Kuhinjska Ljubav - Krem Juha Od Povrća

petak , 09.01.2015.

Rekoh vam već da volim kuhati...
Kad mi je užasno dosadno uđem u smočnicu i pogledam kaj sve imam od namirnica i stavim se praviti neke kekse, kolače (ima jedan total bez mlijeka - ide voda - i jaja i tak je fiiin!!!) ili pak nešto slano kad se sa starcima dogovorim da ću ja skuhati ručak.
Volim eksperimentirati. Kuhinja je kreativnost. Jasno, trebaš znati kaj sve može ić zajedno a kaj ne... Ali ponekad malo riskiranja dobro dođe :P
Naučila sam da moram zapisivati te moje izmišljene mixeve, jer na kraju ispadne odlično i tko god proba moli za još.
Tko zna, možda jednog dana uspijem upisati neki tečaj i TKO zna možda nešto od toga pretvorim u posao :) Još sam mlada, još imam nade ;)

Danas sam napravila krem juhu od povrća.
I ne... Ne stavim sve zajedno kuhati u lonac i potopim vodom propasirajući sve na kraju. Izgubi se pola okusa.

Ja to radim tako:


2 velika luka
4/5 režnja češnjaka
1 velika ili 2 manje cvjetače
1 manji kelj
1 manji svježi kupus
7-10 krumpira
3-5 većih mrkvi
sol/papar po želji
malo vegete
1 goveđa kocka
jedno 3dl mlijeka
malo ulja
1 staklenka Bonduelle kukuruza (opcijonalno)

Operem cvjetaču i stavim ju zasebno kuhati sa goveđom kockom. Raskuham ju tak da se poslije može lakše miksati.

U međuvremenu nasjeckam luk,češnjak i mrkvu. Stavim u jedan veliki lonac (ja napravim veću količinu jer poslije to sve raspodjelim u one kutije od sladoleda i zaledim) sa par žlica ulja (ja koristim maslinovo ali može i suncokretovo). Malo popaprim i posipam sa žlicom vegete. Ne treba više i ostavim da se krcka.

Dok se to dinsta, ogulim krumpir i režem ga unutra na sitne kockice. Ako se počne malo lijepiti na dno dolijem malo temeljca iz cvjetače. (Ukoliko se odlučite na verziju s kukuruzom, tu izlite unutra onu tekućinu iz teglice.)

U sve to dodam nasjeckani kelj i kupus. Kad je sve to omekšano u to dodam cvjetaču zajedno sa juhom u kojoj se kuhala. Sve dobro izmiješam i nadolijem mlijekom. Pustim da prokuha par minuta. Probam ak šta fali od soli i papra i to je to. Kad je sve skuhano ugasim, izmiksam sve minipinnerom dok je još toplo i u to ubacim onda kukuruz.

Poslužim uz tostirani domaći kruh, kap maslinovog ulja, naribanog parmezana i malo papra,

Evo vam fotkice :-)



Ak vam se sviđa probajte; lagano je, fino a obzirom da je sve kremasto i klinci bi to voljeli (pogotovo ako sa strane skuhate koju hrenovku i narežete unutra! Neće odbiti!)

Možete u to dodati drugo povrće i maknuti neko od ovih sa liste. Kako god zaželite :)

Dobar tek!!!

Oznake: kremjuha, juha, gastro, Food, klopa, hranafotografija, hrana

<< Arhiva >>