utorak, 29.09.2009.

Proslava smrtnog dana s. Marije Krucifikse Kozulić

Image Hosted by ImageShack.us


Smrtni dan s. Marije Krucifikse Kozulić, utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova i članice našeg bratstva, za koju se vodi postupak beatifikacije, svečano je proslavljen večerašnjom svetom misom u samostanskoj kapeli sestara na Drenovi. Prethodna tri dana u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na Žabici održana je trodnevna priprava.
Unatoč pozivu sestara da sudjelujemo ovom događaju, razočarava broj od samo dvije sestre i jednog brata koji su se odazvali
Marija Krucifiksa Kozulić, rođena na Pećinama 1852., u naše je bratstvo primljena 1877. kao s. Eleonora, a vječne zavjete dala je 1878. Umrla je 29.9.1922.


- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 26.09.2009.

Susret djece iz domova na Trsatu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

U sklopu projekta "Djeca djeci" i skrbi za djecu iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi, danas je naše bratstvo u Perivoju Majke Božje Trsatske upriličilo druženje za korisnike domova Selce i Lovran. Uz pomoć članova Franjevačke mladeži - Frame Trsat, učenika Osnovne škole Trsat te sadašnjih i bivših korisnika Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje", lijepo vrijeme omogućilo je da prijepodnevni sati proteknu u zajedništvu, kreativnim radionicama, pjesmi, igri, molitvi i ručku.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Svako je dijete nagrađeno prigodnim poklonom, a nije nedostajalo ni darova koje su ponijeli za svoje prijatelje iz domova. Dok zahvaljujemo svim dobrotvorima na pomoći, osobito gospodinu Branku Dragojeviću koji je omogućio besplatan prijevoz djece, u dogovoru s ravnateljem Doma "Izvor" u Selcu najavljujemo nastavak projekta kroz organizaciju različitih kreativnih radionica za djecu u domu te pozivamo sve dobronamjernike da se pridruže.


- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.09.2009.

Pomoć Prihvatilištu sa završne proslave 800. godišnjice franjevačkog reda

Image Hosted by ImageShack.us


Svečanim misnim slavljem koje je u zagrebačkoj katedrali predvodio kardinal Josip Bozanić, danas je završila proslava 800. obljetnice Franjevačkog reda koja je pod geslom “Franjo, idi i popravi moju kuću” trajala protekla tri dana u Zagrebu. Prvo je u četvrtak održan svečani koncert u crkvi Svetog Križa na Sigetu na kojem su sudjelovali Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski, klapa Nostalgija, Novo svitanje, Nonet franjevaca konventualaca, Prijatelji, Berislav Blažević, Anđelko Igrec, Emilio Kutleša, fra Ivan Matić i Rene Medvešek. Na istom mjestu, sinoć je fra Zvjezdan Linić predvodio molitveno bdijenje.

Image Hosted by ImageShack.us


Misi su uz franjevke, novake i novakinje, bogoslove, sjemeništarce i kandidatice, nas stotinjak braće i sestara iz Primorsko-istarskog Područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, kao i iz ostalih područnih bratstava, zatim članice svjetovnog instituta Mala franjevačka obitelj, nazočili i vjernici prijatelji franjevačke karizme. U propovijedi je kardinal podsjetio na početke Franjina posvećenog života u nasljedovanju Isusa Krista i predanju Crkvi koje je bilo u osluhu riječi evanđelja. Kazao je da je sv. Franjo, siromašan, slobodan od svega, nastojao ljudima otkriti Boga koji je u njima. "Zato je neuki Franjo bio pouka svakome učenju onoga doba. Svojom je jednostavnošću prepoznat kao istinski obnovitelj Crkve", istaknuo je kardinal Bozanić, pozvavši sinove i kćeri sv. Franje da i danas čuvaju to jedinstvo molitve i angažiranoga poslanja u svijetu. "Predragi franjevci i franjevke, gledajući vaše umijeće da prepoznate svoje poslanje u svakom vremenu Crkve i u svim neprilikama svijeta, uzdam se da ćete i u sadašnjemu trenutku svojom evanđeoskom ljekovitošću biti izazov Crkvi u našoj Domovini", rekao je na kraju propovijedi kardinal Bozanić. Nakon pričesne molitve, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Đuro Hontić uveo je zajednicu u čin obnove redovničkih zavjeta, a potom su zavjetovani članovi Franjevačke obitelji obnovili redovničke zavjete.

Image Hosted by ImageShack.us


Potom je u prigodi proslave 800. obljetnice Franjevačkog reda kardinal Bozanić predao provincijalu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Željku Železnjaku dar za samostan Sv. Franje na Kaptolu, franjevački pojas bl. Alojzija Stepinca.
Nakon misnog slavlja, bratsko druženje u duhu franjevaštva nastavljeno je zajedničkim blagovanjem u dvorištu Bogoslovnoga nadbiskupskog sjemeništa.

Sav prilog prikupljen na svetoj misi uplaćen je našem bratstvu za pomoć radu Prihvatilišta
- 22:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.09.2009.

Završeno Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika u Milanu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ukrajinska nogometna reprezentacija beskućnika pobjednik je sedmog izdanja Svjetskog nogometnog prvenstva za beskućnike, održanog u Milanu od 6. do 13. rujna, dok je Hrvatska u svom debitantskom nastupu na ovom globalnom natjecanju osvojila 45. mjesto od 48 reprezentacija sa svih kontinenata.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Igrajući dvije utakmice dnevno u ritmu u kojem nisu naviknuli, brojčano oslabljeni i još k tome ozljedama pogođeni, hrvatski reprezentativci na cijelom turniru, održanom pod geslom „Lopta može promijeniti svijet“ u povijesnom milanskom sportskom zdanju Areni Civici, odigrali su trinaest utakmica u kojima su zabilježili tri pobjede i deset poraza.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Unatoč nešto slabijem rezultatu od očekivanog uoči odlaska u Milano, hrvatski izbornik Drago Lelas istaknuo je vrijednost funkcioniranja momčadi na svim ostalim područjima, kao što su međusobno uvažavanje, izvršavanje zadanih obveza i socijalna uključivost, što je za ove sadašnje i bivše korisnike programa prihvatilišta za beskućnike iz Zagreba,Rijeke, Osijeka, Varaždina i Splita u zajedništvu s ostalih 450 socijalno isključivih osoba najveća pobjeda i veliki poticaj da nakon povratka iz Milana učine promjenu na bolje u svome životu. Uostalom, statistike s dosadašnjih šest ovakvih natjecanja pokazuju da 70 posto sudionika u vidu ljudi bez krova nad glavom i ostalih težih socijalnih kategorija osoba učini značajan iskorak prema vraćanju izgubljenog ljudskog dostojanstva.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


O važnosti ovog natječaja sve govori potpora FIFA-e i UEFA-e kao i posjet talijanskih nogometnih reprezentativaca Marca Matterazija i Nikole Legrottaglie, nekadašnjeg izbornika talijanske nogometne reprezentacije Arriga Sacchija te zvijezde Formule 1 Lewisa Hamiltona.

- 14:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 04.09.2009.

Koncert za Prihvatilište

Image and video hosting by TinyPic

U Svetištu Majke Božje Trsatske, večeras nakon večernje svete mise humanitarni koncert za naše Prihvatilište održala je skupina vrhunskih glazbenika iz Zagreba, među kojima su i neki bivši framaši s Kaptola.

Image and video hosting by TinyPic
- 22:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.