big bow!

[design by k.]

Zvuk arhipelaga: Hacienda, Vodice, 21.07.06.


Tate idu na party

Nekada su odlasci na partye bili puno lakši. Danas to predstavlja dobro isplanirani splet akcija kako bi se unaprijed pripremio teren za uspješno građenje predradnji. Trudimo se mi tako biti finjaka, pa sve nešto zajebancija i na kraju konačna odluka da odlazimo. Zadnja riječ o tome s boljim polovicama dolazi u trenutku ushićenja kada im nema drugoga izlaza nego klimnuti sretno glavom dok si misle kako je divno što nas puštaju. Dobro, malo karikiram, ali tako je to nekako.

Pripreme su tekle dobro, a jedini minus odlaska u Haciendu na Tom Novyja predstavljao je poslijepodnevni izlet od nekih 160 kilometara moga kompe. No, iza ponoći krenusmo (počeo je 22.07.) Putem do Vodica ''izgubili'' smo se jedno 5 puta, a odmah iza Zadra nas je stopala murja jer sam se na raskršću nakon krivog skretanja uključivao u promet sa sva 4 žmigavca! Nakon uvjerljive priče nastavljamo bez globe.

Red bull na benzinskoj u Pakoštanama koštao nas je dodatnih 15 minuta minusa jer smo se i tu uspijeli zagubiti. Mix DJ Tiesta (Amsterdam, 29.04.06.) nagovještavao je dobar provod. Koji kilometar dalje, noćno nebo u daljini je parao reflektor s Hacijende. Nikako stići. Promet je bio slab a vožnja po noći Jadranskom magistralom ne predstavlja nikakav užitak. Oko dva sata tate stižu na poprište.

Tek što smo se parkirali i stali u red za karte čuli smo da je Novy otkazao party!! I ne samo to, kružila je priča da je Novy ostao u krevetu! Da Tom stvarno nije došao shvatili smo kada smo ulaznicu platili 40 kuna, a ne 60 kako je to bilo najavljivano. Oko pola tri palo mi je napamet da napravimo još 40 kilometara do Aurore u Primoštenu, ali ipak je bilo prekasno i nismo znali što se tamo događa. Kasnije smo čuli da je bio party i da uvijek budu afteri.. Nevjerojatno koji smo peh imali sa Tom Novyem.


Dvije fotke iz Hacijende, pogledajte klikom video zidove!
Tijekom seta DJ DetG-a na njima su se vrtila nadasve zanimljiva ženska tjelesa.
Jedno vrijeme gledali smo legendarni set Fatboy slima na plaži u Brightonu prije 4 godine.
Nisam mogao vjerovati da je Tom ostao u krevetu i jučer sam mu napisao email u kojemu sam izrazio žaljenje što se nije pojavio na gigu i ukratko mu opisao usahle nade za dobrom zabavom. Evo što mi je odgovorio Marc, njegov čovjek za PR:
At the 20th of July Tom had a Gig in Sanxenxo/Galazia (Spain). On the next day (21st) Tom had to fly over Madrid back to Munich and direct to Zargreb/Vodice.

Unfortunately the Flight from Madrid to Munich had a massive delay. So Tom was unable to reach his Flight from Munich to Zagreb. Also the Airline ( http://www.lufthansa.com ) lost one Part of Tom Baggage!

What to do? We informed the Owner of the Club, he offered Tom to take a Private-Jet from Munich to Zagreb. Great Idea and it would no be any Problem for Tom but worse Luck:

The Munich Airport ( http://www.munich-airport.de ) close every day at 2200!

We checked several other Airports; Nürnberg 200km from munich(no private jet), Salzburg (Austria) - No Jet available just as in Innsbruck (Austria).

So you see that Tom did not stay in Bed! What a silly idea!!

We try to do everything to bring to the Hacienda Club! Also the Promoters did a really good job!

We are all (tom especially) really sad what happened and Tom will definitely offset the Incident.

Tom loves Croatia - a part of his forbears is from there.

So I hope I could explain the situation for you!?

Best Regards,
Marc

Stvarno je nevjerojatno da minhenski aerodrom ne radi nakon 22h sata! To sam provjerio i sigurno je da zrakoplovi u to vrijeme slijeću i polijeću, pa mi nije jasno zašto Tom nije mogao otputovati u privatnom avionu!

Hacienda mi se učinila pravim šminkerskim mjestom, a ja kao neinformirani tata nisam očekivao takvu ekipu. Muzika koju smo slušali, opisao bih ju kao bumpsiga humpsiga dum-dum house, puštao je resident DJ D
et G i osobno mi se izbor nije baš svidio. Sve u svemu Hacienda je solidan ljetni club za šminkere i ekipu koja želi biti viđena u najboljem i najsjajnijem svjetlu. Da sam bolje zagledao možda sam mogao vidjeti i koju zvjezdicu!

Nažalost ne znam kako bi sve to izgledalo u jednom alternativnijem izdanju s Tom Novyjem za pultom, ovako mi je club ostao u prilično maglovitom sjećanju. Ne znam je li to zbog umora ili zvuka D
et G-a...




...ali je zato putovanje Jadranskom magistralom u zoru sasvim druga priča.

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi!

:: radikalno komentiraj :: (7) :: objavljeno: 26.07.2006. 14:04 :: isprintaj :: permalink ::






Read between the news: Two smoking pipes



Southeastern Europe Business Brief, Volume 8.26, July 03, 2003
Mesić i Nazarbajev o jačanju suradnje Hrvatske i Kazahstana, Zagreb, 11. srpnja 2006. (Hina)

:: radikalno komentiraj :: (4) :: objavljeno: 14.07.2006. 18:34 :: isprintaj :: permalink ::






Sjevernoamerička unija, valuta Amero


Jeste li spremni za novu superdržavu? Niste, nemate pojma o čemu pišem? Polako, sve će za koji redak biti jasnije. Neka vas ne čudi što o ovoj temi ne čitate i ne gledate u mesmedijima. Možda odgovor na pitanje zašto je tomu tako nudi jučerašnji članak na worldnetdaily.com - THE NEW WORLD DISORDER, U.S.-Mexico merger opposition intensifies, "Some see secret efforts to scrap dollar, end U.S. sovereignty, combine nations." Kako to u seriji članaka ističe Jerome R. Corsi na HUMAN EVENTS Online, predsjednik Bush u tišini i bez posebnih najava radi na uspostavi Sjevernoameričke političke (sigurnosne) unije i zamjeni dolara Amerom. Iako se u službenim krugovima o tome ne priča na glas, Amero se analitičarima čini kao logičan potez.


Ilustracija: www.amerocurrency.com

Vidljiviji rad na stvaranju superdržave započinje 23. 03. 2005. kada su se u gradu Waco, Texas, sastali američki Bush, kanadski Martin i meksički Fox, dogovarajući uspostavljanje Unije do 2010. Tamo je na inicijativu Amerike dogovoren SPP (Security and Prosperity Partnership Of North America) koji je doveo do niza ugovora koje su Kanada, Meksiko i SAD počele potpisivati već u srpnju prošle godine. Kako se stvar odvija provjerite na službenim stranicama SPP-a.


White House photo by Eric Draper

Ovogodišnji sastanak održan je 30. i 31. 03. 2006. u gradu Cancun, Meksiko. Trojka se sastala i na arheološkom lokalitetu Chichén-Itzá. Kanadski premijer Harper, koji je domaćin 2007., rekao je da lokacija susreta predstavlja simbol bolje budućnosti za sve stanovnike Sjeverne Amerike. Sastanak je završio s još konkretnijim ciljevima i zadaćama koje prethode konačnom ujedinjenju. Međutim, ni riječi o Ameru. O njemu više saznajem na već spomenutom amerocurrency.com, koji nudi linkove na neke objavljene članke o temi.


Bush, Fox i Harper. Chichén-Itzá, Mexico, 2006.

Tri zemlje naporno rade i na uspostavljanju kvalitetnijeg cestovnog, željezničkog i brodskog prometa, što je ostavština starog sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA), koji će očito polako biti zamijenjen mnogo širim i jačim SPP-om.

Činjenica je da se punom parom radi na uspostavi nove države koja će tri zemlje sjevernoameričkog kontinenta ujediniti u ekonomskom i sigurnosnom pogledu. Što će to točno značiti za građane te nove države, ali i globalnu politiku, tek ćemo vidjeti. U smislu stvaranja Unije zanimljiv je podatak da su Kanada i Meksiko zemlje iz kojih SAD uvozi najviše, i sve više sirove nafte. Slijede ih Saudijska Arabija, Venezuela, Nigerija i Iraq, te druge. Neki autori u cijeloj priči vide tmurni scenarij stvaranja super policijske naddržave koja će maksimalno kontrolirati svoje građane. Istina, biometrija i nadziranje spominje se i u razradi pojedinih ciljeva Unije, ali to je sve zbog rastuće opasnosti od terorizma, u svrhu zaštite i prosperiteta svih svojih građana.

Update:
Human events online - Bush Administration Fast-Tracks Formation of North American Union by Jerome R. Corsi, posted Jul 11, 2006

Povezani postovi:
(Ne)vidljivi rat valuta
Empire's money problem

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi!

:: radikalno komentiraj :: (19) :: objavljeno: 10.07.2006. 23:23 :: isprintaj :: permalink ::






Nacije i energenti: get energized!


Ne volim se previše osvrtati na rat koji je bio na ovim prostorima jer taj rat vidim kao uzrok modelu po kojemu se opljačkala imovina i vrijednosti koje su stvarane desetljećima. Nacija i pripadnost naciji su osjećaji, ništa opipljivo. Ako kažem da sam Hrvat iznosim osjećaj da pripadam hrvatskoj naciji, Hrvatima koji žive svugdje u svijetu. Pripadamo kolektivnom osjećaju. Tako smo mi Hrvati ratovali protiv tih Srba koji su nas htjeli osvojiti gonjeni nacionalističkom mržnjom. Dva osjećaja: mržnja i nacija. Nakon niza godina provedenih u mržnji i ratu, došlo je vrijeme za kontra psihologiju i sad se trebamo voljeti. Tvrde tako političari koji su prije 15 godina huškali da se moramo mrziti.

Nije mi poanta pisati o naciji i nacionalizmu kao odličnom instrumentu kontrole zaluđene psihotične mase. Želim kroz prizmu svježeg teksta s B92 Investments are coming, osvrnuti se na budućnost regije u zajedničkom nastupu Hrvatske i Srbije na europskim energetskim tržištima. Minuli rat odlično je poslužio kao sredstvo ekonomskog obezglavljivanja i usporavanja regije. Danas, kada je rat iza nas, dolaze lagano investicije, sektori se oporavljaju, kapital otvara sva vrata, Srbi i Hrvati uz pomoć Europe i Amerike imaju zajedničke ciljeve. Samo će površni pomisliti da zajedničkih ciljeva nije bilo i prije 20 godina.

Mislite li da su sastanci naših premijera Sanadera i Koštunice, predsjednika Tadića i Mesića organizirani samo u želji približavanja i prijateljstva dvije države? Ne zaboravite da ljubav ide kroz želudac. Pravi razlozi sve učestalijih sastanaka i razgovora zapravo su energenti! To naravno nećete čuti u prime-time izvještajima. Kada se vrata zatvore, daleko od javnosti, naši političari razgovaraju o energiji. Ispred vrata, pred mikrofonima i kamerama samo pusice, namješteni osmjesi i ljubav na sve strane. Pripazite na skorašnji posjet Sanadera Koštunici jer se raspravlja o suradnji na nekoliko energetskih projekata. Osim spomenutog i već opisanog PEOP-a, dogovaraju se i novi stari plinovodi:
Perhaps it is not off the mark to point to the fact that the idea of connecting the natural gas networks of Serbia and Croatia is in fact twenty years old, in other words, dates back to the former Yugoslavia, and was “revitalised” last year, on an initiative of the Serbian Ministry of Energy. This fact represents a tribute to the initiative which the Serbian energy sector has in the process of regional association. Another piece of information leads to the same conclusion.

Namely, during a recent meeting between Serbian Minister of Energy with the European Commissioner for Energy and Transportation Andris Piebalgs in Brussels, Radomir Naumov presented his European colleague with the initial text of the Convention on Balkan Sustainable Energy Development. It is perhaps less well-known that the EU has decided on energy as the cornerstone of the Balkan process of integration into the community of European nations.

Izvor: www.b92.net/eng/insight/opinions.php?nav_id=35504
Naravno da nam je interes imati naftovod, ali zar se ama baš u svemu mora potvrditi da imamo loše političare i loše vlasti. Ne bi li netko iz politike trebao otvoreno zagovarati ovaj projekt, imati cijeli PR, razrađene ciljeve i politike, korake provedbe..? Pa ljudi moji, imamo šansu da nam kroz državu prolazi važan europski naftovod a politika šuti. Zašto projekt ne bi bio do kraja transparentan i prošao svu proceduru od javne rasprave pa nadalje?

Nije mi jasno zašto javnost ne smije znati da je Janafov naftovod koji treba prevoziti naftu iz kaspijske regije u Europu loš. Zašto nam netko iz Janafa i odgovornih tijela javno ne dokaže da je naftovod dobar? Zašto ne opovrgnu javno izrečene tvrdnje umirovljenih inženjera da je naftovod građen s nizom propusta? To je potvrdila i republička inspekcija koja je na licu mjesta, tek nekoliko godina nakon puštanja naftovoda u rad, utvrdila niz izvedbenih propusta.

Nisam protiv nafte, plina i struje, to nam je svima toliko važno; ovisni smo o blagodatima tisućljećima taloženog fosilnog goriva. Danas je to osnovni cilj svake države koja misli na budućnost. Hrvatska ima vrhunske stručnjake na tom polju i nadam se dobru strategiju po kojoj radi. No čini mi se, kako po starom uhodanom pravilu – radi građanima iza leđa.

Jadnoga dana, ako bude projekta, opet će se naći netko tko će u javnosti biti proglašen ''plaćenikom konkurentne opcije'', koji će podići ekološki osviještene na noge i reći to nije dobro za turizam, to nije dobro za okoliš, to nije dobro za ovo, to nije dobro za ono..

Lijepo su mogli pare uložiti u novi naftovod i riješiti se problema, ali to onda poskupljuje trasu, sve države žele i bore se za naftovod pa je fisibiliti jako bitan, pa drž, pa potegni bez brige za okoliš..

Zato preduhitrimo političare i ekologe, preteknimo investitore, povećajmo ponudu nafte - podržimo naftovod! Ali novi.

Povezani postovi:
Hrvatska igra važnu ulogu u energetskoj sigurnosti Europe
Pssst! Projekt PEOP
Cro crude oil game
Mala zemlja - veliki biznis

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi

:: radikalno komentiraj :: (6) :: objavljeno: 08.07.2006. 00:00 :: isprintaj :: permalink ::






Oda kiseloj magnetnoj vrpci


S vremena na vrijeme uhvati me glazbena PVC nostalgija za minulim vremenima i prisjećam se muzike i hitova koji su prošli kroz mene. Zaboraviti stvar na koju se nekada prašilo jednako je brisanju sjećanja na, biti ću kvazi poetičan, prvi poljubac. Iznimno respektiram DJ-e, one prave, profesionalce. One što rade s pločama, 2-3 gramofona, miksetama, sekvencerima, modulatorima, synth ritam mašinama (303, 808, 909,...), one što promijene više ploča na turntablesima nego bih ja mogao skužiti koliko su stvari odsvirali.

Sinoć me u'vatilo na tu slabiju stranu i htjedoh poslušati malo acid housea. Lupilo me k'o munja, a flash me odmah bacio na gibanje. Nisam uspio, otkazala tehnika. U eri CD-a i DVD-a, kada po kući sve miriši po prženju 0i1, neprimjetno je i u tišini, prekriven debelim slojem masne prašine, umro moj kazetofon.

Kazete su u Flopovom odrastanju igrale važnu, ako ne i najvažniju ulogu. Kazetofon je uvijek imao posebno mjesto i non stop je nešto sviralo. Prisjećajući se osamdesetih, devedesetih i moje opsjednutosti glazbom, radio stanicama, kazetama, snimanjima i glasnim puštanjima, vidim da se neke stvari nisu bitno promijenile. Pojavili su se novi DJ-i i novi mediji, a ja sam što se glazbe i glasnog slušanja ostao isti, stari, nepromijenjeni ljubitelj elektronike koji obožava modulacije, niske i visoke frekvencije, snažan bas i ritmične sekvence koje me uzdižu do hiper ludila. Ja sam, rekli bi površni, techno freak.

Ali ne. Moja opsjednutost elektronikom seže puno dublje. U drugu polovicu osamdesetih kada sam po starosti bio na keksima i mlijeku, ali slušao acid house. Moja prijateljica Aleksandra imala je stariju sestru koja nam je otkrila čari ove muzike uz koju se jedino moglo kaotično plesati i biti lud. Seka je radila u Švicarskoj, negdje je i nekako snimala acid na kazete i par puta godišnje nas opskrbljivala letalnim magnetnim dozama. Ah! kako je bilo divno slušati razigrane frekve analognog Rolanda 303!


Sjećam se sedmog razreda i veselice na kraju školske godine. Stari je par godina prije od love iz fuša kupio odličan Grundigov kazetofon. Ponio sam ga u školu kako bismo slušali malo glazbe, pili sokove na razrjeđivanje, grickali Bobi štapiće te se u veselju razišli do jeseni. Prijatelji iz razreda gurali su Riblju čorbu, učitelji Druže Tito mi ti se kunemo, a kako je kazetofon bio moj, ja sam puštao acid house. Bila je 1988 u jednom provincijskom gradiću daleko od Chicaga, New Yorka i Londona, nosio sam hozntregere sa smajlićima, ali neka, neka se i provincija upisala u povijest acid housea.

Kazetofonu ću prirediti poseban oproštaj, dobiti će povlašteno mjesto u mojoj radnoj sobi. Mjesto s kojega će ponosno gledati na silne hrpe diskova. Idem sad skinuti koji torrent, možda podignem i emule, pa pokušam pronaći nešto od acida u nesagledivim resursima digitalnog interneta. Nije me prošla volja. Želim se prisjetiti Dj Pierra, 808 statea, Acid Traxa i svega onoga što je išlo uz :) u drugoj polovici osamdesetih.

I znate što je najbolje u svemu tome? Uvijek se naježim na pucketanje analognog vinyla. Struja, igla i plastika.

Acid house - the history
Acid house database

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi

:: radikalno komentiraj :: (12) :: objavljeno: 04.07.2006. 12:21 :: isprintaj :: permalink ::






Mobitel kao kuhalo


Je li zračenje mobitela opasno za mozak i zdravlje? Istraživanja koja su naručile telekomunikacijske korporacije pokazala su da zračenje mobitela nema negativnih utjecaja na mozak i zdravlje, no dva Moskovljanina, Vladimir Lagovski i Andrei Moiseynko iz novine Komsomolskaya Pravda napravili su "neznanstveni" eksperiment koji plijeni pažnju. Mobitelima su skuhali jaje!


Mobiteli mogu skuhati jaje, tvrde dva ruska novinara.


U Prvih 15 minuta nije se dogodilo ništa spektakularno, jaje se počelo grijati. Nakon 25 minuta jaje je postalo toplo. Nakon 40 minuta postalo je vruće, a za 65 minuta bilo je kuhano!


Jednostavan ekperiment koji je pokazao snagu radio valova iz mobitela.

Ovo bi svakako trebalo provjeriti. 65 min x 1,10 kn/min (T-com tarifa 150 na njihovu mrežu) * 22% PDV = 87,23 kn. Vrijedi li eksperiment ovih novaca?
Pred očima mi kompeticijsko natjecanje telekomova - čije jaje je najjeftinije kuhano jaje? Na teveima i jumboplakatima reklame tipa: "T jaje unutar mreže za samo 69,99 kuna!" A onda, da parafraziram virtuoznog T-zombixa, Teletina u umaku od paradajza s jajima.
Na kraju teksta o eksperimentu lucidni Rusi izvlače zaključke:
1: Mobitelima je moguće skuhati jaje, ali je vrlo skupo ($4.55 ili 123 Rublje)
2: Priča o štetnosti mobitela je pretjerana; da bi se skuhao mozak potrebno je pričati nekoliko sati!
3: Ne preporučamo mobilni telefon nositi u hlačama.

Photos by Anatoly Zhdanov.
Source: Komsomolskaya Pravda, April 23, 2006
http://www.kp.ru/daily/23694.4/52233/print
http://www.crorepixels.com/egg.htm

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi

:: radikalno komentiraj :: (6) :: objavljeno: 02.07.2006. 01:55 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal