ponedjeljak, 31.05.2010.

Naše bratstvo u lipnju

Misa i klanjanje u kapeli Prihvatilišta – 1.6. – u 17.30 sati

14. i 15. susret novicijata - 4. i 18.6. – iza večernje svete mise u sobi FSR-a

Posjet bratstva Kaptol – 5.6. – pridružimo se od 10 sati svetoj misi susretu s našim sestrama i braći iz najvećeg mjesnog bratstva FSR-a na svijetu.

Susret riječkih bratstava FSR-a i Frame na Žabici – 5.6. – s ciljem međusobnog upoznavanja i povezivanja oko zajedničkih inicijativa, prvi kvartalni susret svih članova, od simpatizera do trajno zavjetovanih, započinje u 16.30 sati. Kao vrhunac, zajednički bi proslavili svetu misu u 19 sati.

Susret privremeno zavjetovanih – 11.6. - iza večernje svete mise u sobi FSR-a

Susret trajne formacije – 19.6. – Pozvana su sva bratstva FSR-a i Frame.

Redovita mjesečna skupština - 27.6. - u 16.30 sati

Prijave za seminar za volontere u hospicijskim kućnim posjetama – svi zainteresirani za ovakav tečaj na Metropolitanskom pastoralnom institutu koji započinje početkom rujna i traje subotom, kao i za sve koji se žele angažirati u pastoralu bolesnih, informacije i prijave kod s. Angele

Kreativne radionice – izrada različitih suvenira našeg bratstva i prihvatilišta. Informacije i prijave kod s. Dijane
- 00:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 29.05.2010.

Našičani posjetili Prihvatilište

Image and video hosting by TinyPic

Hodočasnici iz našičke filijale Donja Motičina predvođeni fra Igorom Andrijevićem u sklopu svog hodočašća na Trsat posjetili su naše prihvatilište te pritom darovali značajni financijski prilog. hvala im od srca!
- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.05.2010.

Preminula Ana Bastalić

Danas je na groblju Drenova sahranjena Ana Bastalić, bivša novakinja našeg bratstva koja je potom prešla u udrugu Vojske Bezgrešne.
- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 22.05.2010.

Pripremni turnir u Ljubljani

Image and video hosting by TinyPic

Selekcija beskućnika, koji su zadovoljili mišljenje stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika, nastupila je danas na turniru u Ljubljani, kako bi se pripremili za eventualni nastup na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Brazilu u rujnu te kako bi uzvratili pozivu slovenskih prijatelja iz udruge Kralji ulice na njihovoj spremnosti da prethodne dvije godine dođu u Hrvatsku kad god zatreba.

Image and video hosting by TinyPic

Pod budnim okom izbornika Drage Lelasa, sedam beskućnika odigralo je nekoliko utakmica s više i manje uspjeha, a što je najvažnije - međusobno su se upoznali na terenu i izvan njega.
- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.05.2010.

Trajna formacija o redovništvu

Image and video hosting by TinyPic

Gošća ovomjesečnog susreta trajne formacije našeg bratstva bila je s. Suzana Samardžić koja je govorila o redovničkom načinu života, svim vrlinama i poteškoćama kojeg on sa sobom nosi. kao ravnateljica Doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, dotakli smo se sa s.Suzanom i tema o karitativnom radu Crkve.
Žalosti činjenica od svega četiri člana našeg bratstva koja su nazočila današnjem susretu, od čega tri zavjetovana.
- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Župni euharistijski kongres na Trsatu

Image and video hosting by TinyPic

U Euharistijskoj godini, koja se obilježava u Riječkoj nadbiskupiji, danas je u trsatskoj župi Sv. Jurja održan Župni euharistijski kongres, euharistijska obnova za sve župljane. Proslava je započela trodnevnom pripravom koju je predvodio fra Anselmo Stulić s Krnjeva. Vrhunac je današnje misno slavlje koje je uz župnika fra Ivana Miklenića predvodio fra Stanko Dodig, prvostolni dekan, koji je nakon mise poveo procesiju s Presvetim Oltarskim sakramentom iz Svetišta u župnu crkvu. U procesiji su sudjelovali brojni župljani, kao i suradnici Svetišta, od Zbora, Frame i našeg bratstva.
- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.05.2010.

U Karlovcu održan pripremni turnir za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika

Image and video hosting by TinyPic

Najbolji nogometaši među beskućničkom populacijom u Hrvatskoj, okupili su se danas u Karlovcu na pripremnom turniru za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika i ostalih socijalno ugroženih skupina, koje će se ove godine u rujnu održati u Rio de Janeiru. Petnaest korisnika prihvatilišta za beskućnike iz Rijeke, Zagreba, Splita, Osijeka, Varaždina i Karlovca pokazali su pred stručnim stožerom Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika, na čelu s izbornikom – »vatrenim« Nikolom Jurčevićem, sva nogometna umijeća, kako bi ušli među osam odabranih koji će braniti boje Hrvatske na ovom velikom svjetskom natjecanju, priznatom od UEFA-e i FIFA-e. Svoju potporu beskućnicima, za razliku od prošlogodišnjeg nastupa reprezentacije u Milanu, napokon je obećao i Hrvatski nogometni savez. U Brazilu će nastupiti 64 reprezentacije svijeta koje će zastupati beskućnici, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, bivši zatvorenici, kao i svi oni prema kojima društvo ima određene predrasude, te od njih stvara socijalno isključive pojedince, a sudjelovanje na ovom natjecanju trebalo bi im pomoći u reintegraciji i »skidanju stigmi«.
Nakon Karlovca, pripreme će dalje nastaviti deset hrvatskih beskućnika koje očekuju nastupi na turnirima u Ljubljani iduće subote, te u Poljskoj sredinom srpnja, za što će, kao i za nastup u Brazilu, biti potrebna financijska pomoć svih institucija, počevši od HNS-a.
- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.05.2010.

Naše bratstvo u svibnju

Misa i klanjanje u kapeli Prihvatilišta – 4.5. – u 17.30 sati

Godišnje hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj Područnog bratstva FSR-a i Frame - 6.5. - u 17.45 sati u podnožju trsatskih stuba započinje molitva krunice koju će animirati framaši. Za one koji ne mogu ići trsatskim stubama, molitva krunice bit će u Svetištu u isto vrijeme. Misu u 18.30 sati predvodi područni duhovni asistent fra Stanko Dodig. Nakon mise slijedi zajedničko druženje i zakuska u Auli Ivana Pavla II.

12. i 13. susret novicijata - 7. i 21.5. – iza večernje svete mise u sobi FSR-a

Susret trajne formacije – 16.5. – Pozvana su sva bratstva FSR-a i Frame.

Susret privremeno zavjetovanih – 28.5. - iza večernje svete mise u sobi FSR-a

REDOVITA SKUPŠTINA FSR-a: Nedjelja, 30. svibnja, u 16.30 sati






- 04:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.05.2010.

Godišnje hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj Područnog bratstva FSR-a i Frame

Image and video hosting by TinyPic

Godišnje hodočašće Majci Božjoj Trsatskoj našeg Područnog bratstva FSR-a i Frame započelo je danas okupljanje u podnožju trsatskih stuba, nakon čega su framaši predvodili hodočasnike stubama u molitvi krunice i pjesmi. Oni koji nisu mogli ići, krunicu su istovremeno molili u Svetištu. Svetu misu predvodio je područni duhovni asistent fra Stanko Dodig, nakon čega je uslijedilo bratsko druženje u Auli Ivana Pavla II. Ovom tradicionalnom hodočašću u čast zaštitnice našeg područnog bratstva, odazvala su se sva riječka bratstva te braća i sestre iz Svetog Antuna - Pula i Rovinja.

- 12:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 04.05.2010.

Vlč. Sanjin Francetić predvodio misu i klanjanje u Prihvatilištu

Ovomjesečni središnji duhovni program u kapeli našeg prihvatilišta predvodio je župnik iz Jelenja vlč. Sanjin Francetić.
- 23:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 01.05.2010.

Prvomajsko druženje u prirodi

Image and video hosting by TinyPic

Volonteri i korisnici našeg Prihvatilišta današnji su Međunarodni praznik rada iskoristili za druženje u prirodnom okruženju Pulca.
Prekrasno vrijeme iskoristili su za razgovor, igre i roštiljanje.

Image and video hosting by TinyPic
- 23:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.