utorak, 29.01.2008.

Prezentacija Prihvatilišta Osječkom područnom bratstvu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Članovi našeg bratstva u sklopu Skupštine Osječkog područnog bratstva FSR-a predstavit će u župi sv.Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku u subotu, 9. veljače rad Prihvatilišta.
U 16 sati isto će ponoviti za mjesno bratstvo u Belišću.
- 00:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.01.2008.

Preminula Nevenka (s. Veronika) Ružić

Danas se u 77. godini života k Gospodinu u vječnost preselila članica našeg bratstva Nevenka (s. Veronika) Ružić. Rođena je 10. srpnja 1932. godine, a u naše je bratstvo primljena 29. lipnja 1986. godine.
- 23:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.01.2008.

Najave događaja za veljaču

Liturgijski kalendar
2. Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnica – Dan posvećenog života
6. Pepelnica ili Čista srijeda (post i nemrs)
10. I. korizmena nedjelja i bl. Alojzije Stepinac
11. Gospa Lurdska
22. Katedra sv. Petra

Dan osoba posvećenog života
U subotu, 2. veljače, na blagdan Svijećnice u zajedništvu s Crkvom proslavit ćemo Dan posvećenog života, kao Bogu zavjetovani u bratstvu FSR-a. Toga dana smo pozvani tradicionalno u Katedrali sv.Vida sudjelovati u molitvi Časoslova i misnom slavlju.

Početak korizmenog vremena
S blagdanom Pepelnice ili Čiste srijede, 6. veljače, započinje vrijeme intezivnije priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs. U našem će se Svetištu svakog korizmenog petka i svake nedjelje moliti pobožnost križnoga puta. Osobito preporučamo molitvu, post i činjenje dobrih djela (Prihvatilište uvijek treba pomoć) kako bi duhovno spremni i radosni dočekali Uskrs.

Franjevačka duhovnost
U četvrtak 7. veljače iza večernje svete mise održat će se redoviti susret o franjevačkoj duhovnosti koje animira fra Ivan Miklenić. Posebno pozivamo novoprimljene članove.

Čevrti susret novicijata
U nedjelju, 10. veljače u 17 sati novoprimljeni će članovi našeg bratstva imati svoj četvrti redoviti susret novicijata u sobici FSR-a.

Devetnica za izbore
U petak, 15. veljače započeli bi s devetnicom s nakanom za nadolazeću izbornu skupštinu našeg bratstva 24. veljače. Devetnicu možemo obaviti ustrajući u npr. molitvi krunice ili pohađanju svetih misa u tih devet dana, kako bi zajedno zatražili pomoć Duha Svetoga povodom izbora za nove sestre i braću koji će Božjom providnošću upravljati našim bratstvom u naredne tri godine.

IZBORNA SKUPŠTINA FSR-a
Bit će u nedjelju 24. veljače, u 16 sati.

- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.01.2008.

Primanja za 12 novih framaša

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Danas je naša Frama postala bogatija za 12 novih članova!
Kako je rekla Marta, šaljući fotografije, svi oni iskazali su želju da koliko je moguće bolje slijede Krista kako je to činio Sveti Franjo.
Na bratstvu je sada da im bude podrška na tom putu, oni na koje će uvijek moći računati, dok su novoprimljeni, sa svojim početničkim žarom, pozvani svjedočiti radost življenja u Frami.

Primljeni su: Andreas Borbot, Mila Mezić, Andrea Medvedić, Filip Polegubić, Dolores Turkalj, Luka Totar, Marija Zelenika, Katarina Zubac, Domagoj Šokičić, Sandra Kvaternik, Martina Čuljat i Marin Mrvčić.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Obred primanja predvodio je duhovni asistent Frame fra Ivan Miklenić.
Novoprimljeni su se za ovaj prvi korak na putu življenja poziva u bratstvu Frame pripremali šest mjeseci kroz razdoblje inicijacije, a na tom putu učitelji su im bili Klara Uremović i Filip Mandić.
Ako Bog da, u studenom će ista postava stati pred Boga i zajednicu i izreći svoja prva obećanja u Frami.
- 20:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.01.2008.

Prilog iz Prihvatilišta na Radio Rijeci

Image Hosted by ImageShack.us


Danas je Prihvatilište posjetila dvočlana novinarska ekipa kako bi napravila 10-minutni prilog o radu Prihvatilišta.
Prilog se u cjelosti može poslušati sutra u 14.30 sati na valovima Radio Rijeke
- 23:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 05.01.2008.

Blagoslov naše sobice

Danas je fra Ivan Miklenić blagoslovio našu sobicu. Tom je prigodom, kao i prethodnih godina s. Vesna Žarkovac darovala franjevačke novake prigodnim poklonima.
- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.01.2008.

Umrla s. Stanka Vragović

Danas se k Gospodinu u vječnost preselila s. Stanka (Ruža Viterb) Vragović. Rođena je 10. 01. 1926. a u naše je bratstvo primljena 29.08.1965. godine.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!
- 22:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.01.2008.

Franjevačka duhovnost

Današnji susret iz serijala predavanja o "Franjevačkoj duhovnosti" fra Ivan Miklenić posvetio je temi obraćenja sv.Franje.
- 00:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se