ponedjeljak, 26.01.2009.

Najave za veljaču

Svijećnica – Dan posvećenog života – 2.2. – u Katedrali sv. Vida u 17 sati započinje molitva časoslova i sveta misa u zajedništvu s Nadbiskupom i osobama posvećenog života

Klanjanje i misa u kapeli Prihvatilišta – 3.2. - svakog 1. utorka u mjesecu u 17.30h. Predvodi mons. Dinko Popović. Pozvani su svi članovi bratstva, volonteri i korisnici Prihvatilišta.

3. susret novicijata - 6.2. – za novoprimljene novake našeg bratstva susret novicijata održat će se u 19 sati.

Planinarska šetnja – 7.2. – svim članovi bratstva, simpatizeri i ljubitelji prirode pozivaju se na druženje u prirodi, obilazeći praputnjarske kapele. Polazak je ispred crkve u Sv. Kuzmu u 9.30 sati. (autobus s Delte kreće u 9h). U slučaju kiše, izlet se odgađa za 14.2. Molimo braću i sestre koja žele ići autom da se jave b. Siniši

Susret trajne formacije – 8.2. – danas započinju redoviti mjesečni susreti trajne formacije za svu braću i sestre i simpatizere FSR-a, na kojima se želimo bolje izgraditi u franjevačkom pozivu, naučiti nešto novo i međusobno se bolje povezati. Prvi takav susret započinje u 16.30h u prostoriji FSR-a.

Obiteljski susreti – 12.2. – nastojeći u našem bratstvu vrednovati obitelj, u Pastoralnom centru u 20 sati održat će se treći iz serije mjesečnih susreta na kojima će se progovoriti o slici obitelji danas.

- 23:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.01.2009.

Blagoslov naše prostorije

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


U sklopu prve ovogodišnje redovite mjesečne skupštine, duhovni asistent fra Lucije Jagec predvodio je obred blagoslova naše prostorije
- 19:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 24.01.2009.

Preminuo bivši korisnik prihvatilišta Renato Lučić

Bivši korisnik našeg prihvatilišta za beskućnike Renato Lučić, danas je preminuo u bolnici od posljedica pada i udarca glave.
Pogreb će biti u Klani, a dan i sat objavit ćemo naknadno.
- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.01.2009.

Umrla s. Elza Car

Danas je u 86. godini zivota preminula nasa sestra Elza Car. Rođena je 31. kolovoza 1923. godine, a trajne je zavjete u našem bratstvu položila 18. prosinca 1976. godine. Posljednjih godina zbog bolesti i onemoćalosti nije mogla aktivno sudjelovati u životu našeg bratstva.
Posljednji susret sa s. Elzom bio je za nedavnog predbožićnog posjeta naših sestara, prilikom kojeg joj je duhovni asistent fra Lucije Jagec udijelio sakramente pomirenja, pričesti i bolesničkog pomazanja.
Pogreb s. Elze bit će u subotu u 14 sati na crikveničkom groblju.
- 20:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.01.2009.

Obnovljen Stručni tim Prihvatilišta

Nakon formiranja ali i brzog prestanka susretanja, danas je obnovljen stručni tim Prihvatilišta, kako bi se zajednički pristupalo rješenjima na postojeće probleme korisnika i cjelokupnom radu naše kuće za beskućnike.
Stručni tim čine: fra Lucije Jagec (duhovnik), Vilma Mlinarić (voditelj Prihvatilišta), Siniša Pucić (poslužitelj bratstva), Angela Lovrić (zdravstvena služba), fra Krunoslav Kolarić (individualne i komunikacijske radionice), Ljiljana Zec (koordinator volontera), Dijana Superina (kreativne radionice), Edvard Tomak (pravna služba), Rozalija Kutni (socijalni radnik) i Hrvoslav Džeko.
- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 10.01.2009.

Framaši pomažu samohranu majku iz Poreča s 11 djece

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Mnogi muževi i žene u današnje vrijeme jure za karijerom i materijalnim dobrima, zaboravljajući da je najveće bogatstvo mogućnost dobivena od Gospodina - da daruju nekome život! Oni pak koji se odvaže na taj korak te odluče prijeći preko onih uvriježenih "zapadnih ideala" o obiteljima s jednim ili najviše dva djeteta, nažalost bivaju gledani čudno. Štoviše, ostaju bez tako im potrebne potpore.
Jedna takva obitelj nalazi se u Poreču. Samohrana majka Karmela Bajt s desetero djece, a jedanaesto na putu, živi u uvjetima nedostatnim tako velikoj obitelji. Danas je nas desetak trsatskih framaša odlučilo ih posjetiti s ponešto skupljenje odjeće, igračaka, školskog pribora, osnovnih namirnica i kućnih potrepština, te im time pokušati bar malo pomoći. Mnogi od nas su željeli iskazati divljenje majci koja je odlučila na sebe prihvatiti zadatak odgoja tolike djece koja nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, koja svojom spontanošću i zaigranošću unose u ovaj svijet toliko potrebnu radost. Ovim skromnim darom, onolikim koliki je u našim mogućnostima, nismo riješili probleme te obitelji već se pozdravili od njih svijesni da ostaju prepušteni sustavu u kojem je silno bitna papirologija, a zaboravlja se čovjek i temeljna ljudska zajednica - obitelj! No, suze i čvrsti stisak ruke majke pri rastanku te osmijesi djece još su nam jednom pokazali da i malim stvarima koje činimo od srca možemo polako graditi bolji, više čovječiji i Božji svijet.

Ako želite pomoći novčanom donacijom, broj žiro računa u Erste banci: 3203282027, Karmela Bajt

Marta Radoš
- 22:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 09.01.2009.

Zajednica žena Katarina Zrinski PGŽ posjetila Prihvatilište

U sklopu pružanja pomoći socijalno najugroženijim skupinama ljudi smještenim u humanitarnim ustanovama na širem riječkome području, Zajednica žena Katarina Zrinski PGŽ posjetila je večeras Prihvatilište za beskućnike "Ruže Sv. Franje". Sedam članica zajednice donirale su hranom i odjećom ljude bez krova nad glavom koji su im uzvratili svojim tužnim životnim pričama. Prema riječima predsjednice Zajednice Sonje Kaplan, ovaj posjet ih je još više potaknuo da i dalje čine dobro onima koji imaju posebnu potrebu za ljudskom pažnjom i ljubavlju te da široj javnosti pokažu kako svaki čovjek može pomagati drugome samo ukoliko on to želi.

- 21:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.01.2009.

Blagdan Bogojavljanja u Prihvatilištu

Svetu misu i klanjanje na današnji blagdan Bogojavljanja ili Tri kralja u kapeli Prihvatilišta ta korisnike i volontere predvodio je vlč. Nikica Jurić, župnik s Gornje Drenove
- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.