Flick Chick

srijeda, 06.12.2006.

Luc Besson u Zagrebu

Francuski redatelj i scenarist kultnih filmova Veliko plavetnilo, Nikita i Peti element, Luc Besson posjetit će krajem prosinca Hrvatsku kako bi promovirao svoj novi film Arthur u zemlji Minimoya.

Besson će u Zagrebu provesti dva dana, a što će raditi osim što će biti opsjedan od novinara i što će 27. prosinca doći na hrvatsku premijeru Artura u zagrebački CineStar, za sada nije poznato.

Inače, Artur u zemlji Minimoya je napravljen po Bessonovom romanu u kojem je glavni lik desetogodišnji dječak Arthur koji odlazi u zemlju sićušnih Minimoya u potragu za blagom. Hrvatski prijevod prvog od četiri romana u seriji, koliko ih je Besson do sada napisao, izašao je ljetos pod naslovom “Arthur i Minimejci”, a Algoritam najavljulje da će početkom iduće godine na hrvatskom izaći i nastavci “Arthur i Zabranjeni grad” i “Arthur i Maltazarova osveta”. Obzirom da se na Algoritmovom webu za sada nije pojavila najava Bessonova dolaska, upitno je da li će on za ovog boravka u Zagrebu potpisivati svoju knjigu.

Arthur u zemlji Minimoya je spoj igranog filma i 3D animacije, i bilo je potrebno pet godina da ga se zgotovi, a budžet mu je bio 80 milijuna dolara. Računalnu animaciju za Arthura radio je francuski studio Buf Compagnie koji je svoje prste imao, između ostaloga, i u filmovima poput Batman Begins, Silent Hill, Underworld, Van Helsing, Harry Potter and the Goblet of Fire, The Cell, Matrix: Revolutions, Matrix: Reloaded i The Prestige.

Arthur u hrvatskim kinima počinje igrati od 28. prosinca ove godine. Moći ćete ga pogledati sinkroniziranog na hrvatski ili u originalu, u kojem glasove likovima posuđuju Madonna, David Bowie i Snoop Dogg. Nakon što je u ovom filmu odradio redateljski, scenaristički i producentski posao, Besson je najavio kako nakon Arthura više neće režirati filmove, već će se potpuno posvetiti produkciji.

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.11.2006.

Kino Tuškanac: Fantastika u španjolskom filmu

U Kinu Tuškanac od danas kreće prikazivanja španjolskih fantastičnih filmova, pa tako možete pogledati:


27.11.2006 u 20h

Andaluzijski pas (Un chien andalou)
Režija: Luis Bunuel, 1929, igrani/eksperimentalni, c/b, 17 min.
Uloge: Simone Mareuil (mlada djevojka), Peirre Batcheff (muskarac), Luis Buńuel, Salvador Dalí, Robert Hommet.

Simun iz pustinje (Simón del desierto)
Režija: Luis Bunuell, 1965, igrani, c/b, 45 min.
Uloge: Claudio Brook (Simón), Silvia Pinal (vrag), Hortensia Santoveńa (majka), Luis Aceves Castańeda (svećenik), Enrique Álvarez Félix (brat Matías).

Svečano otvaranje

28.11.2006 u 19h

Andaluzijski pas (Un chien andalou)
Režija: Luis Bunuel, 1929, igrani/eksperimentalni, c/b, 17 min.
Uloge: Simone Mareuil (mlada djevojka), Peirre Batcheff (muskarac), Luis Buńuel, Salvador Dalí, Robert Hommet.

Simun iz pustinje (Simón del desierto)
Režija: Luis Bunuell, 1965, igrani, c/b, 45 min.
Uloge: Claudio Brook (Simón), Silvia Pinal (vrag), Hortensia Santoveńa (majka), Luis Aceves Castańeda (svećenik), Enrique Álvarez Félix (brat Matías).

28.11.2006 u 21h

Viridiana
Režija: Luis Bunuel;uel, igrani, c/b, 1961, 90 min
Uloge: Silvia Pinal (Viridiana), Francisco Rabal (Jorge), Fernando Rey (Don Jaime), José Calvo (prosjak), Margarita Lozano (Ramona)

29.11.2006 u 19h

Viridiana
Režija: Luis Bunuel, igrani, c/b, 1961, 90 min
Uloge: Silvia Pinal (Viridiana), Francisco Rabal (Jorge), Fernando Rey (Don Jaime), José Calvo (prosjak), Margarita Lozano (Ramona)

29.11.2006 u 21h

Anđeo uništenja (El ángel exterminador)
Režija: Luis Bunuel, igrani, c/b, 1962, 95 min
Uloge: Silvia Pinal (Leticia), Enrique Rambal (Edmundo Nobile), Claudio Brook (Julio), José Baviera (Leandro Gomez), Augusto Benedico (Carlos Conde)

30.11.2006 u 19h

Anđeo uništenja (El ángel exterminador)
Režija: Luis Bunuel, igrani, c/b, 1962, 95 min
Uloge: Silvia Pinal (Leticia), Enrique Rambal (Edmundo Nobile), Claudio Brook (Julio), José Baviera (Leandro Gomez), Augusto Benedico (Carlos Conde)

01.12.2006 u 21h

Fausto 5.0
Režija: Álex Ollé & Isidro Ortiz & Carlos Padrissa, igrani, boja, 2001, 93 min
Uloge: Miguel Ángel Solá (Fausto), Eduard Fernández (Santos), Najwa Nimri (Julia), Raquel González (Margarita), Juan Fernández (Quiroga)

02.12.2006 u 19h

Uljezi (Los otros)
Režija: Alejandro Amenábar, igrani, boja, 2001, 101 min
Uloge: Nicole Kidman (Grace Stewart), Fionnula Flanagan (Bertha Mills), Christopher Eccleston (Charles Stewart), Alakina Mann (Anne Stewart), James Bentley (Nicholas Stewart)

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.11.2006.

Jackson kaže: Ništa od Hobbita

Iako je novozelandski filmaš Peter Jackson u Hollywoodu drastično promijenio svoj izgled, čini se da ipak od ideala i načina rada ne odustaje tako lako kao od za tinseltown nedovoljno glamuroznog izgleda.

"Za nas, to nije pravi razlog za snimanje filma, i kad bi krenula filmska verzija Hobbita na temelju toga, bila bi osuđena na propast. Odluka o snimanju filma treba doći iz srca -- to nije stvar poslovne prilike. Kada pristanete napraviti neki film, preuzimate ogromnu obavezu, i morate imati puno strasti da biste priču prenijeli na platno. Ta strast i samo ta strast filmu daje maštu i dušu. Za nas to nije tek hladna poslovna odluka," rekao je Jackson komentirajući pokušaj New Line Cinema da ga obveže na snimanje Hobbita ponudom da će se izvansudskom nagodbom riješiti pravne probleme oko snimanja filma, ukoliko ga Jackson pristane režirati.

Naime, New Line Cinema ima prava na ekranizaciju Tolkienova romana, dok MGM drži distribucijska prava. Kako je nedavno MGM izjavio da razgovara s Jacksonom o Hobbitu i još nekim prequalima Gospodara prstenova, New Line Cinema se požurio osigurati si svoju zlatnu koku. Ako ne zato što im je Jackson donio 2.9 milijardi utrška i ukupno 17 Oskara, onda sigurno zato što bi se, radeći Hobbita s nekim drugim, morali suočiti s činjenicom da ni Ian McKellen (Gandalf) ni Andy Serkis (Gollum), a bome ni Weta Digital, ne bi pristali raditi ovaj film s nekim drugim redateljem. A kako reagiraju fanovi na takve promjene, svi znamo.

Možda je upravo zbog toga Jackson odlučio u totalno neholivudskom maniru iznijeti cijelu zavrzlamu u javnost, i to ne nekom časopisu ili TV emiji, već pismom portalu TheOneRing.net, odnosno izravno fanovima.

New Line Cinema šute kao zaliveni, u MGM-u se još uvijek optimistično nadaju da će im Jackson ipak režirati Hobbita, a sam Jackson sa suprugom kreće u ekranizaciju "The Lovely Bones", debitantskog romana američke spisateljice Alice Sebold.

"The Lovely Bones" (2002) je pomaknuti bildungsroman u kojem je glavni lik u prvom poglavlju silovana, ubijena i raščetvorena 14-godišnja djevojčica Susie. Ona je, pogađate, duh, s nama priča u prvom licu, i to iz njene personalizirane verzije raja koji je srednja škola u koju nikad nije dospjela krenuti, i iz koje promatra svoje roditelje, prijatelje i svog ubojicu. Naravno, ima natruha da je Susie možda lezbijka. I ako ste voljeli Heavenly creatures, , onda sigurno jedva čekate The Lovely Bones čije snimanje počinje u proljeće 2007. godine.

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prvi film u Hrvatskoj

Sutra, 22. 11. 2006., u 11 sati, u Velikoj dvorani ADU-a, pogledajte 'Dolazak i sidrenje broda', 'Pozdrav s jarbola', 'Priprema za boj', 'Iskrcavanje i puščana paljba', 'Regata (prolazak)', 'Regata (povratak)' i 'Trka mornara'.
O ovih šest filmova će vam prije projekcije koju riječ reći akademski filmski snimatelj Enes Midžić koji ih je u arhivi francuskog Društva Lumiere otkrio, te o njima pisao u najnovijem broju Hrvatskog filmskog ljetopisa.

Riječ je o filmovima koje je u proljeće davne 1898. godine, u Šibeniku i Puli, snimio Alexandre Promio, član francuskog Društva Lumiere. Kako je do sada najtsarijom snimkom bila smatrana Šibenska luka (1904.), koju su Zagrepčani mogli vidjeti u Muzeju za umjetnost i obrt, moežmo reći da je Midžić pronašao najranijie poznate filmske snimke zabilježene u Hrvatskoj.
Inače, Šibenskoj luci 2006. burna je godina. Osim što je izgubila tron najstarijeg filmskog zapisa, promijenila je i autora. Naime, njenim se autorom do nedavno smatrao Stanislaw Noworyti, no dokazano je Šibenska luka fragment opsežnijega filma Krunisanje kralja Petra I Karađorđevića i putovanje kroz Srbiju, Novi Pazar, Crnu Goru i Dalmaciju čiji je autor Frank Mottershaw, snimatelj iz Sheffielda.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2006  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O filmu