petak, 30.07.2010.

Umrla s. Dragica Mustapić

Danas je iznenada u 83. godini života i 34. godini zavjetovanja u našem bratstvu umrla Dragica Mustapić, s. Rozalia. Rođena je 24. veljače 1928. a doživotne zavjete položila 18. prosinca 1976.
Redovito je dolazila na mjesečne skupštine bratstva, a pamtit ćemo je osobito po blagosti.
Posljednji ispraćaj s. Dragice bit će na mjesnom groblju u Jelenju.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!
- 21:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 17.07.2010.

Hodočašće FSR-a i Frame u kapelicu na brdu Sveti Križ

Image and video hosting by TinyPic

Kao i prije dvije godine, unatoč velikoj vrućini desetak članova FSR-a Trsat i Žabica te trsatske Frame okupilo se danas ispred Trsatskog svetišta, odakle su se pješice uputili do Svetog Križa, gdje je u tamošnjoj kapelici upravitelj župe Sv. Ane vlč. Ante Zovko predvodio Večernju i svetu misu, a uoči toga molila se krunica.
Župnik je hodočasnike pozvao da uveličaju proslavu blagdana Sv. Križa, 14. rujna, kao i da se uključe u sutrašnji početak cjelodnevnog čitanja Biblije u ovoj drevnoj kapelici.
Našem bratstvu je želja da se ustale ova hodočašća, s obzirom da su neki od trsatskih franjevaca i članova našeg bratstva uložili velike napore u obnovu ove kapelice, srušene u nekoliko navrata za vrijeme komunizma.
- 21:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 06.07.2010.

Vlč. Tomislav Ćurić predvodio misu i klanjanje u Prihvatilištu

Image and video hosting by TinyPic

Ovomjesečni središnji duhovni program u kapeli našeg prihvatilišta predvodio je župnik Selca i Grižana vlč. Tomislav Ćurić.
- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.07.2010.

Hrvatski beskućnici ipak idu u Brazil!

Image and video hosting by TinyPic

Zahvaljujući gostovanju u HRT-ovoj emisiji "Hrvatska uživo", koja je dvadesetak minuta programa posvetila nedostatku financijskih sredstava, bez čega Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika ne bi mogla nastupiti na rujanskom Svjetskom nogometnom prvenstvu socijalno isključivih osoba u brazilskom Rio de Janeiru.
Zahvaljujući posredovanju fra Petra Filića, nakon emisije nazvala je Dorica Nikolić, savjetnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, te obećala pokriti troškove avionskih karata, dok će Zaklada Primorac financirati nabavu opreme za osam reprezentativaca. Svima njima, kao i drugim dobrotvorima, od srca zahvaljujemo!

Image and video hosting by TinyPic

Uz neke od korisnika našeg prihvatilišta za beskućnike, U Brazil putuje i naša s. Vilma Mlinarić, kao koordinator reprezentacije te trsatski franjevac Juraj Vrančić u svojstvu pomoćnog trenera.
- 22:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.