Veljača 2018 (30)
Siječanj 2018 (41)
Prosinac 2017 (48)
Studeni 2017 (42)
Listopad 2017 (37)
Rujan 2017 (25)
Kolovoz 2017 (29)
Srpanj 2017 (20)
Lipanj 2017 (30)
Svibanj 2017 (32)
Travanj 2017 (34)
Ožujak 2017 (34)
Veljača 2017 (30)
Siječanj 2017 (33)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (5)
Listopad 2016 (22)
Rujan 2016 (32)
Kolovoz 2016 (25)
Srpanj 2016 (39)
Lipanj 2016 (24)
Svibanj 2016 (18)
Travanj 2016 (27)
Ožujak 2016 (27)
Veljača 2016 (12)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (25)
Studeni 2015 (27)
Listopad 2015 (32)
Rujan 2015 (39)
Kolovoz 2015 (6)

< veljača, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Dikod uđe a Dikod i ne uđe.

Mate Baturina

Linkovi


Da je posranom do potoka, opra bi se.

Moja pokojna baba Luca



garmin 220

FreshCaYg
22.02.2018., četvrtak
Balada o staroj koki



Bila je koka
Nemirna oka
Živahna boka

Bila je najljepša na dvorištu
Ko primabalerina u kazalištu

Imala je moćan batak
Ko matematički zadatak

Imala je prsi
Od kojih te prođu srsi

Nije se previše trošila
Ni jaja nije nosila

Od zlatnih zrna kukuruza
Rasla joj je i zanosna guza

Svi pijetlići mladi onako ispod oka
Govorili su dobra je stara koka

Sve je bilo dobro dok na koncu
Stara koka ne završi u loncu


Svaki pravi gurman a znamo da su to Tigi, Golden, i Kupus a niukom slučaju nisu Vlad i Kojotica, iz čijih se ispada jučer vidilo da nemaju pojma o gastronomiji, a pogotovo o janjetini, zna da je od stare koke, koja se spominje u kontekstu dobre juhe puno bolji pivac lešo.


Svi vi koji niste probali pivca lešo ste ozbiljno emocijonalno uskraćeni, jer emocije koje izaziva pivac lešo su neopisljive.

Pivac lešo se likvidira tradicijonalnon metodon uz pomoć gajbe i sikire.
Onda se ošuri i očerupa, pa se zeru na vatri ošuri da se spalu one dlačice šta ostanu kod čerupanja.
Tako depilirani pivac se meti u lonac, i da ne bi bijo usamljen stavi se kapula koja se prvo malo zapeče na ognjištu, malo karote, koren od petrusimula i od selena, sol i papar u zrnu.

Onda se pivac kuva dok se ne skuva.

Kad se pivac skuva odlije se malo juhe u kojon se je kuva, pa se na njon skuva pura, domaća ne one instant pizdarije.

Pura se uspe u juhu i onda se u njon kuvačon probuši rupa i tako se kuva dok nije gotova.

Kad je sve gotovo onda se pivac izriže na komade i posoli krupnon morskon soli.

Šta vi mislite o starim kokama, jeste li imali kontakata sa blogericama koje bi se mogle nazvat starim kokama, kakva su van iskustva s njima.



- 07:48 - Komentari (52) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se