subota, 17.05.2008.

FSR i Frama iz cijele Hrvatske hodočastili u Jalžabet

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


U povodu 800. obljetnice rođenja sv. Elizabete Ugarske, danas se na nacionalnom hodočašću u Jalžabetu, jedinoj župi u Hrvatskoj posvećenoj sv. Elizabeti, okupilo više od 800 članova FSR-a i Frame, od čega i 40-ak braće i sestara iz riječkih bratstava. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak, i sam franjevački trećoredac, u koncelebraciji s provincijalom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Željkom Železnjakom, generalnim duhovnim asistentom FSR-a i Frame fra Ivanom Matićem i duhovnim asistentima. Hodočašće pod geslom "Zajedništvo sa sestrom milosrđa", svojevrsni je nastavak prvog nacionalnog kongresa FSR-a i FRAMA-e, koji je priređen protekle godine s temom "Milosrdno djelovanje Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u hrvatskom društvu danas", a ujedno i priprema velike hrvatske franjevačke obitelji za proslavu 800. obljetnice franjevačkog reda iduće godine.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Milodari prikupljeni na misi darovani su domovima za starije i nemoćne u Jalžabetu, čime je posvjedočeno zajedništvo i milosrđe prema mjesnoj Crkvi. Uz donaciju HFP sv. Ćirila i Metoda, ukupno je prikupljeno 1.130 kn.
Nakon "ručka iz torbe" i zajedničkog blagovanja "kruha sv. Elizabete", duhovni program hodočašća nastavljen je u dvorani predstavljanjem područnih bratstava FSR-a i Frame i njihovog milosrdnog djelovanja po primjeru sv. Elizabete, a u glazbenom dijelu nastupili su KUD Jalžabet i članovi Frame.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Na povratku kući, zaustavili smo se u Varaždinu gdje smo između ostalog posjetili posljednje počivalište fra Berislava Đurića, osnivača Frame Trsat.
- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.