Molitva franjevačke mladeži
Gospodine Isuse Kriste,
ti koji si svjetlost i radost našega života,
daruj nam, molimo te, svoga Duha siromaštva
da nas štiti od svih zala;
daruj nam Duha poniznosti i jednostavnosti
da nas oslobađa od robovanja nama samima;
daruj nam smisao i velikodušno razumijevanje križa
da možemo ljubiti samo tebe,
te po tebi i u tebi sve ostalo, ljude i stvari.
Iznad svega, Gospodine, daj nam
čisto srce i tijelo,
da možemo sijati radost gdje god prolazimo,
da se zauzimamo za dobro a budemo protiv zla,
da pomažemo braći u kojima si ti prisutan,
da svaki dan činimo dobra djela
i da tako budemo što bliži tebi.
Pogledaj, Gospodine, naše duše i naša srca,
koja su spremna odazvati se na svaki poziv dobra;
daj nam radost da budemo veseli navjestitelji tvoga kraljevstva.
To te molimo, Gospodine,
po Majci tvojoj i našoj, Djevici Mariji,
po našem serafskom Ocu Sv. Franji
kojega smo izabrali za vođu na našem putu.

Amen.Get your myspace counter

:::Frama Ružići:::

ponedjeljak, 10.08.2009.

Preobraženje Kristovo: «Njega slušajte!»

Kršćani na istoku prvi su slavili Preobraženje. Na zapad je ovu liturgijsku svetkovinu u XII. stoljeću doveo jedan od opata Clunya, Petar Venerabilis. U Taizéu, preobraženje Kristovo je uvijek imala snažnu ulogu za naš život i naš poziv.
U Evanđeljima, spomeni preobraženja navješćuju nam tko je Isus doista i vode nas sudjelovanju u njegovom otajstvu.

Na gori, Isus je molio u velikoj prisnosti s Bogom (Luka 9,28-36). Glas kojeg je on sâm čuo na svom krštenju sada će čuti i njegovi učenici: «Ovo je Sin moj, Izabranik!» Pred njihovim se očima prikazalo Isusovo otajstvo: on živi iz odnosa ljubavi s Bogom, njegovim Ocem.

Isus je živio taj odnos ljubavi oduvijek, a tako i tijekom čitavog svog zemaljskog života. Odnos je rastao i posebno jačao kroz kušnje, i sve se više otkrivao. Isus se odlučno oslanjao jedino na Boga, i ostao je vjeran svom izboru čak i u najtamnijoj noći, kada je predao svoj život na križu.

Nisu li apostoli vidjeli sjati Božje svjetlo u Isusu zbog ovog drastičnog predavanja povjerenju? Već Mojsije i Ilija, prisutni uz njega, su slijedili ovo svjetlo. No tek u Isusu je to svjetlo zasjalo na jedinstven način. U njemu već svijetli svjetlo uskrsnuća. Njegova preobražena čovječnost zračila je puninom Božje ljubavi. Nikad se nećemo umoriti od divljenja ovoj vječnoj novosti.

Preobraženje Isusovo ne samo pokazuje svjetlost Božju koja prebiva u njemu; omogućuje nam razumjeti njegovu želju da dijelimo to svjetlo. Preobraziti se može ne samo Božja, već i naša vlastita ljudskost.

Prema drugoj Petrovoj poslanici, Isusovo preobraženje podržava, u našoj noći, nadu našeg vlastitog preobraženja. «Tako nam je potvrđena proročka riječ te dobro činite što uza nju prianjate kao uza svjetiljku što svijetli na mrklu mjestu – dok Dan ne osvane i Danica se ne pomoli u srcima vašim.» (2 Petrova 1,19)

Kada, u molitvi, pogledamo svjetlo preobraženog Krista, ono postepeno uđe u nas. Kristovo otajstvo postaje otajstvo našega života. I mi smo «izabrana» djeca Božja. Svatko od nas je ljubljen vječnom ljubavlju.

Kao Isus, i mi se možemo predati Bogu. I zauzvrat Bog preobražava naše biće – tijelo, dušu i duh.

Tada čak i naša krhkost i naše nesavršenosti postaju vrata kroz koja Bog ulazi u naše živote. Trnje koje ometa naš hod raspiruje vatru koja osvjetljava naš put. Naša unutarnja proturječja, naši strahovi ostaju. Ipak, po Duhu Svetomu, Krist prodire u naše brige, pa svjetlo sjaji u tami. Naša ljudskost nam se ne oduzima. Bog ju uvažava; u njemu ljudskost može pronaći ispunjenje. A tada smo slobodni, slobodni da se darujemo onima koje nam je Bog povjerio.

Ne samo nama, preobraženje je ponuđeno čitavom stvorenju. Krist će «snagom kojom ima moć sve sebi podložiti preobraziti ovo naše bijedno tijelo i suobličiti ga tijelu svomu slavnomu. (Filipljanima 3,21). Da, on «sve čini novo» (Otkrivenje 21,5).

«Njega slušajte!», rekao je glas s neba. Po Duhu Svetomu on nam govori. Naš stav prema životu ovisi o našoj pažnji prema njegovoj stalnoj prisutnosti.

Slušati Boga ne rješava nas nužno naših teškoća. Ako ponajprije slušamo, možemo čak postati i ranjiviji. No unutarnja odlučnost će rasti, a s njom i prilagodljivost kako bismo se lakše predali dahu Duha Svetog. Moći ćemo razlučiti Božju prisutnost u svijetu i slijedit ćemo njegovu volju s više hrabrosti.

Često nam je teško razumjeti kako je naše vlastito preobraženje moguće. Naše povjerenje, kao i povjerenje učenika, još uvijek je djelomično; naša vjera ostaje siromašna. Pa ipak, nešto se u nama već preobražava kada pogledamo svjetlo Božje.


Razmatranje brata Aloisa
http://www.taize.fr/hr_article8839.html

- 14:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 07.08.2009.

Maje, sretan rođendan!!!

Draga naša framašice,
Marija...

Puno zdravlja, sreće, ljubavi i Božjeg blagoslova za tvoj devetnaesti rođendan!

Image and video hosting by TinyPic

Znaj da ti srcem cijelim sretan rođendan želimo. Neka te Bog blagoslovi da ti se ispune svi snovi. Uz vjeru da te sreća prati da ti se dobro boljim vrati, sretan rođendan!!!


Članovi Frame Ružići

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.08.2009.

Frama na Mladifestu u Međugorju

U utorak, 04 kolovoza zaputili smo se prema Međugorju u popodnevnim satima i ostali sve do ponoći. U 18 h bila je molitva Krunice, a nakon toga u 19 h bila je Sv. Misa. Na kraju svega mogli smo vidjeti predstavu zajednice ''Cenacolo''.
Jučer je Sv. Misu predvodio fra Miro Šego uz koncelebraciju 490 svećenika. Međugorski župnik fra Petar Vlašić rekao da je kroz ovaj međunarodni festival mladih prošlo više od 600 svećenika i više od 60 000 mladih iz cijeloga svijeta. Molitva vjernika čitana je na 30 stranih jezika. Prvi put na ovom festivalu sudjelovali su mladi iz Danske.
Još jedan događaj za pamćenje koji će duboko ostati urezan u našim srcima.

uskoro fotogalerija...
- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


FRAMA RUŽIĆI


FRAMA

Pođimo zajedno, s pjesmom na usnama
Raširenih ruku, srca radosna
Kao Franjevačka mladež, svijetom idemo
Kao djeca Sv. Franje, Boga slavimo!

Služite Gospodinu, u veselju služite
Neka naša ljubav
I naša radost, ljude pokrene.

Pođimo zajedno, s pjesmom na usnama
Kao glasnici mira, Božjeg kraljevstva
Mir i dobro želimo svim stvorenjima
Jer nas nosi vječna istina,
Ljubav Očeva

Služite Gospodinu...
Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se