petak, 31.07.2009.

Umro fra Egidije Biber, nekadašnji trsatski gvardijan

Fra Egidije Biber, svećenik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, preminuo je danas u bolnici u Zagrebu.
Rođen je 1938. u Čakovcu. Teološke studije završio je u Zagrebu i u Rimu gdje je i magistrirao. Nakon toga je bio profesor na Filozofskom učilištu na Trsatu, a nekoliko godina je predavao povijest filozofije na Bogosloviji u Đakovu. Bio je gvardijan na Trsatu, vjeroučitelj za studente u Zagrebu, župnik i gvardijan u Đurđenovcu. Posljednjih petnaestak godina predavao je latinski jezik na franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu, gdje je u Franjevačkom samostanu bio šest godina i gvardijan. Do smrti bio je župni vikar u Cerniku. Sprovodni obredi su u utorak 4. kolovoza u 15.30 sati na mjesnom groblju u Čakovcu.

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.07.2009.

Preminuo Anton Mavrinac, b. Leon

Večeras je u Svilnom u 93. godini života preminuo Anton Mavrinac, b. Leon. Rođen je 22. siječnja 1917. Doživotne zavjete u našem bratstvu položio je 1943. Pogreb je održan na groblju u Gradu Grobniku a uz članove našeg bratstva bio je nazočan i trsatski župnik fra Ivan Miklenić, nekadašnji duhovni asistent našeg bratstva.
- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.07.2009.

Ususret sv. Klari

Image and video hosting by TinyPic

Drugu godinu zaredom, u sklopu trodnevnice povodom blagdana sv. Klare, naše bratstvo u nedjelju, 9. kolovoza organizira cjelodnevno hodočašće s ciljem posjeta samostanu sestara klarisa u Zagrebu. Na tom putu planirani su posjeti samostanu pavlina u Kamenskom, franjevačkom samostanu u Karlovcu i susretu s FSR-om Kaptol u Zagrebu.

Image and video hosting by TinyPic

To će poslužiti kao uvertira slavlja večernje svete mise u zajedništvu s onima koje su svoj život u strogoj klauzuri posvetile služenju Bogu i ustrajnoj molitvi za cijeli svijet, osobito za Crkvu, a unutar nje i za veliku franjevačku obitelj, pa tako i za FSR i Framu.
Prijevoz autobusom: 100 kuna, polazak u 6h s Delte a povratak u kasnim večernjim satima.
Prijave: Siniša Pucić (437-739 ili 0993138976)

- 09:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 15.07.2009.

Prvo dijete b. Tomislava Mamića

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ana, supruga našeg brata Tomislava mamića koji živi i radi u Zagrebu, donijela je na svijet Luciju, njihovo prvo dijete.
Od srca čestitamo sretnim roditeljima!
- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.07.2009.

"Ulične svjetiljke" ponovno u akciji

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 21:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.07.2009.

Sestrica Smrt došla po b.Josipa Benkovića

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


U 77. godini života večeras je Sestrica Smrt došla po našeg b.Josipa Benkovića koji je večeras preminuo od moždanog udara.
Naš dobri brat rođen je 20. svibnja 1932. u Bjelovaru gdje je u tamošnjem bratstvu FSR-a 30. lipnja 1948. položio doživotne zavjete. Preseljenjem u Rijeku, prešao je u naše bratstvo gdje je bio redovit član.
Sjećat ćemo ga se po njegovoj ljubavi za fotografiju,dok će ga framaši pamtiti kao inicijatora doniranja jaja tvrtke Gala svake godine za akciju Uskrsni doručak.
Posljednji ispraćaj b. Josipa održan je u utorak, 7.7. na groblju Drenova a predvodio je duhovni asistent našeg bratstva fra Lucije Jagec. Misa i klanjanje u kapeli Prihvatilišta namijenjeno je za njegovu dušu!
Po želji obitelji, sav novac namijenjen za kupnju vijenaca neka se uplati na žiro račun našeg bratstva , Franjevačkog svjetovnog reda Trsat: 2360000-1101944201, Zagrebačka banka d.d., s naznakom "Za Prihvatilište za beskućnike "Ruže sv.Franje".

Neka ga sv. Franjo, u kojeg je silno bio zaljubljen, uzme za ruku i odvede u Isusovo naručje!
- 02:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #