Evo pišem, pišem...

nedjelja, 13.08.2017.I ne biram način....

Povratak Amfibije - odluka je pala!

četvrtak, 10.08.2017.


Patak o savama - vodama dubokim

srijeda, 02.08.2017.


Pričala mi je moja mentorica kako se jednom zamalo utopila. To je bilo jedan jedini puta da je, kao sedmogodišnjakinja, išla na kupanje na Savu. Išao je i njen stariji brat s njom, a vodila ih je ujna sa svojom djecom. Mentorica je rekla kako joj se u jednom trenutku, dok je bila u plićaku, izmaknuo oveći kamen ispod nogu, a kako nije mogla pronaći novi oslonac našla se u jako dubokoj vodi. Nije znala ni plivati pa je počela zapomagati i vikati 'U pomoć' i 'Help', ali su joj se svi smijali jer su mislili kako se šali, pogotovo s onim 'Help' jer je on postojao samo u crtićima. Smijali su joj se i onda kad su je konačno odlučili izvući iz vode kojoj se već bila prepustila i koje se već pošteno nagutala.

Ja sam tada bio u svom bazenu i uhvatila me panika od njene priče, zaboravio sam u tom trenutku da sam patka i da znam plivati i počeo lamatati krilima i svojim novim perajama svom snagom, pokušavajući izaći iz vode.
Mentorica mi je onda rekla da se ne brinem jer da me ona čuva, a da grom u koprive i tako neće, ali da sam joj sad od toliko pljuskanja napravio na majici aluvijalnu lepezu, i kako će sad neki zbog mene misliti da je plitka... no, odmah me i utješila rekavši kako nije nikakva rijetkost da najmanje znaju upravo oni koji misle da znaju više.
Dugo smo se onda tome zajedno smijali.
Ja sam poslije išao u rječnik provjeriti što znači 'aluvijalna lepeza'.
Patak mašta o karijeri

Ajme... izgleda da me onaj Fresh sustiže na listi popularnosti. Kako me to namučilo; hodao sam cijelu noć kao prof. Baltazar amo-tamo i smišljao što da napravim. Sve mi se u glavi vrtjelo i mislio sam samo na šarene epruvete.
A onda mi je moja dobra mentorica rekla da se ne brinem, i da Freshu prepustim svu slavu jer je on imao jako malo sreće u životu, i da će onda ona odabrati neke od mojih boljih fotografija i poslati u one agencije što znaju prepoznati prave talente.
Jer da je, zbog ljudske zavisti, najteže steći priznanje u svom selu, pa ćemo to onda pokušati u svijetu...
Pa sam pristao, i sad mi je lakše. I odmah sam počeo vježbati poze i koketirati sa svjetlom i sjenom... ak' budemo radili one umjetničke c/b fotografije.
Jedino na aktove neću pristati, to nikako... i bolje joj je da me ne nagovara.

Đavo u selu - Patak izlazi na bis

utorak, 01.08.2017.Osamdeset godina nakon premijernog izvođenja u Hrvatskoj (HNK Zagreb 3.travanj 1937.g.), klasik Frana Lhotke - balet 'Đavo u selu', i HBK (Hrvatsko blogersko kazalište) postavlja na svoje daske.
A shvativši kakvu su plesnu veličinu dobili u svoje redove, Patka su odmah angažirali i dodijelili čak nekoliko glavnih uloga, te se on zbog toga, a nakon briljantnog nastupa i velikih ovacija publike, nekoliko puta vraćao na pozornicu nakloniti; po dva, pa čak i tri puta odjednom.
U izvedbi, u kojoj se pazilo da bude što sličnija originalu, sudjelovali su svi članovi Blog. hr-a, a što su o svemu tome rekli, možete pogledati u prilogu...<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>