Klikni tu >> NA VRH
Opis bloga:
Zdravljem do srece ili srecom do zdravlja, isto ti se 'vata. Mislim da nema jednog bez drugog.
Ne mislim nikome pamet prodavati, jer postoje ljudi koji od toga zive, vec cu nastojati normalnim "narodnim" jezikom iznjeti svoje misljenje o nekim stvarima vezanima za zdravlje, kako tjelesno tako i mentalno te materijalno.
TEMATIKA
Tjelesno zdravlje:
Sad je stvarno dosta
Prvo ide ciscenje
prvi dan
drugi dan
treci dan
Opet o ciscenju
Riza na mlijeku
ciscenje, nakon 8 dana
po lojtrici gor, po lojtrici dol...


Mentalno zdravlje:
Nesretni ste ili nesigurni u sebe i svoje sposobnosti
Vijesti nase ...
Jurac dragi gledaoci
Vazno je osjecati srecu...

Materijalno zdravlje:
Trebate vise novaca ili vecu kucu i bolji auto
Kako do para...
Kako do para, dio 2
Sve je moguće

zdravljem do srece

29.07.2008., utorak

Sve je moguće

Prije par mjeseci 7.4.2008. sam napisao nekoliko redaka, na temu zakona privlacenja. Konkretna tema je bila privlacenje novca, no zakon je isti, sve su ostalo nijanse. Nekima se svidjelo, neki su vrlo skepticni, a vjerojatno ima i onih koji misle da nisam normalan. No to je sve normalno. Kako bi dosadno bilo da smo svi isti. no

Da ponovim u nekoliko recenica, sta ti je sve potrebno za uspjesno privlacenje zeljene stvari, osobe ili situacije.
1. Jasno definirana namjera tj. cilj i jaka zelja za njegovim postizanjem
2. Vjera da ces taj cilj dobiti tj. postici, dakle vjera u mogucnost postizanja cilja

Da sad ne prepricavam kompletnu povijest i razloge odlaska u inozemstvo, dotaknut cu se samo zadnje dvije godine naseg otvaranja sirim vidicima i drugacijem pogledu na svijet.
U relativno kratkom periodu, uspjeli smo rijesiti svoje financijske probleme, kupiti kucu (na kredu naravno), obnovili smo svoj vozni park, da ne spominjem sad plazmu, fotice i ostale igracke koje smo si priustili.

I supruga i ja imamo zanimljive i dobro placene poslove, a kao najnovije postignuce, uz njene dvije promocije u samo sest mjeseci stigao je i novi auto i to ne bilo kakav, vec novi BMW. Situacija sada i od prije dvije godine je nebo i zemlja. Bitna stvar je da smo bez obzira na situaciju zadrzali optimizam, entuzijazam i zelju za ucenjem i napredovanjem...

Evo par slika novog tutaca. Ne zato da nekom vadim mast, vec kao inspiracija svima onima koji se spremaju poraditi malo na sebi i prihvatiti ponesto drugaciji pogled na svijet koji nas okruzuje.


stize bembura doma


unutrasnjost je od krem umjetne koze


boar computer, navigacija, muzika... jos nije prebacen na engleski


nista bez klime...


jedva je u sliku stao... ;)


pored malog ayga izgleda jos veci...

Osobe koje su nas inspirirale na putu kojim smo krenuli:
Abraham Hicks, Mike Dooley, James Arthur Ray, Joe Vitale


- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

---== # ==---

16.07.2008., srijeda

Riza na mlijeku

Nisam to jeo jedno 30ak godina, ali se sjecam kaka je stara to radila. Vidio sam nekakave gotove pripravke tog tipa u ducanu koji se niti formom niti okusom nemogu niti pribliziti doma skuhanoj rizi na mlijeku.
Nesto o kuhanju rize znam iz vlastitog iskustva jer sam na domacinstvu imao kuhanje rize kao zadatak. Priznajte, koliko vas uopce zna sta je to domacinstvo?

No da ne tratimo vrijeme, ajmo mi na posao. Ja uzmem kutiju rize od 400-500gr i nasipam ju u (mislim) litru kipuce vode. Unak da vode bude vise od rize. To se onda kuha dok se voda "ne potrosi". Tu je negdje i riza vec kuhana. Malo treba i promijesati i ne kuhati na prejakoj vatri, da se riza ne zalijepi za dno. Ja kuham u Zepter loceku, pa mi nije problem to ocistiti, ali bolje da se ne vlovi...



Kad se riza skuha, 1/3 stavim u siroku i malo dublju tavicu, te sve to zalijem mlijekom. Zasto u tavicu? Kajaznam, tak je to moja baka kuhala mlijeko u tavici, jer je valjda mogla primiti lakse za rucku od tavice nego li za ruckice od lonca. Druga je prednost to da se kuha na vecoj povrsini, pa se pogadjate, riza ne zalijepi tako lako za dno.



To se tako kuha, sve dok se mlijeko skoro "ne potrosi". Sad ce oni nesto iskusniji primjetiti da mlijeko ima tendenciju zapaliti van iz posude u trenutku kada bude kuhano. E to je treca prednos kuhanja u tavici, a postoji i mala tajna koja se zove dodati secer u mlijeko tijekom kuhanja, pa nece iskipiti.



Ja to onda sebi samom (zena se zgraza nad tim jelom) serviram u porculansku zdjelicu. Cisto s prakticne strane je zgodnije servirati u duboki tanjur jer se onda kao i gris, riza moze razmazivati po rubovima tanjura radi brzeg hladjenja, ali u moju zdjelicu stane vise nego li u duboki tanjur, pa... ;)

Skoro sam zaboravio da se po vrhu moze posipati s ribanom cokoladom, Kras Expressom ili kao u mom slucaju cimetom u prahu.

prijatno, u slast i dobar tek

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

---== # ==---

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Tudji blogovi:
Jelena Vukosav
Fat Camp - prva epizoda
Fat Camp - druga epizoda
Fat Camp - treca epizoda

Bila nekad kemik
O Chondropathii PF

Za bucke debeljuce
za debeljuce