Fressssssh

nedjelja, 03.06.2018.

Post sa slikom

Slije nisan napravijo ja, ja ni sa polaroidon nisan zna Napravit sliku a kamoli s kompjutorom




Obziron da san doživio salvu kritika, moj ego je povrijeđen i iman ozbiljnu krizu identiteta, razmišljan da prekinen nadasve plodonosnu blogersku karijeru.

Jeste primjetili kako smo oguglali na pojavu rasprostranjenu po Europama da neki rođo izvadi čakiju prikolje par ljudi dok viče Alahu akbar, ili da malo gazi pješake ka šta ona kugla gazi čunjove, na kuglani.

Oćete li da van izvadim tekst iz arhive kad sam vam govorio da će se to dogodit, dok ste vi patetično kitili profilne slike na fejspuku, francuskim zastavama.

Već tada je bilo jasno da će zlo pobijediti, jer zlo pobjeđuje ne činjenicom da ono postoji, nego tek kada se naviknemo na njega, kada više u nama ne izaziva reakciju.

Prošli vikend su u Berlinu desničari protestirali protiv imigracijske politike Angele Merkl zvane Muti, ljevičari su protestirali protiv desničara, otprilike u isto vrijeme je u Chemnitzu koji je 190 kilometara od Berlina, imigrant sirijskog porijekla odvukao petnaestogodišnjakinju u podrum, i kako njemački mediji kažu brutalno je silovao.
Njemačka policija je pokušala zatajit identitet počinitelja i tek pod pritiskom medija su priznali da je silovatelj Sirijac.

Onda sjećate li se tih prvih ubojstava, francuskih zastava na fejspuk profilima, i Milinim fontanama, šoka i nevjerice, jel da da se sjećate, a znate li da je prije pet dana u Belgiji, ubojica vičući Alahu akbar, nožem na ulici iz čista mira izbo dvije policajke, oduzeo im pištolj, ubio slučajnog prolaznika, i dokrajčio policajke Istanbulskoj konvenciji uprkos, jel da da nemate pojma.

Nisam vidio nikoga da ima belgijsku zastavu na fejspuku, a niti Miline fontane, nisu svijetlile u bojama belgijske zastave.

Znači li to sa smo se navikli na zlo, znači li da je zlo pobijedilo, Njemačka u kojoj je kancelarka Angela zvana Muti, u kojoj štrajkaju i lijevi i desni, a sirijski imigranti brutalno siluju petnaestogodišnjakinje, traži od Hrvatske da zatvori granicu, i prijeti se da će sve imigrante koje nađu vratiti u Hrvatsku, dok Mađarsku recimo u tom kontekstu uopće ne spominju.

- 12:06 - Komentari (50) - Isprintaj - #