ponedjeljak, 14.09.2009.

Završeno Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika u Milanu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ukrajinska nogometna reprezentacija beskućnika pobjednik je sedmog izdanja Svjetskog nogometnog prvenstva za beskućnike, održanog u Milanu od 6. do 13. rujna, dok je Hrvatska u svom debitantskom nastupu na ovom globalnom natjecanju osvojila 45. mjesto od 48 reprezentacija sa svih kontinenata.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Igrajući dvije utakmice dnevno u ritmu u kojem nisu naviknuli, brojčano oslabljeni i još k tome ozljedama pogođeni, hrvatski reprezentativci na cijelom turniru, održanom pod geslom „Lopta može promijeniti svijet“ u povijesnom milanskom sportskom zdanju Areni Civici, odigrali su trinaest utakmica u kojima su zabilježili tri pobjede i deset poraza.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Unatoč nešto slabijem rezultatu od očekivanog uoči odlaska u Milano, hrvatski izbornik Drago Lelas istaknuo je vrijednost funkcioniranja momčadi na svim ostalim područjima, kao što su međusobno uvažavanje, izvršavanje zadanih obveza i socijalna uključivost, što je za ove sadašnje i bivše korisnike programa prihvatilišta za beskućnike iz Zagreba,Rijeke, Osijeka, Varaždina i Splita u zajedništvu s ostalih 450 socijalno isključivih osoba najveća pobjeda i veliki poticaj da nakon povratka iz Milana učine promjenu na bolje u svome životu. Uostalom, statistike s dosadašnjih šest ovakvih natjecanja pokazuju da 70 posto sudionika u vidu ljudi bez krova nad glavom i ostalih težih socijalnih kategorija osoba učini značajan iskorak prema vraćanju izgubljenog ljudskog dostojanstva.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


O važnosti ovog natječaja sve govori potpora FIFA-e i UEFA-e kao i posjet talijanskih nogometnih reprezentativaca Marca Matterazija i Nikole Legrottaglie, nekadašnjeg izbornika talijanske nogometne reprezentacije Arriga Sacchija te zvijezde Formule 1 Lewisa Hamiltona.

- 14:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.