četvrtak , 10.01.2008. u 20:44

Tko je kraljica estrade? - Seka Aleksić vs. Jelena Karleuša

Da bi bila ”kraljica” estrade, ona mora bar elementarno dobro pjevati. - tvrdi Dragan Brajević Braja.
Iako je dugo najavljivani CD Seke Aleksić nedavno izašao, prašina se već podigla, ali ne samo oko njenih novih pjesama, nego i oko mjesta koje zauzima na estradnoj ljestvici popularnosti. Naime, u dokumentarnom filmu koji prati album ”Kraljica”, izuzev pjevačice, pričaju i njeni suradnici, među kojima je i kompozitor Dragan Brajović Braja, koji u jednom trenutku znalački zaključuje da je:

- Konačno došlo do smjene na tronu.-

Image Hosted by ImageShack.us

Kako se aluzija o vladavini domaćim folkom može pripisati Svetlani Ražnatović, eventualno Jeleni Karleuši, "Svet" je pokušao dešifrirati o kome se radi.
O prvoj, autor mnogobrojnih domaćih hitova nije želio komentirati, dok prema ”maloj od skandala” nije imao milosti:

- Da bi neka pjevačica bila u vrhu, morala bi biti među pet najboljih i najpopularnijih ili, da ne bih bio toliko okrutan, bar u prvih deset. Jelena Karleuša nikada nije bila u samom vrhu, pa čak ni u skupu od trideset folk pjevačica. Ona je možda najpopularnija među gay populacijom, ali taj parametar nije mjerodavan.
Njene vokalne sposobnosti su jedini razlog zbog kojeg nikad neće biti na tronu, jer "kraljica" mora bar elementarno dobro pjevati. - objasnio je Braja.

Budući da je svojevremeno upravo on komponirao Karleušin prvi hit “Ogledalce”, čudno je da je sad tako okrutan kad je riječ o njenim glasovnim kvalitetama.
Ako se uzme u obzir i da je bivši asistent Kornelija Kovača i najpoznatiji učitelj pjevanja Zoran Popov, prije dvije godine, izjavio da Jelena ima odličnu kontrolu trilera i savršen vibrato, a da su njen jedini problem sinusi koje bi morala operirati, očigledno je da se mišljenja estradnih znalaca i te kako razlikuju. Ipak, jedno je sigurno - “lajava” pjevačica neće ostati dužna svom nekadašnjem kompozitoru.
Jelena mu se osobno obratila na svom siteu, prenosimo dio:

- ...Ponekad mi se čini da sam ja osoba koju najviše vole mrziti!
Groteskne laži napisane u novinama, uvrede i napadi medija i kolega, nekim divnim čudom, umjesto da postignu cilj i da me slome, postigle su samo kontraefekt - u meni svakim danom raste sve veća želja da po tko zna koji put, dokažem i pokažem tko sam i koliko vrijedim... ILI "ONI" ILI JA, IZABRALA SAM SEBE!

Image Hosted by ImageShack.us
Izvor teksta i fotografija:Balkanmedia

A sada me zanima vaše mišljenje!
Tko je po vama kraljica folk scene?
Seka Aleksić, Jelena Karleuša ili možda neka treća?
Po mom mišljenju nije ni jedna od njih dvije!
Iako slušam i jednu i drugu ( imaju neke dobre pjesme ) kao osobe su mi obje antipatične i nemaju "ono nešto".
Po meni su apsolutne vladarice folk scene već veteranke narodne muzike Dragana Mirković i Ceca Ražnatović.Njihove pjesme još uvijek traju, kako one nove tako i one stare.
A ove nove folkerke imaju 2-3 hita koja preslušaš jedno 20-ak puta i već ih se zasitiš i nisi se ni snašao već se pojavila neka nova pjevačica s još jednim hitom koji je samo jedan u nizu prolaznih pjesmuljaka...

Komentari... (32) - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.