nedjelja, 30.11.2008.

Došašće vrijeme iščekivanja i nade

Došašće je vrijeme kada svako srce dršće nekim djetinjim veseljem u očekivanju skorih božićnih radosti. To je vrijeme kada se na naše duše spušta mir, kada ljudi sve jasnije osjećaju blizinu Isusa Krista.Istinski i pravi kršćanin koji doista živi svoju vjeru, nastoji uvijek živjeti tako da priskače drugima u pomoć. Krivo je misliti da treba pomagati drugima samo u ovo vrijeme iščekivanja Isusovog dolaska. Pomagati treba uvijek i u svako doba, a ovo nas vrijeme potiče na to da još više pomažemo.

No, svakom se može dogoditi da pogriješi, da ne bude uvijek raspoložen za pomoć, da koji puta propusti pomoći bližnjemu, da ga uvrijedi ili mu nanese neko zlo. Tada mudar čovjek koji bdije nad svojom savješću odmah nastoji ispraviti počinjenu nepravdu, nadoknaditi nastalu štetu, a svoju savjest umiriti valjanom i skrušenom ispovijedi.

- 15:56 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

Novo izabrano područno vijeće

Jučer je 29.11. na Trsatu u auli pape Ivana pavla II. održana III.izaborna skupština Primorsko-istarskog područnog bratstva frame. Skupština je bila nekako i povijesna jer smo je održali u zajedništvu sa našim područnim bratstvom FSR-a. Zahvalujem svim bratstvima koja su sudjelovala i odazvala se skupštini. Zahvaljujemo i Ani Fruk međunarodnoj vjećnici Fsr-a zsduženu za framu i fra Zvonimiru Brusaću (TOR) na predsjedanju izborima. Hvala i našem duhovnom asistentu koji je nazočio izborima.

A novoizabrano vijeće je:

Predsjednik : Ivan Anđelić - Trsat
Potpredsjednica : Antonija Petrlić - Krnjevo
Vod. formacije: Filip Mandić - Trsat
Tajnica: Kristina Fatović - Krnjevo
Blagajnik: Damir Molnar - Krnjevo
6. vijećnik: - predstavnik područnog vijeća Frame u vijeću FSR-a - Marko Mihajić - Krnjevo
7. vijećnik: - Ana Jajalo - Krnjevo


Čestitke svima izabranima!!!

u 18:30 je na svećanoj misi na Trsatu 27 framaša izreklo svoj evo me.Poslje mise je bio prigodan program koji su nam framaši s Trsata pripemili u auli. Zahvaljujemo i čestitamo njima. Više o tome možete pročitati na njihovom blogu.

- 12:47 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 25.11.2008.

Poziv na III. izbornu skupštinu Primorsko – istarskog područnog bratstva Frame

Pozivam Vas na III. Izbornu skupštinu Primorsko – istarskog područnog bratstva Franjevačke mladeži koja će se održati u Rijeci na Trsatu, u novoizgrađenom pastoralnom centru svetišta majke Božje Trsatske , Auli pape Ivana Pavla II. u subotu 29. Studenog 2008. s početkom u 9h. Razlog našeg zajedničkog susreta je osvrt na proteklu framašku godinu i cijelokupni mandat aktualnom područnog vijeća Frame, priprema plana i programa i donošenje smjernica za predstojeću godinu. Na skupštinu su se dužni odazvati članovi aktualnog područnog vijeća, konferencija područnih duhovnih asistenata, bratski animator područnog vijeća FSR-a, svi predsjednici mjesnim bratstava Frame ili njihovi predstavnici, i po jedan delegat iz svakog pojedinog mjesnog bratstva ( dakle , 2 osobe predstavnici svakog mjesnog bratstva ) .Također pozivam i duhovne asistente mjesnih bratstava Frame koji su u mogućnosti prisustvovati ali napominjem da pri izbornu novoga područnog vijeća oni neće imati pravo glasa.
Predviđam da bi skupština završila najkasnije do 16h. Navečer sve Vas pozivam da u bratskom zajedništvu prisustvujemo slavlju obećanja Frame Trsat pod večernjom svetom misom u 18:30 h u Bazilici Gospe Trsatske i nakon toga ugodnom druženje u priParticipacija po sudioniku skupštine iznosit će 10 kn koji će se uplatiti područnom blagajniku pri dolasku, a za troškove pojedinih predstavnika (delegata) mjesnih bratstava neka se pobrine pojedino mjesno bratstvo.

Molim vas da najkasnije do 26.studenoga 2008.god. (srijeda) potvrdite svoj dolazak i pošaljete imena svojih 2 zastupnika (delegata) iz mjesnog vijeća putem elektronske pošte na adresu markes.miha@gmail.com ili putem telefona na broj 095 80 70 167.Program skupštine :

- 9:00 h – UVODNA MOLITVA
- 9:20 h – Dvogodišnji izvještaj područnog vijeća po pojedinim službama
- osvrt na proteklu godinu
- izvještaj rada mjesnih bratstava Frame, područni susret, Hod 2008., Nacionalni seminar za voditelje formacije Split 2008.
- planiranje za predstojeću godinu
- 10:20 – kratka pauza
- 10:30 h – područni izbori
- 12:00 h – OBJED
- 13:00 h – zajednički rad sa područnim vijećem FSR-a
- 15:00 h – sažimanje dojmova, ideja i zaključaka, molitva zahvale
- 18:30 h – slavlje obećanja mjesnog bratstva Frame Trsat u Bazilici Gospe Trsatske.
- 20:00 h – prigodni večernji program, zakuska...


- 20:52 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.11.2008.

I kada ste tužni, osamljeni, brige i problemi vas muče, samo se sjetite, Trsat : Krnjevo 7 : 3 :)

Mjesto radnje: igralište OŠ "Vladimir Gortan" - Vojak
Vrijeme radnje: Subota, 22.11.2008.
Aktivnost: malonogometna utakmica Frame Trsat protiv Frame Krnjevo
Rezultat: 7 : 3 ( a za koga...to se zna :) )

Unatoč velikoj spremnosti na žrtvu i predanost u igri, framaši sa Krnjeva, još nisu uspjeli pronaći lijek za momčad Frame Trsat. Još se nisu ni stišale emocije od prošle utakmice ovih dviju bratstava Frame, koja je završila 12 : 6 u korist framaša Frame Trsat, nakon velikog preokreta i strašnog finiša utakmice, a Framaši sa Krnjeva doživješe još jedan poraz. Iako pojačani, nekim novopridošlim framašima u njihovo bratstvo, sa mnogo zamjena u svojoj ekipi, nisu uspjeli potopiti "Trsatski brod". " Rivalstvo " se moglo uočiti već za molitve na centru terena prije početka utakmice, kada je svaka momčad Frame zazvala svoga zaštitnika - Sv. Nikolu Tavelića i Gospu Trsatsku :) . Gospa Trsatska - Kraljica Jadrana, bila je ovaj put "jači" zagovornik...:) . Izbornik ekipe sa Krnjeva i njihov dojučerašnji predsjednik Tomislav Molnar mogao je samo nemoćno gledati kako njegovi framaši unatoč brojnim zamjenama koje su ih stajale nekih primljenih pogodaka i konfuzije u igri momčadi, gube i ovu utakmicu. Utakmica je protekla u FAIR-PLAY ozračju (barem-manje-više :) ) i nakraju mogao se je razaznati duh zajedništva i da rezultat uopće nije bitan. Bitno je zajedništvu i druženje čega nije nedostajalo - što se moglo vidjeti u navijanju naših navijačica (odanih i vjernih framašica) koje su zdušno bodrile svoje dečke koji su "ginuli" na terenu, a i kasnije kada smo se izmješali i još 2 sata igrali svi skupa nogomet. Doista, lijepo druženje, i trebali bi jednom mjesečno ovako. Dakle kako rekoh, rezultat je potpuno nebitan, ali onaj koga zanima eto..Frama Trsat pobijedila je sa 7 : 3.

Radujemo se idućoj tekmi i uzvratu na Krnjevu i bratskom druženju i zajedništvu.

Lijepi pozdrav sa Trsata. ( u čuvala nas sve Gospa Trsatska i Nikola Tavelić )

IvanFree Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

- 10:37 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

IZBORI U Području

Evo, tijekom ovog tjedna dogodile su se mnoge lijepe stvari za Frame našega područja,

U srijedu bili su izbori Frame Crikvenice, njihovi prvi izbori u povijesni, eto, nakon skoro 3 godine koliko se okupljaju i djeluju dogodilo se i to, veliki trenutak za njihovu zajednicu, znam da mlgi već znate, ali eto, za one koji neznaju da ipak budu informirani...dakle novoizabrano ( i prvoizabrano) vijeće Fram eCrikvenica jest:

Predsjednica: Silvija Ivančić
Potpredsjednica: Anamarija Dukić
Voditelj formacije: Domagoj Zoričić
Tajnik: Ivo Katnić
Blagajnica: Gracia Ljači
Duhovni asistent: fra Ante Mrvelj

i slikica ja tu....pa eto..a riječ podrške slobodno im možete uputiti na njihov službeni framaški blog http://framacrikvenica.blog.hr/
i pratimo ih svojim molitvama..

Druga velika stvar su izbori Frame nam Krnjevo, pa eto...neću duljti slikicu imate u privitku, a novo vijeće je u sastavu :

Predsjednica: Antonija Petrlić
Potpredsjednica: Ana Jajalo
Voditelj formacije: Elvis Ponjević
Tajnica: Matea Strčić
Blagajnik: Damir Molnar
Duhovni asistent: fra Anselmo Stulić

Iz svega ovdje vidi se da su u svim mjesnim bratstvima našeg područnog bratstva i službeno vlast preuzele žene:):) ali neka...neka..lijepo je to....samo naprijed...

A treća lipa stvar je nogometna tekma....Krnjevo vs. Trsat...Trsaćani su pobijedili....7 : 3..ali to je manje bitnije, bitno je svo to druženje i zajedništvo koje se nadam se biti prisutno i iduće subote na područnoj skupštini kada će nam zadatak biti izabrati novo područno vijeće koje će voditi naše područno bratstvo i truditi se i dalje poticati zajedništvo među Framama grada Rijeke i našega područja.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

- 10:19 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 12.11.2008.

obećanja frame na Krnjevu ( Molitva-duša našeg postojanja)

lijepo bi bilo spomenuti kako smo mi framaši s Krnjeva, od 7.-9.11. bili na duhovnim vježbama na Košljunu kako bi se pripremili za naša obećanja zadnjeg dana obnove. Iako smo Rijeku napustili u tmurnom i kišovitom vremenu, nadali smo se da će nas na otočiću koji je te dane bio naš privatni dočekati sunce, no ništa od toga.Barem nije padala kiša.:)
Prvoga dana nakon večere, uvoda u temu i molitve za laku noć smo se jako lijepo i nasmijali i poznojili.Uvijek su dobro došle koje kakve lude igre koje nam podižu vedrinu duha.
Drugi dan krenuli smo radno i uhvatili se u koštac sa samim sobom, fra Anselmo se stvarno potrudio kako bi nam temu molitve što bolje predočio. Bilo je to cjelodnevno preispitivanje naše savijesti u odnosu na nas same pa i drugoga te konačno i Boga.Uz rad po grupama, rekreaciju, nogomet, kupanje i lastik, u posljepodnevnom danu smo imali priliku za ispovijed te smo naše pomirenje s Bogom zaključili sa predivnom sv.misom. Večer smo iskoristili za opet malo smjeha, i urnebesnu zabavu, te se na počinak uputili uz meditacije i razmatranje o obnovi Crkve, ali i prave porcijunkulske crkvice koju smo svatko sa svojom ciglicom i izgradili.Te je za uspomenu ostavili samostanu na Košljunu.
U nedjelju nas je dočekao prelijepi sunčan dan, te smo ga iskoristili u sportsko rekreacijskom smislu, te se poslje ručka oprostili sa našim domaćinima, fra Stipom, i fra Mavrom i uputili se za Rijeku.

Sama misa obćanja bila je jedna od najlijepših do sada koje smo imali.Skladno i uigrano smo pjevali, puni duha, obnovljeni i mislili smo samo na susret s Bogom.Crkva je bila puna i zaista hvala svima koji su došli.U dvorani je bila zakuska te smo se poslje preselili u naš omiljeni kafić, te smo se i tamo lijepo proveli.
Hvala svima, fra anselmu, fra Stipanu, fra Dragu, fra Mavru, fra tomislavu, fra vicku, Juri, Bianki...


- 16:56 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Sve informacije i obavjesti o djelovanju bratstava Franjevačke mladeži na području grada Rijeke i šire okolice.

MOLITVA FRANJEVAČKE MLADEŽI


Gospodine Isuse Kriste,
ti koji si svjetlost i radost našega života,
daruj nam, molimo te, svoga Duha siromaštva
da nas štiti od svih zala;
daruj nam Duha poniznosti i jednostavnosti
da nas oslobađa od robovanja nama samima;
daruj nam smisao i velikodušno razumijevanje križa
da možemo ljubiti samo tebe,
te po tebi i u tebi sve ostalo, ljudi i stvari.
Iznad svega Gospodine, daj nam
čisto srce i tijelo,
da možemo sijati radost gdje god prolazimo,
da se zauzimamo za dobro, a budemo protiv zla,
da pomažemo braći u kojima si ti prisutan,
da svaki dan činimo dobra djela
i da tako budemo što bliži tebi.
Pogledaj, Gospodine naše duše i naša srca,
koja su spremna odazvati se na svaki poziv dobra;
daj nam radost da budemo veseli navjestitelji tvoga kraljestva.
To te molimo, Gospodine,
po Majci tvojoj i našoj, Djevici Mariji,
po našem serafskom Ocu
kojega smo izabrali za vođu na našem putu.
Amen.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se