nedjelja, 16.09.2007.

Umro fra Jozo Vasilj

Povodom smrti fra Joze Vasilja, generalnog vizitatora Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv.Ćirila i Metoda 2005. godine, prilikom čega se susreo i s našim mjesnim bratstvom u svom pohodu.

Image Hosted by ImageShack.us


U franjevačkom samostanu na Humcu danas je u 64. godini života, 46. redovništva i 39. godini svećeništva, opremljen svetim sakramentima, umro fra Jozo Vasilj, član Hercegovačke franjevačke provincije.
Obnašao je službe župnog vikara, profesora na KBF-u u Zagrebu, profesora na FTI DI u Zagrebu, provincijala Hercegovačke franj. provincije, profesora i odgojitelja u Kongu, rektora Franjevačkog skolastikata u Kongu, provincijala provincije sv. Benedikta Afričkog, profesora na Sveučilištu u Mostaru, vizitatora provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, člana Povjerenstva za pripremu kauze mučenika, člana Vijeća za odgoj i obrazovanje, člana Povjerenstva za pokretanje stručnog časopisa, zamjenika gl. i odg. urednika Hercegovine franciscane. U misijama u Africi proveo je 12 godina. Umro je kao aktualni magistar novaka na Humcu.

- 01:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.