova koji imaju određene programe za skrb o beskućnicima, po prvi puta su predstavnici resornog ministarstva najavili uvođenje beskućnika u sklopu skorašnjih izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj skrbi, čime bi se znatno poboljšao status ljudi bez krova nad glavom.
- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 16.10.2010.

Godišnji susret novaka riječkih bratstava FSR-a

Na Trsatu je po prvi puta održan godišnji susret novaka riječkih bratstava FSR-a s ciljem da se braća i sestre iz novicijata mjesnih bratstava bolje pripreme za nadolazeće zavjete, te da se bratstva bolje međusobno upoznaju i povežu. Prvom susretu odazvalo se deset novaka s Trsata i Krnjeva, predvođeni područnom povjerenicom za formacijom s. Vladislavom Penavić, područnim duhovnim asistentom fra Lucijem Jagecom, ministrima ovih mjesnih bratstava i voditeljicom formacije u trsatskom bratstvu s. Angelom Lovrić.
Nakon svete mise, predavanje na temu "Zavjetovanje u FSR-u - dar i obveza" održao je trsatski magistar novaka fra Zoran Bibić, nakon čega su novaci podijeljeni u skupine s ciljem da izmjene dosadašnja iskustva življenja u FSR-u te izraze očekivanja od potpunog predanja Bogu i zajednici po zavjetima.
- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.10.2010.

Učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije posjetili Prihvatilište

Image and video hosting by TinyPic

Učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije u pratnji vjeroučitelja Marina Miletića posjetili su naše Prihvatilište za beskućnike i uz donaciju naučili nešto više o radu naše kuće za ljude bez krova nad glavom, kako bi se i sami uključili u volontiranje.
- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.10.2010.

Počela akcija "Mladi protiv gladi - Socijalna samoposluga"

Image and video hosting by TinyPic

Danas je počela karitativna akcija Socijalne inicijative Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži Primorsko-istarskog područnog bratstva »Mladi protiv gladi - socijalna samoposluga« povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, 17.listopada. Nepunih mjesec dana franjevački svjetovnjaci animirali su učenike više od 40 riječkih osnovnih i srednjih škola da siromašnim sugrađanima pomognu tako da iz svojih domova donesu samo jedan prehrambeni ili higijenski artikl i na taj način skupili više od deset tisuća različitih prehrambenih proizvoda i kućanskih i higijenskih potrepština te školskog pribora i igračaka koje će u narednih pet dana preuzeti oko 900 socijalno najugroženijih građana, korisnika tzv. stalne državne pomoći, s liste koju je načinio riječki Centar za socijalnu skrb.

Image and video hosting by TinyPic

Socijalna samoposluga djeluje na način da socijalno najugrožene obitelji mogu izabrati određen broj proizvoda, ovisno o broju članova kućanstva, koji su im potrebni (prehrambeni proizvodi, higijenske i sanitarne potrepštine te igračke i školski pribor).
U akciju se uključilo oko 80 volontera, među kojima i članovi našeg bratstva, Frame i korisnici Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje"
- 14:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.10.2010.

Novo Nacionalno vijeće FSR-a i Frame

Image and video hosting by TinyPic

Od 8. do 10. listopada na 10. redovitom i 14. izbornom nacionalnom kapitulu pod predsjedanjem Michele Altmeyer, delegata Generalne ministre, i fra Ivana Matića, u ime generalnih duhovnih asistenata, u Samoboru je izabrano novo nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda.

U novo nacionalno vijeće FSR-a izabrani su:

b. Stjepan Kelčić (Zagreb – Kaptol) – ministar
b. Petar Perković (Rijeka – Krnjevo) – doministar
s. Hilda Švarcmajer (Zagreb – Kaptol) – tajnica
s. Marina Lovrić (Zagreb – Ksaver) – blagajnica
s. Danijela Rebac (Zagreb – Dubrava BZ BDM) – povjerenica za formaciju
s. Ivana Šarčević (Belišće) – povjerenica za Franjevačku mladež
b. Dario Brigić (Zagreb – Kaptol) – međunarodni vijećnik
b. Marko Mihajić (Rijeka – Krnjevo) – zamjenik međunarodnog vijećnika

Na završetku XIII. nacionalne i VI. izborne skupštine Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži koja se održala u Kući susreta Tabor u Samoboru od 8. do 10. listopada, izabrano je novo Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži, čiji je član postala i Marta Radoš, trsatska framašica.

U novo nacionalno vijeće Frame izabrani su:

Ivan Bambir (Zagreb – Siget) – predsjednik
Mateja Đumić (Vukovar) – potpredsjednica
Nina Lukež (Rijeka – Žabica) – tajnica
Marta Radoš (Rijeka – Trsat) – povjerenica za formaciju
Damir Molnar (Rijeka – Krnjevo) – blagajnik
- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.10.2010.

Umrla s. Blaženka Brdar

Image and video hosting by TinyPic

Blago je u Gospodinu u 91. godini života i 62. godini zavjetovanja preminula Blaženka Brdar, s. Ljubica, dugogodišnja članica našeg bratstva. Rođena je 13. kolovoza 1920., a trajne zavjete je položila 27. ožujka 1949. Njezin apostolski rad može se svesti na dvije riječi - krunica i Međugorje, po čemu je među mnogim ljudima bila poznata i omiljena.

- 22:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.