Vojna tehnika, povijest oružja!

subota, 19.04.2008.

America's Army širi bazu igrača

Američka je vojska, radi populariziranja vojničkog poziva i širenja novačke baze, izdala računalnu igru America's Army, koja spada u popularni žanr "pucačina iz prvog lica" (FPS-First Person Shooter). Kako je igra dobro načinjena i odlikuje se realizmom, odmah je našla krug ljubitelja. Stalno se nadograđuje da bude što zanimljivija igračima.

Tako je posljednja inačica, America's Army: True Soldiers, najprije izdana za igraću konzolu Xbox 360, pa za PC. Inačica za PC računala najprije je bila predstavljena na konferenciji posvećenoj suradnji vojske i industrije. Prvi testeri igre bili su vojnici sa stvarnim terenskim operativnim iskustvom. Njihovi su komentari bili vrlo pozitivni. Osobito su pohvalili autentičnost, način djelovanja pojedinih oružja i zvukove te naglašavanje timskog rada.

Komentari opće igračke publike također su pozitivni. Treba imati na umu kako je America's Army igra s oko 8,8 milijuna registriranih igrača, koji su dosad potrošili više od 200 milijuna sati na igranje te igre. Zadnja je inačica obogaćena virtualnim prikazom nove tehnologije za praćenje snaga Blue Force Tracker, koja se uvodi i u stvarnosti.

Programeri rade na najnovijoj inačici igre, America's Army 3.0, koja bi se trebala na tržištu pojaviti do konca 2008.

Igra svim zainteresiranima na moderan i mladoj populaciji na prihvatljiv način prikazuje stvarnost vojničkog života u njegovu najtežem, terenskom, operativnom izdanju.
- 01:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>