ponedjeljak, 15.10.2007.

Ususret Danu borbe protiv siromaštva

Image Hosted by ImageShack.us


Otvorimo se posve u molitvi Bogu, molimo Ga raskajana srca i otkrit ćemo poslanje za koje nas je Bog izabrao. Pružimo mi Njemu ruku, a onda će On kroz nas pružiti ruku i drugima, onima koji već dugo nisu osjetili stisak ljudske ruke. Pružit ćemo ruke otvorena srca, ispunjeni čovječnošću i ljubavlju; svojom dobrotom ostavljajmo tragove u tome kako hodamo, dišemo, mičemo se, jesmo i stvarat ćemo komadić neba na zemlji. Svi smo braća i sestre na zajednčkom ovozemaljskom putu prema Gospodinu, hodali sredinom ili lijevom ili desnom stranom puta. Svaka strana vodi prema Njemu. Putujemo zajedno slabi i jaki, moćni i nemoćni, siromašni i bogati.

Image Hosted by ImageShack.us


Siromaštvo - riječ koja kod današnjeg čovjeka izaziva puno pitanja na koje donosi odgovore iz kojih iščitavamo ljudsku samilost, iritabilnost pa i bešćutnost čovjeka. Kao vjernici ne možemo preskočiti blaženstvo koje spoznajemo iz Govora na gori: " Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko!" No, nije dovoljno poznavati duh siromaštva, čovjek mora iskusiti siromaštvo, mora se saživjeti sa siromahom.
Siromašni ljudi su u pravilu veliki ljudi. Ponizno služeći najsiromašnijima, nadilazeći vjerske i druge zapreke, doprinosimo da zaživi Evanđelje ljubavi, koje me miče od moga egoizma i narcisoidnosti, evanđelje ljubavi koje me stavlja na raspolaganje drugima, da dajem, dijelim sve što imam i što jesam.

s. Angela Lovrić, FSR Trsat
- 21:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.