big bow!

[design by k.]

Novogodišnji remix


Razmišljao sam da podvučem crtu, sumiram proteklu godinu, te napišem par stvari koje smatram bitnim. Blog kreativnost zadnjih tjedana me ne služi, no razlog nije otužan. Dapače. Kreativnost kvalitetno trošim negdje drugdje. Dopustite stoga jedan globalno- loklani iluzionistički remix.

Godina kao da završava jednim ružnim finišem u kojemu se slavi smrt. Mislim na Saddama i sav jaz svjetske zajednice koja još uvijek nema snage parirati američkom hegemonizmu. Čini mi se kako je ova godina još jednom pokazala licemjernost i dvostruke kriterije globalnih i lokalnih moćnika. No, ništa me više ne ljuti. Događaji kao da se vrte u krug, a povijest kao da ulazi u još jedan loop.

Pavle Kalinić u svojoj današnjoj kolumni piše kao da je sinoć s nama komentirao pogubljenje Saddama na najveći islamski vjerski blagdan Kurban Bajram. I mi smo zaključili da je to namjerno, kao što on zaključuje.

Nakon katoličkog Božića, blagdana mira i ljubavi, islamskog Hajja, Nove godine u kojima svi jedni drugima želimo puno ljubavi, blagostanja i zdravlja, te nadolazećem pravoslavnom Božiću, američki imperijalni stroj servira nam smrt vješanjem u prime timeu. Tko neće prikazati Saddama s omčom? Cijeli video na internetu?

Logični je to sklop showbiz društva i modela širenja straha i mržnje. Školska prispodoba iluzionizma u režiji republikanske elite čija su usta puna Boga, vjere i ljubavi. Želimo vam mir, gledajte smrt. To je realnost. Rat je mir.

Ne sumnjam da će takva biti i godina koja dolazi, no svejedno se veselim svim onim malim stvarima i koracima koji se događaju oko nas, a koji mi govore da će ipak biti bolje. Demagogija? Vrlo lako bih mogao zastranjati u njoj, pa prelazim na novi paragraf.

Doktori iluzionizma, lažne sreće i blagostanja i u novoj će godini trošiti milijarde na uvjeravanja kako je pobjeda na pomolu, a neprijatelj samo što nije poražen. Biti će to još jedna godina bliže ulasku u Europsku uniju. Godina u kojoj će nam statistički biti sve bolje, a realno sve gore. Majstori iluzije, virtuozi medijskih kampanja, persuazije i odnosa s javnošću uspješno obavljaju zanat. Ispada kako je loše dobro, tj. po onoj već spomenutoj Orwellovoj paradigmi rat je mir.

Pušite light cigarete, pijte sokove s umjetnim zaslađivačima s 0,01 kalorija, stavite litru izbjeljivača u veš mašinu, jedite dehidriranu hranu, umjetno aromatiziranu salamu s malim dozama otrova. Jedite paštete, hrenovke, GMO soja lecitin, margarin. Vozite blještava vozila, stanujte u novim stanovima; niste nitko i ništa ako nemate kartice, minuse i nosač za skije na krovu. Blagdanski nenamjenski kredit. Iluzija je sveprisutna.

I ovdje kod mene, u mojoj sredini, iluzija je sveprisutna. Ništa manje uprizorena u realnosti kao u najljepšoj ruskoj bajci. Naime, s visokog mjesta na dvoru čestitalo nam i Božić i novogodišnje blagdane, citiram «…podsjetimo se, što smo mi, Vama – dragi sugrađani, darivali kroz cijelu 2006. godinu…»

Tako su nas darivali nizom infrastrukturnih i komunalnih investicija našim novcem. Posebno se ističe situacije da je kao najbolje mjesto za smještaj novoga vatrogasnog spremišta odabrana parcela u Industrijskoj ulici koja prolazi kroz industrijsku zonu. Ne mislim da je to nešto loše, no paradoks postaje još veći kada se uoči da je gradska industrijska zona ustvari zona supermarketa, pa bi prikladniji naziv ulice bio Trgovačka ulica.

Kako je to sa svim iluzijama, tako je i s ovom u mojoj sredini. Izvana lijepa, skockana iluzija; pa tu su novi asfalti, trgovi, a grad se putnicima čini prekrasnim. Dok je iznutra, kada malo zagrebete balončić, grad sve tmurniji, siromašniji i otuđeniji. Kao što nažalost bilježe lokalne novine, u čestitci s dvora se nigdje ne spominju radna mjesta, industrijski i razvojni potencijal, čvrsta strategija i budućnost. Uz demagogiju o ulaganju u ciglu i asfalt, te pripomoć sugrađanima lošeg imovinskog statusa - nismo čuli niti glasa o perspektivi. No čuli smo da je proračun i za narednu godinu predvidio daljnja ulaganja u asfalt, cijevi, kamenje i socijalu.

Stoga vam, u narednoj godini, prije svega želim više zdravlja, ljubavi i znanja, a manje straha, iluzije i demagogije.

novogodišnji duplici


:: radikalno komentiraj :: (4) :: objavljeno: 31.12.2006. 17:37 :: isprintaj :: permalink ::






Read between the news: Empire’s money problem 2


yuanSources with a U.S. Delegation in Beijing have told The Hal Turner Show the Chinese government has informed visiting Bush Administration officials they intend to dump One TRILLION U.S. Dollars from China's Currency Reserves and convert those funds into Euros, gold and silver!


China was allegedly asked to withhold the announcement until Bullion Markets closed for the weekend to prevent an instant spike in gold and silver prices. This delay will give the world the weekend to consider appropriate actions rather than have a knee-jerk reaction which could see the U.S. Dollar totally collapse in value Monday. The Bush administration wanted to get China's cooperation in preventing a dollar collapse. The Hal Turner Show has been told the effort failed.


http://www.rense.com/general74/report.htm


rubljaIf you thought record oil prices this year were a pain in your wallet, there’s more bad news on the horizon. The latest Bank for International Settlements quarterly report, which tracks the investment trends of oil-producing countries, indicates that Russia and OPEC countries are moving their holdings out of dollars and into euros and yen. OPEC cut its holdings in the dollar by more than $5 billion during the first and second quarter of 2006. And Russia now keeps most of its new deposits in euros instead of dollars. That decrease is swift and significant—and helps to explain why the dollar recently fell to a 20-month low against the euro and a 14-year low against the British pound. Holding dollars while other currencies gain strength means less profit for oil producers. But if they rapidly divest themselves of dollars, it may weaken the currency and push up inflation in the United States. “This new trend may be bigger trouble for the United States than high oil prices and surging Chinese exports,” says Nouriel Roubini, a professor at New York University’s Stern School of Business. If this year’s move away from the dollar is a sign of future thinking by oil producers, the pain felt at the pump may soon be the least of our worries.


http://web0.foreignpolicy.com/story/3652_0.html


:: radikalno komentiraj :: (7) :: objavljeno: 21.12.2006. 12:37 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal