DODACI


free web counter

free web counter







Preporučujem pročitati:

Putovanje duša

Knjigu možete naći :

Katarina Zrinski - osobni razvoj
VEBLE - knjižara


Pronađite me i ovdje:



Free by nature

Jug.....

Vidim da slike mogu zbuniti čak i južnjake. Evo ih još malo...Nadam se da će sada biti lakše.













- 10:59 - A sad da vas čujem (4) - Troši ti se papir - #

Pozdrav iz ....

Naravno da ste odmah pogodili odakle.



Bilo je lijepo, zanimljivo i toplo. Krenuli smo u subotu rano ujutro i razgledavali Split te hrvatske južne otoke do sumraka.
Možda bi nekome bilo muka od ovolikog putovanja, ali za te postoji Kvarner i sjeverni Jadran. Meni je uvijek put bio ispred samog mjesta boravka. Jasno da sam nakon puta umoran i sam sebi smrdim prije no što se otuširam ali nisam zažalio putovanje.
Lijepo je i to što smo išli starom cestom (preko Slunja,Plitvica,Vrlike,Knina i Sinja) nauživali se hrvatskih ljepota o kojima su svima puna usta no ipak se odluče radije za 130 i više km/h jurnjavu do mora. Ti se ako ništa drugo nagledaju se hrvatskih tunela i ulaza u iste rolleyes.

No dobro, kako 'ko voli. Grad i okolica vrve turistima svih rasa, vjera.... Domaćini nisu previše uložili da im se isti vrate i dogodine (bilo da su nezainteresirani ili uvoze loše sezonske radnike) no u vlastitom aranžmanu grad i okolica su otvoreni za svaku vrstu istraživanja. Ponuda zabavnih događaja je na razini sunca i mora uz nezaobilaznu Morešku. No zato se u restauracijama uz zidine i u gradu može uživati u svakojakim kulinarskim delicijama. Jasno ima i pizza te ćevapa (da me netko krivo ne bi shvatio).

Nisam primjetio nekekva obilježja u moru do kuda se može plivati ili glisirati, vidio sam da su kupaći često izmedju čamaca i glisera. Valjda se bez nemilih dogadjaja nitko neće tome dosjetiti. nono
Cijena je spuštena tek pošto je sezona pokazala da su turisti odlučili ne plaćati za istu stvar svake godine sve više i više. Čini mi se da im niti to nije pomoglo da napune hotele i apartmane. Šteta, iako će brojke pokazati drugačije , naš turizam ne ide u najboljem smjeru. Naprotiv ide tamo gdje su već zaglibile destinacije poznate s početka '90 godina prošlog stoljeća. Znam iz prve ruke.

Zato uživajte dok još imate u čemu uživati (osim suncu i moru) dok ne kupite svoj prvatni jedrenjak ili jahtu, a tada se šire vidici.


- 14:53 - A sad da vas čujem (2) - Troši ti se papir - #

Joj kad će to more..... !?

Brojim dane... a bome i potrošene kune. Konačno prije nekog vremena uspio sam naći nešto za svoju obitelj i sebe, nešto što, nadam se, mogu financijski i psihički podnijeti.
Jasno bio je to jedan od onih last minute aranžmana (koji usput budi rečeno odgovara mojim prvotnim željama). Za koji dan ćemo prema jugu lijepe naše. Digitalac je već spreman, stvari se samo gomilju, ne daj Bože da bi nam jedan kofer bio dovoljan. puknucu
Radovi u mom gradu su poprilično poodmakli i kad se vratimo nadam se da će biti bliže kraju no sredini.
Vele 90 % sugradjana ide na more putem kredita nisam niti ja iznimka , nažalost !? No razlika je u tome što kod mene postoji odluka da ne platim cash jer će novac nešto i zaraditi. Ako ga ne ulovi ljetna fjaka.
Možda potraje i za dionice T-HT a kiss



- 20:14 - A sad da vas čujem (1) - Troši ti se papir - #

Jutarnji....

Baš sam na putu do posla uhvatio ovu sliku pa je probah staviti u formu Haiku.
Dobra večer
A ne ne, Dobro jutro
Susret na nebu


Nadam se da će "Dobro jutro" potrajati i prevladati nad oblacima.

- 08:19 - A sad da vas čujem (5) - Troši ti se papir - #

Zakoni, ah zakoni

Vjerojatno putem glasila znate kao i ja da smo usred "velikih" zakonskih promjena. rofl Pogotovo što su izbori bliži to se više čuju pametni prijedlozi i rade se sitni ,gotovo beznačajni ustupci, kako bi se privukle muhe koje vole taj neodoljivi vonj napuhanih obećanja.

Pa eto npr. božičnica će ići do 2500 KN a dječji doplatak do 600 KN. Ključna riječ za moje oko je ona rječca "do".
Muhe već troše te novce i znaju za koga će glasati. A onda 4 godine nadanja i čekanja, pa opet možda jedan "do".
Ma dobro nije baš da se nekim do zakona neću okoristiti i ja sam, kao ulagač i netko 'ko teži tome da mu život u budućnosti ne zavisi od sitnih,tuđih obećanja, no
Vuk dlaku mijenja ali ćud nikako
još mi zvoni.
Vidim oporavljaju se tržišta dionica, ljudi su opet optimističniji i sve je OK. Blago si ga je nama.
Baš me zanima mišljenje bilo čije na pitanje "Da li je pošteno platiti nešto što nemaš prilike koristiti?". Naime nešto slično doživio sam danas i još su mi rekli da je to po zakonu. Jasno taj zakon nitko neće niti taknuti. Taj ne donosi glasove birača. Dati ću vam hint...... radi se o strancima..smokin
No nije sve tako crno, naprimjer more je plavo, dolari su zeleni, crvene se friško preplanuli Česi i Švabe... Joj biti će love vele rekordna sezona. Blago nama, barem onima koji su uložili u dionice ičega vezanoga uz hrvatski turizam.
I tako, sad kad sam se izjadao i izudarao svoju tipkovnicu (nekad sam joj tepao tastaturo,keyboard moj) odoh prošvrljat Interetom (dok i njega ne promijene).

- 20:16 - A sad da vas čujem (0) - Troši ti se papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2015 (1)
Veljača 2013 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Želite li na najbolji mogući način iskoristiti svoje dane ili biti tek prolaznici ? Ako ste ovo prvo pridružite mi se na ovom blogu svojim idejama, iskustvima i prijedlozima (financije, zabava (putovanja i fotografija)).

Lighthouses in Croatia

Vikend putovanja

Croatia map


Moj Alter Ego blog


Kenya in my heart

Samobor, 23.09.2007.



Samobor 18.06.2008.



View My Stats