četvrtak, 30.09.2010.

Naše bratstvo u listopadu

FSR vodi susret na Frami - 1.10. - na temu "Kako je biti franjevac izvan zidina Perivoja?", naša Frama nas poziva da predvodimo njihov susret.

Mjesečna misa i klanjanje u kapeli Prihvatilišta - 5.10. - u 17.30 sati.

Akcija „Mladi protiv gladi - Socijalna samoposluga“ – 11.-15.10. - u organizaciji Socijalne inicijative Primorsko-istarskog bratstva FSR-a i Frame, na adresi Šet.A.K.Miošića 8/1,skupljene namirnice i potrepštine dijelit će se za oko 1.000 socijalno najugroženijih građana. Odazovimo se! Info: b. Siniša

Godišnji susret novaka Područnog bratstva - 16.10. - ovaj susret je obavezan za sve naše novake. Info: s. Vladislava Penavić

Područna duhovna obnova - 22.-24.10. - na Košljunu je predvodi fra Anselmo Stulić. Broj mjesta ograničen. Cijena je 240kn. Prijave: b. Siniša

Susreti novaka – 1. i 29.10. – iza večernje mise u našoj prostoriji.

Izlet u Fužine - 30.10. - Info: b. Srđan Ravaršan

Redovna mjesečna skupština - 31.10. - u 16.30 sati u Kapeli zavjetnih darova u naše bratstvo bit će primljeni nova braća i sestre.
- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 29.09.2010.

Smrtni dan s. Marije Krucifikse Kozulić

Image and video hosting by TinyPic

Smrtni dan s. Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova i članice našeg bratstva, koju se nastoji staviti na čast oltara, svečano je proslavljen večerašnjom svetom misom u crkvi Gospe Karmelske na Drenovi koju je predvodio vlč. Siniša Vujčić, župnik Asunte, gdje je s. Marija krštena. Prethodna tri dana u samostanskoj kapeli sestara na Pomeriju održana je trodnevna priprava.
Unatoč pozivu sestara da sudjelujemo ovom događaju, drugu godinu zaredom razočarava broj od samo četiri člana našeg bratstva koji su se odazvali
Marija Krucifiksa Kozulić, rođena u Rijeci 1852., u naše je bratstvo primljena 1877. kao s. Eleonora, a vječne zavjete dala je 1878. Umrla je 29. rujna 1922.
- 22:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 28.09.2010.

Hrvatska nastupila na Svjetskom nogometnom prvenstvu beskućnika u Rio de Janeiru

Image and video hosting by TinyPic

Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika vratila se danas sa Svjetskog prvenstva socijalno marginaliziranih osoba, koje se ove godine od 19. do 26. rujna održalo u brazilskom Rio de Janeiru. S tri pobjede i sedam poraza osvojila je solidno 30. mjesto od 43 muške reprezentacije koje su nastupile.

Image and video hosting by TinyPic

Direktnim i indirektnim korisnicima prihvatilišta za beskućnike u Hrvatskoj, među kojima i riječkog koje vodi naše bratstvo, ovo je bilo jedinstveno iskustvo zajedništva, borbe za svoju domovinu, kao i prilike da povratkom u Hrvatsku krenu putem resocijalizacije.

Image and video hosting by TinyPic

U pratnji naših reprezentativaca bile su, između ostalih i članice našeg bratstva s. Vilma Mlinarić, koordinator projekta i s. Tajana Nagy, te trsatski franjevac Juraj Vrančić, pomoćni trener.
- 23:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.09.2010.

Euharistijski kongres na Trsatu

Danas je u prepunoj Dvorani Mladosti na Trsatu svečano proslavljen Euharistijski kongres, zajedništvo vjernika Riječke nadbiskupije oko Stola Riječi i Tijela i Krvi Kristove, a kojim je ujedno proslavljena 10. godišnjica Riječke nadbiskupije. Svečano misno slavlje predvodio je kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem, biskupima Riječke metropolije te ostalim svećenicima.
Uoči Kongresa, u katedrali Sv. Vida održan je Euharistijski tjedan, u sklopu kojeg su članovi našeg bratstva hodočastili na dan karitativnih djelatnika te na dan svih redovnika i osoba posvećenog života.
- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 18.09.2010.

Hodočašće u Mariju Bistricu

U organizaciji Trsatskog samostana i župe, zajedno s drugim hodočasnicima, smještenih u dva autobusa, predvođeni gvardijanom i duhovnim asistentom fra Lucijem Jagecom i župnikom fra Ivanom Miklenićem, uz nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu, posjetili smo i župnu crkvu Belec te Macelj, mjesto stradanja mnogih nevinih žrtava po završetku Drugog svjetskog rata.
- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Predstavljanje Prihvatilišta na međunarodnoj konferenciji u Trstu

Image and video hosting by TinyPic

U protekla tri dana delegacija Caritasa Rijeke, među kojom je bilo i dvoje naših članova, sudjelovalo je na transregionalnoj konferenciji Caritasa Europe u Trstu.

Image and video hosting by TinyPic

U nazočnosti predstavnika 10-ak Caritasa iz Italije, Austrije i Slovenije, predstavili smo rad našeg prihvatilišta te se pobliže upoznali s vrijednim karitativnim projektima caritasa obližnjih zemalja.
- 22:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.09.2010.

Susret riječkih bratstava FSR-a i Frame na Pehlinu

Drugi po redu kvartalni susret riječkih bratstava FSR-a i Frame održan je u crkvi Sv. Franje Asiškog na Pehlinu. Središnji događaj današnjeg susreta na blagdan Rana Sv. Franje bilo je nakon dugo godina slavlje zavjeta najmanjeg riječkog mjesnog bratstva FSR-a. Stoga, dolaskom i molitvama okupljena braća i sestre podržali su bratstvo Pehlin u daljnejm življenju i djelovanju.
- 22:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.09.2010.

Umro korisnik našeg prihvatilišta Drago Šljivić

Image and video hosting by TinyPic

Nešto malo iza ponoći na današnji blagdan Male Gospe iznenada je u 57. godini života u KBC-u Sušak preminuo Drago Šljivić, jedan od prvih korisnika našeg prihvatilišta za beskućnike. Posljednje vrijeme bio je smješten u Bolnicu Lopača i Dom za starije i nemoćne osobe Matilda na Hreljinu, gdje mu je pozlilo te je prevezen u bolnicu i tamo umro na odjelu za koronarne bolesti.
Posljednje počivalište našeg Drage bit će u njegovom kraju u BiH.
Neka ga Majka Božja uvede u vječnu radost uskrsnuća!
- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.09.2010.

Mons. Nikola Imbrišak predvodio misu i klanjanje u Prihvatilištu

Image and video hosting by TinyPic

Ovomjesečni središnji duhovni program u kapeli našeg prihvatilišta predvodio je nadbiskupijski kancelar i upravitelj župe sv. Luke mons. Nikola Imbrišak.

- 20:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.09.2010.

Mladi protiv gladi - Socijalna samoposluga

Image and video hosting by TinyPic

Socijalna inicijativa Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) i Frame Primorsko-istarskog područnog bratstva povodom Međunarodni dan borbe protiv siromaštva 17.listopada, organizira akciju "Mladi protiv gladi" koja po uzoru na Udrugu MoSt iz Splita ima za cilj prikupiti a potom podijeliti osnovne živežne namirnice i druge potrepštine za socijalno najugroženije pojedince i obitelji s područja Grada Rijeke.
U realizaciji akcije sudjelovat će veliki broj srednjih i osnovnih škola sa područja grada te veliki broj tvrtki, organizacija i pojedinaca. Korisnike akcije i popis obitelji zajednički ćemo utvrditi s djelatnicima Centra za socijalnu skrb Rijeka te UO za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Socijalna samoposluga bi djelovala na način da socijalno najugrožene obitelji mogu izabrati određen broj proizvoda, ovisno o broju članova kućanstva, koji su im potrebni (prehrambeni proizvodi, higijenske i sanitarne potrepštine te igračke i školski pribor).

Socijalna samoposluga bit će otvorena od 11. do 15. listopada 2010.

U provođenju aktivnosti neophodan nam je veliki broj volontera svih dobnih skupina, svih onih koji imaju malo vremena uključiti se u ovu akciju koja počinje već početkom rujna obilaskom škola - organiziranje prikupljanja potrebnih proizvoda po principu „1 učenik 1 proizvod“. Dakle, cilj nam je da svaki učenik škole donira za akciju jedan proizvod.



- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.