big bow!

[design by k.]

Danas je "Buy Nothing Day"


Svijete, kakav si to?
Gledam ženu, crnkinju s vlasuljom na glavi. Gura se pred VVolmartom. Vrata se otvaraju i gomila hrli u prodavaonicu. Žena je u jednom trenutku, gurajući se s gomilom, izgubila ravnotežu i pala. Zgazili su je. Ležeći, prikučila je periku i vratila na glavu. Došli su bolničari i odnijeli je na nosilima.

Koliko zla ima u tomu?
Nakon što su proslavili Dan zahvalnosti i odspavali nahranjeni puricom, navalili oni u dućane. I to službeno. GvvB (glupi vveliki brat) im je rekao: -danas počinje blagdanska šoping groznica! Eto, zna se čak i datum, dan nakon ''Dana zahvalnosti domorodcima što smo ostali živi''. Thanksigivnig je zahvala Indijancima na prvoj uspješnoj žetvi, godinu dana ranije polovica doseljenika je pomrlo od gladi jer nisu znali obrađivati zemlju...



Dan nakon Amerike (25.11), danas se službeno i u Europi slavi Buy Nothing Day.
Na taj dan prisjećamo se svih zala koje nam je do sada priredilo potrošačko društvo, market, kapitalizam, i bezobzirna utrka za profitom. Danas nemojte ništa kupiti, opustite se i uživajte te nakratko promislite kamo nas vode svi ti ratovi za naftu i resurse, dominaciju i tržište... uz sveobuhvatno uništavanje okoliša?
Razveselite svoje ukućane kupivši im ništa! Družite se s njima i prijateljima bez TV-a i ostalih MSM sranja. To je najviše što im danas možete pokloniti.

Ako još uvijek ne znate kako biste proveli ovu ''nekonzumirajuću'' subotu, evo 101 prijedlog!

Happy Buy Nothing Day!

:: radikalno komentiraj :: (7) :: objavljeno: 26.11.2005. 00:01 :: isprintaj :: permalink ::






Hranidbeni lanac GM dolara


Petak, 18.11.05.

Iako sam sinoć otišao spavati u nadi kako će aktivisti Greenpeacea i danas sprječavati hrvatski brod Hope da iskrca 25000 tona GM soje iz Argentine, nažalost, brod je privezan u zatvorenom dijelu poljske luke Gdynia. U svemu nije toliko bitno tih mizernih 25000 tona tereta, što je samo 3,5 % godišnjeg izvoza argentinske GM soje u Poljsku. Ova vijest važnija je po tome što prljavu svjetsku rabotu obavljaju hrvatski mornari, na hrvatskom brodu pod hrvatskom zastavom, ali iznajmljenom korejskoj firmi koja je brod dala u podnajam švicarskoj podružnici kompanije koja se bavi proizvodnjom i distribucijom hrane i poljoprivrednih proizvoda. GM soje. Još uvijek tražim o kojoj se točno firmi radi, "slijedi novac" krug tada bi, možda, bio zatvoren. Ovako je djelomično ovoren.
Ono što su jučer u press materijalu napisali Grinpisovci samo je jedan dio slike, samo jedna puzzla..

GP aktivisti otkrili su da najveći poljski prerađivač mesa Animex u vlasništvu SMITHFIELD FOODS Inc. (Virginia, USA) hrani životinje genetski modificiranom sojom. Za pretpostaviti je da će se Hope argentinska soja naći na jelovniku Animexovih svinja i čega sve ne što uzgajaju – perad.. Smithfield Foods Inc. je najveća svjetska kompanija za uzgoj i preradu svinjskog mesa. SF osim u SAD-u, ima pogone u Poljskoj, Francuskoj, Rumunjskoj, UK, Brazilu, Španjolskoj, Meksiku i Kini.

Argentina je u svega nekoliko godina postala druga zemlja, odmah iza SAD-a, po proizvodnji GM soje. Gotovo 50% poljoprivrednih površina zasijano je ovakvim sjemenom, a nova plodonosna polja nastaju na područjima šuma. Kako je do toga došlo, složena je priča. Uglavnom, opet se svodi na ekonomsko uništavanje zemlje – kamatarenje (nafta..), a uz pomoć stranih ulagača i GE kompanija, jeftino je pokupovana obradiva zemlja i sustavno uništavani mali poljoprivrednici.. Argentina danas uvozi hranu, a još je donedavno imala nisku stopu siromaštva od svega 5%. Danas dodajte nulu. Šarolikom poljoprivrednom proizvodnjom argentinski poljoprivrednici zadovoljavali su sve potrebe zemlje. Danas na pašnjacima vladaju strojevi umjesto krava i niču polja RR soje, a Argentina uvozi mlijeko..


Gotovo sve površine soje u Argentini (90-97% u 2004.) zasijane su GM sjemenom američke kompanije MONSANTO. Da stvar bude gora, GM polja soje u Argentini i Brazilu se progresivno šire na prašume Amazonije, koje se uništavaju zbog profita GE kompanija. Srž tehnologije GM soje (i ostalih GM kultura) je u tome što se mijenja genetski kod da bi, pored ostaloga, bile otporne i na herbicide. No, višegodišnji uzgoj takve soje doveo je do veće upotrebe drugih herbicida zbog sve otpornijih korova koji su se prilagodili novim uvjetima. U Argentini se sije patentirana Monsanto soja otporna na super učinkoviti monsantov patentirani herbicid Roundup - takozvana «Roundup ready soybean» - RR soja.



Stvar je toliko daleko dogurala sa «superkorovima», da je Monsanto izbacio na tržište Roundup ultraMax, a već je spreman i Roundup ultraMax II .U Argentini se ultraMax prodaje kao čokolada. Kupiš 9 dobi'š 10.

Smithfield-ove svinje u Poljskoj vjerojatno već jedu prve količine friške GM soje. Kada se zakolju, a meso preradi, proizvodi će biti izvezeni u Belgiju, Njemačku, Švedsku, UK, Nizozemsku, Laviju, Litvu i Rumunjsku. Kupci neće znati da jedu GM hranu jer EU regulativa ne propisuje posebno označavanje proizvoda dobivenih uzgojem životinja GM krmivom.

:: radikalno komentiraj :: (5) :: objavljeno: 19.11.2005. 12:30 :: isprintaj :: permalink ::






Dešifrirani 90Sr


Već nekoliko dana promišljam kako napisati ovaj post. Razmišljam kako početi, kako razraditi temu, kako opisati što se događa i kako sve to zaključiti? Ustvari, zaključka nema jer je tema uvijek recentna i stalna. Ovaj post nema novu spoznajnu vrijednost, samo govori o stvarima koje nam se događaju već desetljećima. Možda, kada bolje razmislim, sadržaj ovoga posta nekome i neće biti bitan, no meni, pojedincu, to je strašno. Nevjerojatno mi je kako nas Oni lagano, sustavno, desetljećima ubijaju. Polako nas truju i prodaju nam antidote, ubijaju nas prodavajući nam metke i komprese, kradu nas davajući nam kredite.. Odlučio sam biti kratak i jasan, bez previše kompliciranja.

Radijacija u zubima
Nakon uzbune u pedesetim godinama 20. stoljeća, znanstvenike opet zabrinjava povišena razina radioaktivnih čestica pronađenih u zubima male djece.

Nakon niza testiranja nuklearnog oružja pedesetih godina prošlog stoljeća, stroncij 90 (Sr90), nusproizvod nuklearnih reakcija, pronađen je u zubima male djece, izvještava kanadski Globe and Mail. U ono doba ova se radioaktivna čestica okrivljivala za povećani broj tumora kod djece.

Danas, desetljećima kasnije, znanstvenici pri U.S. Radiation and Public Health Projectu su iznova zabrinuti. Dr. Janet Sherman objašnjava da Sr90 u zubima male djece rođene nakon 1990. dostiže razinu koja je postojala u vrijeme nadzemnih testiranja nuklearnog oružja.

Otkuda dolazi ovaj novi Sr90?
Neki znanstvenici ukazuju na nekoliko nedavnih nuklearnih nesreća, na uobičajenu radijaciju iz nuklearnih elektrana ili na testiranje nuklearnih bombi koja su se odvijala prije više godina.

No ma što bio izvor Sr90, ljudi ga konzumiraju u hrani s kontaminiranim biljkama ili u mlijeku krava koje pasu ozračenu travu. No kako je Sr90 kemikalija slična kalciju, ljudsko ga tijelo pohranjuje u kostima, povećavajući rizik od pojave tumora kostiju i leukemije.

IskonInternet
02.11.2005.


Da pojasnim ovo. Stroncij 90, kao umjetni radionuklid, je najdugovječniji štetni emiter opasnog beta zračenja poznat čovjeku. Stroncija 90 u prirodi nema, nastaje u fisijskim (nuklearnim) reakcijama, a osim njega kao vrlo opasan i štetan pojavljuje se cezij 137 i još nekoliko opasnih radionuklida. Stroncij 90 se ugrađuje u zube i kosti zbog svoje kemijske sličnosti s kalcijem (organizam ga prepoznaje kao kalcij!), a kako je vrlo kancerogen i štetan, rezultat je svima jasan. Lijekovi se proizvode, prodaju, koriste, a bolesnih sve više i više. To nam je tako poznato. Vrijeme poluraspada Sr90 je nešto duže od 28 godina i jednostavnom računicom dolazimo do rezultata od nešto više od 300 godina potrebnih da se stroncij 90 razgradi.

No, ono što se pitaju ovi znanstvenici iz prenesene vijesti također je pomalo nevjerojatno. Otkuda dolazi taj novi Sr90? Navode nuklearne elektrane, testiranje nuklearnih bombi, nedavne nuklearne nesreće.. a nitko ne spominje eksplozije američkih bombi s osiromašenim uranom i posljedice koje nastaju korištenjem takvih bombi. Stroncij 90 nastaje i kao nusprodukt eksplozija takvog oružja.

RIM: JOŠ JEDAN VOJNIK UMRO ZBOG "BALKANSKOG SINDROMA"
RIM, 7. studenoga 2005. (Hina) - Talijanski vojnik Fabio Senatore (24) umro je od Hodgkinsove bolesti nakon što je bio u misiji na Balkanu, objavila je u ponedjeljak talijanska novinska agencija ANSA. Fabio Senatore iz Napulja bio je smješten u bolnici u Paviji gdje se
liječio od bolesti koju je "zadobio na Kosovu kao posljedicu zračenja osiromašenim uranom", izjavio je Domenico Leggiero, predstavnik institucije "Osservatorio Militare". Senatore je bio u tri misije na Balkanu i kada se posljednji put vratio, prije godinu dana, već je bio bolestan.

Leggiero kaže da se sa Senatoreovom smrću "tragična bilanca umrlih talijanskih vojnika od Hodgkinsove bolesti popela na 40, a još je 300 vojnika oboljelo zbog zračenja osiromašenim uranom".


Slika dolje predstavlja mjesta gdje su Ameri ispuštali bombe s osiromašenim uranom na Kosovu 1999. godine. Primjećujete li i vi da su mjesta najgušća uz Albansku granicu?



Podsjećam da su mnoge od tih bombi, nakon što nisu ispuštene na Kosovo ili Srbiju, zavšile u Jadranu. Više o tome pročitajte - ovdje.

:: radikalno komentiraj :: (16) :: objavljeno: 07.11.2005. 23:16 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal