mislim da imam (da li se to tako kaže?) neki blagi oblik sinestezije.
naime, raspoloženja su mi popraćena mirisima. pa tako ako sam loše volje, sve mi nešto smrdi, a da sam dobre volje stalno osjećam neki fini miris.
postoji tu čitav niz nijansi i ne mogu reći da li se neki miris ponavlja i veže isključivo uz neko određeno raspoloženje, ili se svaki put radi o nekom novom mirisu. Znam da su mi mirisi uvijek neraspoznatljivi, tj. ne mogu odrediti što to mirišim, odnosno što mi to smrdi.

Dugo mi je trebalo da shvatim da je to zaista tako nešto, "na rubu znanosti".
Prvo sam se isčuđavala kako drugi to ne osjete, onda sam mislila da to ja smrdim/mirišem, ali vrlo lagano pa da drugi to ne mogu osjetiti. Međutim koliko god gurala kvrgavu nosinu MOG ČOVIKA u sve zakučke mog tijela da provjeri "jesam li to ja", on nije ništa posebno osjetio. Osim toga ja ne koristim parfeme (zapravo, vrlo rijetko) i ne volim mirise u različitim proizvodima tipa sapun, mlijeko za tijelo i sl... pa i koristim uglavnom one "bez dodanih mirisa".

Nakon što sam isključila sve "racionalne" mogućnosti zaključila sam da je to na "psihičkoj bazi" (kao, uostalom još mnogo toga kod mene, ali više o tome drugi put).

Ne znam kako vam to zvuči, ali moram priznati da to zna biti vrlo teško, čak i kad se radi o vrlo ugodnim mirisima. Eto, već nekoliko dana osjećam fini, mekani, baršunasti, a istovremeno vrlo osvježavajući miris. Izluđuje me! stalno šnjofam okolo šta to miriše. Mozak jednostavno ne može prihvatiti činjenicu da ništa ne miriše već da je taj miris "virtualan", da ne postoji, da je to samo meni u glavi...

Ipak najgore je kad sam loše volje. zamislite, em sam loše volje, em mi stalno nešto smrdi. I ponekad je to nekakv smrad truleži, nekad nekakve paljevine, ili žabokrečine, nekad jednostavno smrdi, bože sačuvaj!

Možda to nije sinestezija, možda je nešto drugo, ne znam, ali trenutno se valjam u baršunastim jastucima mladog cvijeta slatkastih isparavanja svježeg planinskog zraka...

18.06.2007. u 00:49 | 6 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (6)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (4)
Listopad 2006 (5)
Rujan 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

UPOZORENJE

Ovaj blog nije podoban za djecu mlađu od 20 godina, ne zbog obsceno / seksualno / nasilno eksplicitnog sadržaja bloga, već zato jer sam ja žena u godinama i nemam previše živaca za nedojebanu mlađarju i njihove komentare.
Stoga, ukoliko ste mladi i neiskusni (ili se samo tako osjećate), ljubazno molim da se suzdržite od glupavih komentara jer autoricu ovog bloga oni zaista ne interesiraju.
Unaprijed zahvaljujem na razumijevanju.

Opis bloga

Vodim izrazito dosadan život pa kad bi vam počela pisat tipa "šta sam danas radila" lipo bi me svi vi poslali "tamo odakle san i došla". Lipi moji, ja vam ne putujem ko Marisi, ne studiram kul faks ko Jelena iz NY, nema gejpeder frenda ko Xiola, i, šećer na kraju (a mjesto mu je na vrhu), ne vladam blogom ko kralj bloga Hybrid ... shvatili ste?

freeuterus@yahoo.com

jaja u košarici

Ja, Me, Io, Ich, Mi, Je...
Kurva ili bolesnica
Moj čovik iliti divji muž
Čemu blog
Seksualno iskorištavanje
The Little Giant Girl
Mušičava i razmažena gđica. Prava Ljubav
Sex i tuđi novac
Plemeniti egoizam
To Be Or Not To Be
Što sam jučer radila
Život općenito
Infetana