big bow!

[design by k.]

Nevidljivi rat valuta


IOB + euro
Najava Irana da će uskoro otvoriti internacionalnu burzu nafte (Iranian Oil Bourse) plijeni pozornost alternativnih medija već nekoliko mjeseci. Mass mediji za to se vrijeme bave iranskim N problemom, dok je stvarni razlog histerije zvane iransko nuklearno pitanje ustvari - burza nafte. Prvotni datum starta IOB-a bio je najavljivan za 20. ožujak (njihova Nova godina), no početak rada je odgođen, a Iranci su u međuvremenu poduzeli aktivnosti kako bi burza koja će dilati iransku naftu za eure, počela raditi prije ljeta. Gotovo da nema izvještaja o IOB-u koji ne spominje realnu opasnost za američku valutu ukoliko Iranci kao četvrti proizvođači sirove nafte na svijetu zaista pokrenu burzu u eurima. Ukoliko se to dogodi, biti će to prva burza nafte na svijetu koja neće cijene barela isticati u dolarima, već u eurima.

+ Dolar
Problem za FED (američku nacionalnu banku), ako se pokrene IOB, predstavlja slabljenje monopolističkoga utjecaja dolara u svijetu, jer u vremenu kada barel ide gore (čak i zbog najava meteorologa o jakoj uragan sezoni u Americi!) FED-si su računali da će države za potrebe kupnje sve skuplje nafte na tržištima u svojim trezorima trebati povećavati zalihe dolara. To bi išlo u prilog dolaru i očuvanja kakve-takve stabilnosti američke posrnule valute, koja, ako ćemo za pravo, po svim pokazateljima i odnosima prema euru, dobrano puši zadnjih tjedana. No, iranska najava ide kontra tih očekivanja i kontra dolara. Naime, svima bi trebalo biti jasno da je dolar prva i jedina svjetska valuta u trgovini naftom, te da upravo ta činjenica, rekao bih monopol, uspijevaju umjetno očuvati dolar od većih poniranja. No hoće li tako biti i sutra? Ukoliko Iran uspije pronaći kupce za svoju naftu, oni će se umjesto dosadašnjeg nabavljanja dolara prebaciti na kupovinu eura, a kako stvari stoje Iranci nisu usamljeni u nastojanjima da svoje crno zlato trže za nešto drugo osim dolara.

+ Rublja
Slično je nedavno najavio i ruski predsjednik Putin. Doduše, njegova je želja rusku naftu tržiti za rusku valutu rublju, što je potez kojega Washington sigurno neće dočekati s osmijehom. Razloga za smijeh, kada pričamo o ratu novca, u Washingtonu će biti sve manje i manje. Ukoliko Iran i Rusija zaista pokrenu svoje burze nafte, biti će to golemi udarac za dolar kao «fiat money» valutu i washingtonsku tiskaru koja štampa zelembaće kada i koliko kome s vrha zatreba. Naime, dolar je 1971. godine prestao biti vezan uz zlato i najveće zaleđe koje ga definira i održava na globalnoj financijskoj sceni je POTRAŽNJA I SKLADIŠTENJE U CENTRALNIM BANKAMA SVIH DRŽAVA ZA POTREBE KUPNJE SIROVE NAFTE! Što će se dogoditi s dolarom kada izgubi ovaj primat u trgovini naftom i kada splasne potražnja za njim?

+ Amero
U ovom kontekstu, ali samo na prvu loptu, zaista nestvarno zvuči činjenica da su SAD, Kanada i Meksiko još prošle godine započeli razgovore o političkom i financijskom zbližavanju i implementiranju zajedničke valute po uzoru na Euro koja bi se, 'ajd pogađajte, trebala zvati amero. Početak stvaranja ove zajedničke naddržave koja bi imala jače ovlasti i od američkog kongresa i vrhovnog suda seže do datuma 23. 03. 2005. kada su se u gradu Waco, Texas, sastali američki Bush, kanadski Martin i meksički Fox, dogovarajući uspostavljanje zajedničke države do 2010. Kako to u seriji članaka ističe Jerome R. Corsi na HUMAN EVENTS Online, predsjednik Bush u tišini i bez posebnih najava radi na uspostavi Sjevernoameričke političke (sigurnosne) unije i zamjeni dolara amerom.

+ ACU
Svoju valutu (ACU) najavljuju i zemlje članice ASEAN-a.

= money wars.
Očito se na globalnom planu osim stvaranja novih blokova, rata za naftu i resurse, vodi i rat za prevlast valuta. Čini mi se da stara blokovska podjela i hladni rat nisu ništa spram onoga što se događa (i događati će se) u sjeni histerije zvane 9/11, rat protiv terorizma, ptičje gripe, cijene barela i najave jake sezone uragana…

:: radikalno komentiraj :: (8) :: objavljeno: 25.05.2006. 14:55 :: isprintaj :: permalink ::






NLO dossier: snimke na kojima se 3,3 stotinke (ne) vidi objekt koji bi trebao biti avion


Nakon gotovo 5 godina, američka vlada je dopustila objavljivanje još kojeg video frejma s dvije sigurnosne kamere koji prikazuju, kako kažu, udar zrakoplova u Pentagon 11. rujna 2001. Najvažniji dio tzv. snimke predstavljaju dva frejma, nos navodnog Boeinga 757 i slijedeći frame - eksplozija.

Pogledaj to što nazivaju snimkom.

Sinoć su svjetske novinske agencije objavile vijest o puštanju vladinih snimaka, no nitko nije spomenuo da se ne radi o "snimkama", već nizu frameova koji pokazuju ništa. Naravno da su svi pisali kada se napad dogodio, koliko je ljudi poginulo i slične PR, marketing i psy-op (psychological operations) rečenične sklopove u kojima se naglašava poruka koju primamo već pet godina - zrakoplove su oteli pripadnici terorističke skupine al Qaida, bla, bla…



Ako 5 godina, unatoč mnogim neovisnim teoretičarima, ne objavljuju snimke na kojima se stvarno vidi Boeing 757 kako udara u Pentagon, a to učine ovako loše, onda se s pravom pitamo, što se ustvari događa? Nekoliko frejmova snimke u kojima se ne vidi avion, pojavili su se u trenutku kada je gotovo svatko inteligentan posumnjao u istinitost službene priče o 11. rujnu i kada se u medijima pojavljuju poznate osobe koje tvrde da je 11/9 smišljen upravo u taboru zagovornika rata, preventivnih nuklearnih napada i pohlepnih, nikad zadovoljnih i dovoljno bogatih kapitalista. Ako imaju krucijalan dokaz da je zrakoplov na letu 77 zaista udario u Pentagon, zašto ga kriju? Osim ako, kako to sugerira Paul Joseph Jonson, autor www.propagandamatrix.com

1) The government truly is frightened to death of releasing any images which accurately depict what happened at the Pentagon because it doesn't jive with the official version of 9/11.

2) Or the government knows that Flight 77 hit the Pentagon and has clear footage of the incident, but is deliberately releasing these speculative images in order to stoke the debate so it can later release the high quality video and use it to debunk the entire 9/11 truth movement.

Iluzija

"Snimke" koje predstavljaju vladin neoborivi dokaz da je u Pentagon udario Boeing 737 nisu ništa drugo nego iluzionistički trik. Jedna sekunda 35mm filma sadrži 24 sličice dok video zapis jedne sekunde sadrži 25-30 sličica tj. frameova. Sigurnosne kamere snimale su Pentagon sa 4-5 frejmova u sekundi. Vlada nam servira njihovu istinu u 2 frejma! Upravo se između ove dvije sličice nalazi daljnji prostor za spekulacije.



Pogledajmo što se gleda na FoxNews. Posljednji clip u njihovoj free video rubrici nazvan je Conspiracy busted?, s podnaslovom: Newly released video appears to debunk conspiracy theories about Pentagon attack. Dakle, razlog puštanja snimki je uništavanje kredibiliteta onih koji se propitkuju i proučavaju kontroverzu 9/11.

Neoconsi debatu o 11. rujnu žele fokusirati na priču o Pentagonu i tako generalno "oprati" i sve ono drugo što se događalo toga prijepodneva. Možda to žele i washingtonski psy-op agenti koji će nakon uzavrele javne debate objaviti uvjerljivu snimku aviona u visokoj rezoluciji (do koje su upravo došli!) i tako jednim oštrim manevrom diskreditirati pokret za istinu o 11/9.

Ne šute niti Charlie Sheen i zagovornici neovisne istrage. Najnoviji snimci (ekstra frejmovi :) - nisu odgovorili na Sheenova pitanja. On je prije dva mjeseca u radio emisiji Alexa Jonesa rekao da američka vlada skriva informacije od javnosti priupitavši odgovorne: Gdje su snimke drugih sigurnosnih kamera postavljenih na obližnjoj benzinskoj crpki i hotelu? Ako vlada ništa ne skriva, zašto ne pokaže ostale snimke?

Kako bi zapravo trebala izgledati snimka nadzorne kamere? (Upozoravam da je ova animirana gif sličica ispod od 5 frameova FOTOMONTAŽA, projekcija tj. prispodoba kako bi ustvari izgledao snimak sigurnosne kamere da je snimila Boeing 757 kako udara u Pentagon.) Na stvarnom snimku se ne vidi Boeing, što možete i provjeriti ovdje.


photo by: http://www.propagandamatrix.com/articles/may2006/170506reallylook.htm

FBI je nakon 11. rujna zaplijenio 84 snimke okolnih nadzornih kamera. Čudno je što su nam prekjučer odlučili ponuditi onu na kojoj se "nos aviona" vidi samo 3,3 stotinke. I možete li vjerovati, niti jedna druga kamera nije zabilježila udar. To je službena tvrdnja.

Što je zapravo na tim snimkama? Još koji NLO?

I na kraju, što nema veze s udarom u Pentagon - je li moguće da su jedine dvije moderne zgrade na svijetu koje su se srušile kao kule od karata zbog požara, baš one dvije zgrade koje su se urušile 11. 09. 2001. u New Yorku. Blizanci. No, znate li da se urušila i obližnja zgrada WTC 7? Igrom slučaja ili ne, vlasnik WTC 7 zgrade Larry Silverstone skoro je pa direktno javno priznao da se radilo o eksplozivu. Nije li i vama čudno da se WTC 7 uruši kao da je minirana od krhotina urušavanja Twinsa?

:: radikalno komentiraj :: (33) :: objavljeno: 18.05.2006. 01:19 :: isprintaj :: permalink ::






benzin - uran - glupan


Svi se ovih dana raspričali o cijenama nafte i biodizelu. Situaciju najbolje opisuje, sada već legendarna Đuzelova rečenica: "Vijesti započinjemo dobrom viješću. Benzin neće poskupjeti."

Nije mi jasno kako jedna frizirana situacija poput ove oko Irana može toliko dizati cijene nafte i tržišta na noge. Kakve veze ima nafta koju crpimo u Hrvatskoj sa potencijalnom situacijom u Iranu? Apsolutno nikakve, ako izuzmemo interes NAFTNOG LOBIJA da cijena barela poskupljuje na svim tržištima, bez obzira na povezanost i odnose sa Iranom ili 11/9. Čini mi se da je u svemu tome ključna ova druga igra u kojoj poteze vuče kapital i profit, a sve više sam uvjeren kako je na sceni ustvari rat za preživljavanje valute kojom se jedinom trguje na svjetskom tržištu nafte - dolaru.

Tu sliku upotpunjuje neocons propaganda koja se okomila na iranski nuklearni program, iako u isto vrijeme sami propagiraju korištenje nuklearne energije. Na svijetu je trenutno u pogonu oko 450 nuklearnih reaktora (za proizvodnju struje), isključivo u zemljama bogatoga sjevera. Srž iranskoga nuklernog problema leži u pogonu za obogaćivanje urana, u kojemu će se, kako tvrde neoconsi, uran obogaćivati do 90% koliko je potrebno za nukove. Teheran je na ovu PPP (provokativnu propagandnu poruku) iz Bushevog tabora uzvratio tvrdnjom da je Iran već obogatio uran do 4,8 % (koliko se obogaćuje uran za civilnu upotrebu) te da ne namjerava ići dalje.

Pitam se jeli iranski nuklearni program isto ono što je za Saddama bio WMD? Povod za invaziju, kojega, naknadno se ustanovilo, nije bilo. Fantomski povod, za nimalo fantomski cilj. Okupiranje ogromnih zaliha iračke nafte na prvu se čini kao "pravi povod" za 2. Zaljevski rat, no očito se u ovom slučaju od šume ne vidi drvo.

Saddam je, prije Američke invazije, naftne koncesije počeo nuditi europskim tvrtkama, a ono što je najviše moglo zaboljeti naftom održavanu valutu je - burza nafte na kojoj bi cijene bile izražene u euru umjesto u dolaru. To bi automatski značilo smanjivanje zaliha dolara nauštrb eura u centralnim bankama, što bi realno dovelo do slabljenja virtualno jakog dolara. Izmišljen je WMD, Irak je srokan projektilima s osiromašenim uranom i zaboravljen je problem iračke burze nafte. Ustvari, zaboravljen je problem iračke nafte općenito, koja sada nesmetano ide u «jedino ispravnom smjeru.»

Danas iste namjere, glede burze, ima Iran. Ako Bush ne napadne Iran i Ahmadinedžad zaista pronađe investitore, početak prodaje iranske nafte za eure značiti će prestanak monopola dolara u naftnom biznisu. Ako se to dogodi pitanje je vremena kada će isto odlučiti Venezuela, Meksiko ili neke druge zemlje. Bila bi to teška vremena za najveću svjetsku silu. S druge strane, Hugo Chavez prijeti da će zatvoriti «naftne pipe» ukoliko dođe do napada na Iran. Dvije zemlje tako su još jednom potvrdile sve bliskije odnose, vjerojatno zato što ih spaja ista želja. A tek Fidel…

:: radikalno komentiraj :: (2) :: objavljeno: 16.05.2006. 15:33 :: isprintaj :: permalink ::






Kako me (p)okrao monitor.hr


Nastojat ću biti kratak i jednostavan, a imam i svjedoke koji će se, nadam se, i javiti u komentarima. Ne bih riječ rekao niti pisao ovaj post da su u svom tekstu bar spomenuli flop.blog.hr, ali nisu, pa pišem. Priča ide ovako.

Malo iza 4 sata poslije podne objavio sam post koji se nalazi ispod ovoga (iranska burza) i odmah ga linkao blog.hr uredništvu. Nakon 10-tak minuta ista je vijest objavljena na naslovnici monitora.hr, što možete i provjeriti, ali bez linka odakle im informacija. Naravno da ni uredništvo blog.hr nije vijest objavilo u flash njuzama. Zašto znam da su me pokrali i ne objavili link do mene? Pa jednostavno zato što je vijest u 4 popodne bila "jako vruća" i nije je bilo po portalima koje inače prate, kasnije se vjerojatno pojavila svugdje. Tu temu već duže vremena pratimo nas troje: ex blogerica k., monsoon (monsoon.blog.hr i monsoon.bloger.hr) i ja (http://flop.blog.hr). Monitor nikada prije ništa slično nije objavio (za razliku od nas), a uostalom nisu se potrudili niti pronaći drugi link na netu na istu vijest, nego su maznili i moj link (nisu znali gdje pronaći drugi, što inače uredno rade).

Bilo bi u najmanju ruku pošteno da su to napravili (linkali na flop.blog.hr), ali nisu, zato smatram da nije ni čudo što ljudi odlaze s blog.haera, što ću naravno, čim do kraja ovladam WordPress-om i sličnim webmajstorijama, učiniti i ja.

Ovaj post ne bih pisao da je ovo jedini slučaj, a sličan se dogodio prije par dana s postom El capitalismo foraneo. Provjerite. Neću iz principa linkati na monitor, svi znate gdje je.

U znak dobre volje što ste pročitali ovaj post dajem vam na korištenje ogromnu download bazu online knjiga, muzike i časopisa u pdf formatu - awaxhome. Uživajte i čitajte monitor.hr jer oni znaju gdje je prava informacija.

:: radikalno komentiraj :: (15) :: objavljeno: 05.05.2006. 22:33 :: isprintaj :: permalink ::






Iran registrirao burzu nafte u eurima!


Dok američki potpredsjednik Dick Cheney slijeće u Dubrovnik, njegove kolege iz Bushitlanda zasigurno glavama razbijaju zid zbog vijesti koja je stigla iz Irana. Tamo je iranski ministar nafte potvrdio da je Iran, četvrta zemlja u svijetu po znanim zalihama "crnog zlata", registrirao burzu nafte u eurima.

To je prva i za sada jedina burza na svijetu koja će naftom trgovati u eurima, a ne u dolarima, kako je za sada na londonskoj i newjorškoj burzi. Već se spekulira da će ovaj iranski potez značiti daljnju devalvaciju dolara, jer će se osim smanjene potražnje za ovom valutom na svjetskoj razini, neke centralne banke odlučiti i za konvertiranje dolarskih zaliha u euro.

Kako god bilo, svibanj 2006. ostati će zabilježen kao mjesec u kojemu je stvoren novi blok nesvrstanih (Cuba, Venezuele i Bolivija), te registrirana prva burza na svijetu koja će naftu prodavati u europskoj valuti. Kako god bilo, Iranci, za razliku od Amera, imaju naftu, a nafta je, kako priznaju i sami Amerikanci - oružje. Za razliku od američkih bombi s osiromašenim uranom, Iranska bomba - nafta - ne ubija nikoga osim američke valute i američkih imperijalnih težnji.

Hoće li ovo biti dodatan povod za napad na Iran? Po nekima, to je i jedini razlog zaoštravanja krize oko iranskog nuklearnog programa, jer Iran do sada nije obogatio uran više od 5%, a za oružje treba bar 80%.

Respect to: k. And big bow also!

Očekujte daljnje izvještaje vezane uz ovu temu, o kojoj sam već pisao. Idem sad nazad u voćnjak :)

p.s. nikle mi bundeve.

Source: http://www.latimes.com/

:: radikalno komentiraj :: (5) :: objavljeno: 05.05.2006. 16:10 :: isprintaj :: permalink ::






prilog zajebanciji da danas svaki kurac dolazi u Dubrovnik




:: radikalno komentiraj :: (2) :: objavljeno: 05.05.2006. 08:51 :: isprintaj :: permalink ::






El capitalismo foraneo


Fidel Castro (Kuba), Hugo Chavez Frias (Venezuela) i Evo Morales (Bolivia) potpisali su u Havani sporazum o trgovinskoj suradnji tri zemlje (Peoples Trade Agreement - TCP) kao alternativu sličnom sporazumu FTAA (Free Trade Area of the Americas) kojega je inicirala Amerika. Povijesno okupljanje južnoameričke ljevice na Kubi trojica predsjednika iskoristili su za sklapanje novog latinoameričko - karipskog ekonomskog bloka, koji bi trebao jamčiti jednakost u trgovini kakvu ne poznaje američki model. Na proslavi prve godišnjice ALBA sporazuma (Bolivarian Alternative for the Americas) Kubi i Venezueli pridružila se Bolivija. ALBA sporazumom, između ostaloga, Venezuela opskrbljuje Kubu s 96 000 barela sirove nafte godišnje, dok je Castro zauzvrat u Venezuelu poslao liječnike i učitelje, a više od tri tisuće venezuelaskih studenata studira medicinu u Havani. Siromašna, ali plinom bogata Bolivija pristupanjem paktu dobiva pravo slobodnog izvoza svojih proizvoda na Kubu i u Venezuelu, no suradnja triju zemalja neće stati na tomu.

Usporedimo li ALBA sporazum i Europsku zajednicu za ugljen i čelik (ESCS, osnovana 1951.) što je preteča Europskoj uniji, ALBA je početak južno-američke borbe za preživljavanje na geomanipuliranom blokovskom tržištu. U situaciji kada mnoge "male" zemlje rade isključivo za prosperitet SAD-a, tri su zemlje odlučne suprotstaviti se dosadašnjoj globalizacijskoj praksi američke dominacije i kontrole. Nakon skorašnjih izbora u Peruu i Meksiku i te bi se dvije latinoameričke zemlje mogle pridružiti «bolivarskom paktu za pravednu trgovinu.» Chavez u tom svijetlu otvoreno podupire nacionalističkog kandidata Ollantea Humalea na budućim predsjedničkim izborima u Peruu, zbog čega je Lima jučer opozvala veleposlanika iz Venezuele u znak protesta Chavezovom uplitanju u peruanske izbore.



"Kao što je ALBA porazila FTAA, tako će i Trgovinski sporazum naroda (TCP) poraziti sporazume o slobodnoj trgovini koje Buševa administracija želi provesti u našoj regiji", rekao je Morales nakon ceremonije potpisivanja TCP-a. U svom govoru predsjednik Bolivije napomenuo je da će njegova zemlja imati velike koristi od dvaju sporazuma, što potvrđuje i beskompromisna podrška i razumijevanje koje je Bolivija dobila od Kube i Venezuele, za razliku od nekih drugih zemalja. "U ekonomskom smislu, raskomadali su Boliviju na komadiće", uzviknuo je Morales pojašnjavajući kako su prirodna bogatstva zemlje u stranim rukama te da se razmatraju načini kako promijeniti trenutni neoliberalni i neokolonijalni status u korist Bolivije.

Hugo Chavez pohvalio je dosadašnje dosege na socijalnom i kulturnom planu ALBA-e, a proamerički FTAA sporazum opisao je kao mehanizam američke dominacije. Najavio je da Bolivija u sklopu ALBA programa može računati na kreditnu liniju od 100 miliona dolara, kao i na kubanske i venecuelasnke stručnjake. Podsjetio je na nedavnu odluku kojom je Venecuela odlučila prestati s tradicionalnom praksom izvoza nafte u SAD koju će preusmjeriti prema južnoameričkim i karipskim državama. Pored dogovora o isporuci nafte za unutarnje potrebe, Venezula i Bolivija dogovorile su zajedničku izgradnju rafinerije u Boliviji.

Nakon Moralesa i Chaveza, na Trgu Revolucije u Havani, mnoštvu se obratio legendarni Fidel Castro optuživši Washington za terorizam protiv Kube. Upozorio je i na pripreme za rat protiv Irana u kojemu će Amerika koristiti oružje za masovno uništenje.

Za to vrijeme na drugom kraju Zemlje…

Iza kulisa medijske i američke pozornosti usmjerene prema iranskom nuklearnom programu krije se Latino-amerikancima komplementarni oblik otpora prema američkoj globalizaciji. Nakon mjesec dana šutnje, otkako je odgođen početak rada, Iranci su se opet oglasili najavom otvaranja naftne burze već ovoga tjedna. Ukoliko IOB (Iranian oil bourse) kao valutu razmjene bude koristio Euro umjesto dolara, američka valuta mogla bi doživjeti slijedeći veliki udarac. Ironija u južnoameričkoj borbi je u tome što za sada moraju poslovati s imperatorskom valutom (čime se gubi smisao borbe), dok Iran ima lijepu šansu i priliku poslovati s Eurom.

Foto: ACN.

Update. 02.05.06. 10:45 h
MORALES NAJAVIO NACIONALIZACIJU ENERGETSKOG SEKTORA (Hina)

Predsjednik Bolivije Evo Morales objavio je nacionalizaciju industrije prirodnog plina i nafte, te poslao vojnike na naftna i plinska polja.
"Došao je dugo očekivani dan, povijesni dan kad će Bolivija preuzeti kontrolu nad svojim prirodnim izvorima energije", rekao je Morales tijekom proslave 1. svibnja, prenosi Reuters.
Rješenje nalaže stranim kompanijama novu podjelu naftnih prihoda, rezervirajući dio od 82 posto za državu. Rok za potpisivanje novih ugovora je 180 dana.
"To je tek početak...sutra ili dan poslije na red će doći rude, zatim šumarski sektor a na kraju svi prirodni izvori za koje su se borili naši preci", najavio je bolivijski predsjednik.

Brazilski ministar za rudnike i energiju Silas Rondeau je nacionalizaciju industrije nafte i plina, koju je u ponedjeljak objavio bolivijski predsjednik Evo Morales nazvao "neprijateljskom gestom".
Španjolska vlada je u ponedjeljak izrazila "duboku zabrinutost" zbog objave predsjednika Moralesa o nacionalizaciji industrija plina i nafte u zemlji, što je mjera koja se posebice odnosi na španjolsku kompaniju Repsol.

:: radikalno komentiraj :: (9) :: objavljeno: 01.05.2006. 19:09 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal