FRAMA TRSAT

29.01.2010., petak

Primanja . . .

Dragi moji,
Danas je bio nadasve važan i radostan dan za našu framu. Danas su naši ''pačići'' (kako ih mi zovemo od milja), primljeni u mjesno bratstvo franjevačke mladeži na Trsatu. Dakle, najnoviji članovi našega bratstva su:
Dijana Barkić, Iva Cincarević, Iva Ćurić, Mia Jakopović, Ivo Pekić, Verena Šamanić i Antonio Šarić.

Nakon samoga obreda primanja, naši ''novi'' framaši su imali nadasve interesantan susret – zabavni kviz o životu Sv. Franje i Sv. Klare te o općem znanju iz vjeronauka, odnosno općem znanju temeljnih pitanja naše vjere. . .

Našim novim framašima želimo puno puno puno radosti pripadanja našoj zajednici, šireći radosna srca Evanđelje po primjeru Sv. Franje gdje god prolazili. . . .

Naravno, slikica slijedi uskoro

- 23:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Primanja . . .

Dragi moji,
Danas je bio nadasve važan i radostan dan za našu framu. Danas su naši ''pačići'' (kako ih mi zovemo od milja), primljeni u mjesno bratstvo franjevačke mladeži na Trsatu. Dakle, najnoviji članovi našega bratstva su:
Dijana Barkić, Iva Cincarević, Iva Ćurić, Mia Jakopović, Ivo Pekić, Verena Šamanić i Antonio Šarić.

Nakon samoga obreda primanja, naši ''novi'' framaši su imali nadasve interesantan susret – zabavni kviz o životu Sv. Franje i Sv. Klare te o općem znanju iz vjeronauka, odnosno općem znanju temeljnih pitanja naše vjere. . .

Našim novim framašima želimo puno puno puno radosti pripadanja našoj zajednici, šireći radosna srca Evanđelje po primjeru Sv. Franje gdje god prolazili. . . .

Naravno, slikica slijedi uskoro

- 23:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2010., nedjelja

Framaški nogometO da, niste krivo pročitali naslov ovog post-a. . . današnja tema je ni manje ni više nego framaški nogomet.

U subotu 23.01.2010 u dvorani OŠ Srdoči odigrao se malonogometni turnir. U nastavku slijede dojmovi trsatskog framaša Ivana Anđelića (ujedno i predsjednika područnog vijeća Primorskog istarskog bratstva Frame) sa spomenutog sportskog događaja:

Ove subote u dvorani OŠ Srdoči, framaši Riječkih bratstava (narančaste majice) suprotstavili su se s malonogometnim ekipama, odnosno e ekipom korisnika i volontera prihvatilšta za beskućnike Ruže Sv. Franje (iz Rijeke) i s ekipom Franjevačkih novaka predvođenih njihovim magistrom sa Trsata. Ideja je bila da se svi malo družimo, napose da razigramo ekipu korisnika prihvatilišta od kojih će neki igrati za nacionalnu selekciju beskućnika, pa njima to super dođe kao pripremni trening (ili prijateljska utakmica . . .). Ideja je bila da svaka frama ima svoju ekipu . . .ali kako nas je sa Trsata došlo samo troje, muških..kad smo ''u banani'' kombinirali smo ekipu sa Krnjevčanima...(koji su nas radosna srca u bratskome duhu primili)

Ali to nije sve, (kako možete na fotkama vidjeti) zaigrale su i naše hrabre djevojke, framašice sa Krnjeva i Trsata, (dok smo mi odmarali između utakmica) koje su sa puno žara i vatrenošću odigrale svoju malonogometnu utakmicu, iako bez adekvatne sportske opreme, pa za idući put pozivam framašice svih (riječkih) bratstava da sastave i ženske malonogometne ekipe (ja to ozbiljno), jer imaju više tehnike od nas

Hvala fra Zoranu i Trsatskim novacima, nadam se da će nam se pridružiti i drugi put.

I ukratko predlažem subotu za 2 tjedna (06.02.2010) da to ponovimo, ali malo organiziranije, da se odazovu sve frame, i da dođe veći broj navijača, da to pretvorimo u zajedničko druženje riječkih framaša i fratara..a pri tom i učinimo i humanitarnu (karitativnu) gestu, jer to puno znači korisnicima prihvatilišta...

Znači za 2 subote, na Srdočima...

Hvala voditeljici prihvatilišta s. Vilmi, koja je bila uz nas i koja je za nas i ''sredila'' dvoranu (nadam se da ćemo moći i ubuduće računati na njezinu potporu)

Eto dragi moji, to je što se tiće ovotjednog nogometnog turnira, a ako želite saznati kakvi će biti dojmovi sa slijedećeg malonogometnog turnira, čitajte nas i dalje . . .

(zbog tehničkih problema slikice dolaze naknadno - sorry)

(DT)


- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2010., četvrtak

Novosti kod susjeda . . .


Dragi moji,
da ne pričamo na našem blogiću uvijek o događajima koji se odnose isključivo na Framu Trsat, evo radosnih novosti kod naših susjeda . . .
Naime, 13. siječnja 2010. u prostoji Frame u Franjevačkom samostanu svetišta Majke Božje Lurdske na Žabici održana je izborna skupština mjesnog bratstva Frame.

Tom prilikom framaši sa Žabice izabrali su dolje navedene članove vijeća koji će obavljati slijedeće uloge u narednoj ''framaškoj'' godini:

Predsjednica: Nina Lukež
Potpredsjednica: Katarina Perica
Voditelj formacije: Darko Rončević
Tajnica: Rebeka Pavlović
Blagajnica: Silvana Buneta
6. vijećnik: Natalija Lončarek
7. vijećnik: Adriano Stipanov


Najsrdačnije čestitke novo-izabranom vijeću naših framaških ''susjeda'' i neka ih dragi Bog prati na njihovom putu da uvijek djeluju na dobrobit svoga bratstva, te puni ustrajnosti i zajedničke sloge povedu framu Žabicu na pučinu još jedne ''framaške'' godine . . .


PS. na slikicama je njihovo vijeće, s asistentima i predstavnicima područnog vijeća
(zbog tehničkih problema slikica dolazi naknadno - sorry)

(DT)


- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2010., ponedjeljak

I prođe mjesec prosinac . . .Dragi moji,
počela je ponovno škola, predavanja na fakultetima, i svi se polako vraćaju sa godišnjih odmora, i ponovno se pokreće jedna ''radna'' rutina života. . . razmišljam, pomalo sa nostalgijom o vremenu koje je iza nas, o mjesecu prosincu koji je doslovno samo proletio . . . Mislim na sva ona radosna jutra kada smo, zajedno mi framaši, odlazili na zornice (u 6 ujutro), prvih par dana smo bili pomalo umorni ali vodila nas je jedna neopisiva radost koju jednostavno nije moguće riječima opisati . . . to su posebni trenuci prožeti Božjom milošću, jer, . . . ima li nešto radosnije od ulaska u novi dan pjevajući i moleći se radosno Gospodinu. Nakon zornica okrijepili bismo se čajem i pokojim slasnim zalogajem izmnjenjujući informacije o obavezama koje su nas čekale spomenutog dana.
Ostale su mi u slatkom sjećanju male molitvene nakane koje bismo izmjenili tokom doručka za razne ispite, kontrolne, usmena ispitivanja (s obzirom da se približavao kraj polugodišta a i pojedini studentski rokovi su bili aktualni . . . u tim ''malim i slatkim'' trenucima se na jedan poseban način osjećala povezanost među svima nama. . . koja naravno traje i danas ali za vrijeme došašća sve je nekako posebno, radosno isčekivanje rođenja našeg Gospodina . . .
Nadalje, pred sam Božić održala se, već tradicijonalna, Božićna akcija tokom koje smo posjetili naše ''framaške obitelji'' (tako mi od milja zovemo ''naše'' potrebite obitelji koje redovno posječujemo i donosimo pakete sa osnovnim namirnicama) sa pomalo bogatijim, odnosno svečanijim paketom. Naravno, važno je napomenuti i radost Božića koju svi proslavismo u krugu naših obitelji . . . te Nova Godina . . . i tako dođosmo na kraj kalendarske 2009 godine . . .
Naravno, sada, nakon svi tih radosnih blagdanskih trenutaka, nastavlja se školska/akademska/radna (zavisi gdje se tko prepoznaje) ali najvažnije, što nas najviše veseli, nastavlja se naša ''framaška'' godina sa svim novim radosnim trenucima koji su pred nama . . .

(DT)

- 21:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rujan 2011 (1)
Listopad 2010 (2)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (4)
Rujan 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (2)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (7)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (1)

Frama Trsat

Framaški linkovi

MOLITVA FRANJEVAČKE MLADEŽI

 • Gospodine Isuse Kriste,
  ti koji si svjetlost i radost našega života,
  daruj nam, molimo te, svoga Duha siromaštva
  da nas štiti od svih zala;
  daruj nam Duha poniznosti i jednostavnosti
  da nas oslobađa od robovanja nama samima;
  daruj nam smisao i velikodušno razumijevanje križa
  da možemo ljubiti samo tebe,
  te po tebi i u tebi sve ostalo, ljudi i stvari.
  Iznad svega Gospodine, daj nam
  čisto srce i tijelo,
  da možemo sijati radost gdje god prolazimo,
  da se zauzimamo za dobro, a budemo protiv zla,
  da pomažemo braći u kojima si ti prisutan,
  da svaki dan činimo dobra djela
  i da tako budemo što bliži tebi.
  Pogledaj, Gospodine naše duše i naša srca,
  koja su spremna odazvati se na svaki poziv dobra;
  daj nam radost da budemo veseli navjestitelji tvoga kraljestva.
  To te molimo, Gospodine,
  po Majci tvojoj i našoj, Djevici Mariji,
  po našem serafskom Ocu
  kojega smo izabrali za vođu na našem putu
  Amen.

KONTAKTI

 • Za sva pitanja, informacije ili bilo što drugo što vas zanima možete nas kontaktirati preko mjesnog vijeća! smijeh  Filip
  Mandić - predsjednik
  fileoj@gmail.com

  Filip Polegubić - potpredsjednik
  filip.polegubic@gmail.com

  Dolores Turkalj -tajnica
  dolores.turkalj@gmail.com

  Lucija Hrkać - voditelica formacije
  lucija.na.tockice@gmail.com

  Suzana Ravaršan- blagajnica
  arquenis005@gmail.com


  fra Zoran Bibić- duhovni asistent


  s. Vladislava Penavić- bratska animatorica
  UZ ONE FRAMAŠKE PREPORUČAMO I SLJEDEĆE STRANICE:


  SVETIŠTE MAJKE BOŽJE TRSATSKE

  www.katolici.org

  Franjevačka provincija sv. Čirila i MetodaBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se