srijeda, 01.09.2010.

Mladi protiv gladi - Socijalna samoposluga

Image and video hosting by TinyPic

Socijalna inicijativa Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) i Frame Primorsko-istarskog područnog bratstva povodom Međunarodni dan borbe protiv siromaštva 17.listopada, organizira akciju "Mladi protiv gladi" koja po uzoru na Udrugu MoSt iz Splita ima za cilj prikupiti a potom podijeliti osnovne živežne namirnice i druge potrepštine za socijalno najugroženije pojedince i obitelji s područja Grada Rijeke.
U realizaciji akcije sudjelovat će veliki broj srednjih i osnovnih škola sa područja grada te veliki broj tvrtki, organizacija i pojedinaca. Korisnike akcije i popis obitelji zajednički ćemo utvrditi s djelatnicima Centra za socijalnu skrb Rijeka te UO za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Socijalna samoposluga bi djelovala na način da socijalno najugrožene obitelji mogu izabrati određen broj proizvoda, ovisno o broju članova kućanstva, koji su im potrebni (prehrambeni proizvodi, higijenske i sanitarne potrepštine te igračke i školski pribor).

Socijalna samoposluga bit će otvorena od 11. do 15. listopada 2010.

U provođenju aktivnosti neophodan nam je veliki broj volontera svih dobnih skupina, svih onih koji imaju malo vremena uključiti se u ovu akciju koja počinje već početkom rujna obilaskom škola - organiziranje prikupljanja potrebnih proizvoda po principu „1 učenik 1 proizvod“. Dakle, cilj nam je da svaki učenik škole donira za akciju jedan proizvod.



- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.