big bow!

[design by k.]

Google it: Operation Northwoods


Sjećate se Alexa Jonesa iz posta od prije koji tjedan? Onog u kojemu sam pisao da je Dick Cheney bio pijan ko majka kad je u lovu iz blizine napucao prijatelja odvjetnika koji se, nakon što je srećom ostao živ, na izlasku iz bolnice ispričao potpredsjedniku Dicku za sve neugodnosti koje je ovaj prolazio zbog događaja u lovu.

Prije par dana Alex je u radio emisiji koju može čuti cijela Amerika ugostio glumca Charlia Sheena koji je naciji poručio da njihova vlada nastoji zataškati istinu oko 9/11 događaja. Masmediji su nekoliko dana ignorirali interview, ali zataškavanje nije uspjelo i Charlie Sheen je danas američka tema broj jedan. Neki su se Amerikanci po prvi put nakon Sheenovih argumenata zapitali je li bilo baš onako kako su ih o 9/11 izvještavali masmediji i vlada.

Nekoliko minuta temi je preksinoć posvetio i neprikosnoveni CNN koji je ugostio Alexa Jonesa i javno istaknuo neke Sheenove teze. Ne gubeći vrijeme Jones je govoreći «100 milja na sat» izbiflao više-manje sve što je trebalo, a anketa koju je proveo CNN među svojim gledateljima pokazala je da se njih 65% slaže sa Sheenom i Jonesom, dok 35% ne misli da vlada zataškava istinu oko događaja 11. rujna 2001.


Uvjerite se i sami što se to 23.03.2006. uvečer događalo na CNN-u. Loš datum za loše dečke, rekao bih nakon onoga što su Sheen i Jones rekli o Vulkancima na CNN-u. Revolucija je tek počela. Na dan kada su mnogi očekivali novi udarac svjetskoj slobodi i demokraciji, dogodio se obrat.


Operacija Northwoods je stari CIA-in plan iz 1962. kojim su planirali otmice putničkih aviona u Americi i niz sponzoriranih terorističkih napada kako bi dobili podršku građana za napad na Kubu i svrgavanje Fidela. 11. rujna 2001. dogodila se gotovo identična situacija samo što su oteti avioni udarili u WTC i navodno u Pentagon, a događaj nije poslužio za svrgavanje postarijeg Castra, već za daljnja opravdanja za rat za resurse i svjetsku dominaciju.

:: radikalno komentiraj :: (30) :: objavljeno: 25.03.2006. 19:01 :: isprintaj :: permalink ::






read between the news: money wars




http://www.businessday.co.za/articles/markets.aspx?ID=BD4A173975
http://en.rian.ru/world/20060320/44575239.html

:: radikalno komentiraj :: (7) :: objavljeno: 23.03.2006. 17:34 :: isprintaj :: permalink ::






Dionica Biogenetricksa u visinama!


Dionice farmaceutske tvrtke Biogenetricks danas su doživjele nezabilježeni rast od 236 ASM. To je ujedno najveći rast jedne dionice na Flash Marketu (FM) unazad dvije i pol godine. Dionice su sa jutrošnjih 346, tijekom prvih devet licitiranja, narasle na rekordnih 582 ASM. Ovako veliki uspjeh ove dionice objašnjava se ugovorom kojega je Biogenetricks potpisao s Fummaky co., grupacijom koja okuplja proizvođače i punionice pitke vode. Iako su detalji ugovora još uvijek nepoznati, saznajemo da se radi o milijunskom poslu što ga je dobila ova rastuća zagrebačka tvrtka. Želeći očuvati domaće proizvodne kapacitete, kako u metalnoj industriji, tako i voćarstvu, ova je tvrtka prije nekoliko godina počela proizvoditi dodatak prehrani Ferulife C. Tijekom tri godine preparat se dokazao kao proizvod koji uspješno rješava probleme vezane uz nedostatak željeza u organizmu. Radi se o koncentracijskim kapljicama koje osim željeza i vitamina C, sadrže bioflavonoide te patentirane elemenate koji pospješuju unos željeza u organizam. Specifičnost ovog proizvoda je u tome što se tekuća baza dobiva patentiranim postupkom nagrizanja čavala zabodenih u limun. Na tržištu su se pojavila još dva proizvoda Ferulife C plus i Ferulife C max koji se razlikuju po koncentraciji željeza, odnosno debljini čavla koji je tijekom proizvodnje bio zaboden u limun.

:: radikalno komentiraj :: (11) :: objavljeno: 19.03.2006. 01:51 :: isprintaj :: permalink ::






Kol'ko nas ima za mir?


Diljem svijeta danas su održani prosvijedi protiv ratova na Zemlji, a posebno protiv aktualnoga u Iraku i potencijalnoga u Iranu. Takvi prosvjedi nisu održani niti u jednom gradu u Hrvatskoj. Ovim postom pozivam vas da u kometaru ostavite koju pametnu, manje pametnu ili već nekakvu (nije bitno kakvu) poruku vezanu uz mir onima koji podržavaju rat. Recimo im kol'ko nas ima za mir!

STOP the war coalition

:: radikalno komentiraj :: (5) :: objavljeno: 18.03.2006. 20:18 :: isprintaj :: permalink ::






Šverc kapitalizam = životni minimalizam


Nakon nekoliko dana pauze zbog zamora materijala, ''odmaranja'' i bavljenja drugim zanimljivim stvarima, odsurvah maloprije do komšiluka ne bih li provjerio što ima novoga glede izlijevanja 18000 litara ulja iz hidrocentrale Jablanica u rječicu Dobrnju, pritoku Neretve. I imam što pročitati.

Analize su pokazale da izliveno ulje sadrži kancerogeni PCB, a da policija za ovu ekološku katastrofu nad katastrofama sumnjiči trojicu lokalnih švercera. Kao što sam pisao u postu od 02.03.06. transformatorsko ulje (sadrži kancerogene poliklorirane bifenile) može se koristiti kao pogonsko gorivo za dizel automobile. Javna je tajna, piše sarajevski Dan od 10.03.06., da se Jablančani već duže vremena voze na transformatorsko ulje, koje su im već duže vremena prodavali maloprije spomenuti šverceri. Što hoće reći da Jablančani i komšije već duže vremena udišu kancerogeni PCB iz svojih automobila! Ne znam s čime bih ovo usporedio u ovom trenutku, na pamet mi jedino pada dobrovoljni pristanak na ciklonizaciju b uz izgovor kako je ipak jeftinije biti mrtav.

Sarajevo-x forum

p.s. Upravo čitam kako su otpad iz vode zamašćen transformatosrkim uljem pokušali odložiti na mostarskom odlagalištu Uborak. Gdje je kraj ljudskoj gluposti?

:: radikalno komentiraj :: (6) :: objavljeno: 15.03.2006. 00:47 :: isprintaj :: permalink ::






Negdje u Hrvatskoj


Putem kući iz škole, razgovaraju dva desetogodišnjaka.

1: Gdje si bio?
2: U kurcu. U školi, di bi bio?
1: Budalo. Ljetos?
2: Aha, to. Kod babe na Šolti.
1: Ja sam bio na Sutli.
2: Di je to?
1: Tamo, blizu Slovenije.
2: Jes' ti Slovenac?
1: Odjebi.
2: Baba ti je odjebi.
1: Ne seri, moja baba pravi izvrsne krafne!
2: Krafne tvoje babe nisu pogačama moje babe ni do koljena!
1: Moja baba zato bolje kuha!
2: Aa ne! MooojaaA! Ti govno jedno.
1: MOJA! Gej pederu!
2: MOJA!!
1: Ajmo neš' popit?
2: Ajd!
1: I pojest!
2: Može big mek!?
1: Giv mi fajv!
2: Ma Meeen!

:: radikalno komentiraj :: (7) :: objavljeno: 09.03.2006. 15:52 :: isprintaj :: permalink ::






Sretan, a nespreman


Avet je bila u posjetu.
Ostali su huškači i dioničari.
Persuatori.

Kartice, krediti i minimalizam.
Završila je oproštajka. Maksimalizam.
Uskoro odlaze u Afganistan.



Linkovi:
08.03. Glas Istre - Hrvatska nije spremna za NATO
03.03 Večernji list - Vaša vojska za NATO još nije spremna

:: radikalno komentiraj :: (5) :: objavljeno: 08.03.2006. 14:46 :: isprintaj :: permalink ::






Izlijevanje 14 t transformatorskog ulja = kancerogeni minimalizam !?


Glazbeni tepihić uz čitanje:

Blago nama, kad je sve tako minimalno. Minimalne plaće, minimalni automobili, a s time pod ruku ide i minimalno zagađenje s 14 tona kancerogenog ulja. Kad su nas naučili na minimalizam i mi ga trpimo i ne poduzimamo ništa, zašto ne bi progutali još malo minimalno kancerogenog ulja i dozvolili da nas žedne prevedu preko minimalno kancerogene vode.
02. 03. 2006.
Neškodljivi kancerogeni elementi?

Naime, stigli su prvi preliminarni rezultati analize ulja koje je prije četiri dana poslano na analizu kako bi se utvrdilo je li 14 tona rashladnog ulja koje je iscurilo iz skladišta hidroelektrane Jablanica u rijeku Dobrnju kancerogeno. Uglavnom, sinoć su se oglasili Bosanci s prvim preliminarnim rezultatima laboratorijske analize napravljene u Zagrebu kojom se ustanovilo da ulje sadrži minimalne i neškodljive kancerogene elemente.

U vijesti koju prenosi HINA, glasnogovornik Stožera za civilnu zaštitu Hercegovačkoneretvanske županije Pero Pavlović tvrdi da se radi o tako minimalnim koncentracijama kancerogenih odnosno PSB elemenata u uzorcima ulja uzetih iz korita Neretve, da one nisu škodljive za ljude, biljni i životinjski svijet, a niti za okoliš.

Samo, od sveg tog minimalizma, na netu nigdje nisam uspio pronaći što je su to PSB elementi u ulju za hlađenje transformatora. No, zato sam pronašao da takvo ulje sadrži PCB spojeve, punim imenom poliklorirani bifenili koji su iznimno otrovni i kancerogeni.

Update I, 03.03.06, 23:03
Kako danas nije priopćena, bar ja još ne znam, niti jedna relevantnija informacija o analizi ulja od ove u kojoj se de facto priznaje prisustvo PCB spojeva, smatram do daljenjga da je kod Jablanice iscurilo upravo najštetnije kancerogeno ulje. O tome se naveliko priča na mjestima pogođenim ovim akcidentom nesagledivih posljedica, jer ovakva ulja su teško razgradiva i imaju svojstvo akumuliranja. Ribe su poznate kao kvalitetni akumulatori štetnih sastojaka, pa preporučam da Neretvu zaboravite kao ribolovno odredište i sl.

Najžalosnijim u cijeloj priči pokazje se razlog zbog kojega je došlo do curenja. Naime, po pisanju jednog člana udruge Eko Neretva, policija i odgovorni pretpostavljaju da se radi o krađi. Sve ove informacije ne bi mi značile ništa da ne znam kako su za vrijeme rata u Sarajevu neki koristili ovakva visokotoksična ulja kao pogonsko gorivo za dizel automobile, nesvjesni ustvari koliko truju sebe i sve oko sebe. Lopovi su očito zapavši u energetske probleme, pokušali ukrasti ulje iz skladišta koje nije bilo posebno nadzirano. I opet minimalizam, ali ovoga puta energetski.

Update II, 03.03.06, 23:25
Prema friškom pisanju Večernjaka ulje je ipak ono najštetnije, što predstavlja nezabilježenu EKO KATASTROFU na ovim prostorima! Linkala k.

Reference:
Seminar: PCB-i, Dragica Šalomon, PMF, 06/2004, Kolegij: Zaštita prirode
Što su poliklorirani bifenili? Zdravstvene opasnosti PCB-a, Poliklinika Harni
Polikolorirani bifenili – kemijski rječnik - upotreba
Wikipedia PCBs

Glazbena podloga: Letu Štuke - Minimalizam
Post prvotno objavljen: 02.03.2006. u 02:04.
Arhivu starih komentara pogledajte --> ovdje .

:: radikalno komentiraj :: (0) :: objavljeno: 07.03.2006. 22:37 :: isprintaj :: permalink ::






no comment



Naravno da su komentari dobrodošli :). Fotka sama po sebi spada u rubriku no comment.
Arhivu starih komentara pogledajte --> ovdje .

:: radikalno komentiraj :: (1) :: objavljeno: 01.03.2006. 16:55 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal